Lapsilukko- ja muut asetukset

Voit käyttää lapsilukko- ja muita asetuksia seuraavasti:

1. Napauta sovelluksen alakulmasta lukkokuvaketta .
  2. Ratkaise laskutehtävä tai kirjoita näytölle tulevat numerot. Voit myös kirjoittaa oman tunnuskoodisi.
  3. Valitse Asetukset .

Lapsesi voi myös säätää tiettyjä asetuksia. Katso lisätietoja

YouTube Kidsin verkkoselainversiossa on myös lapsilukkoasetukset. Katso lisätietoja

Sisällön estäminen

Voit muokata YouTube Kids ‑sovelluksessa näytettävää sisältöä kirjautumalla sisään ja estämällä videoita tai kanavia, joita et halua lapsesi katsovan. Katso lisätietoja.

Sisältöasetukset

Vanhemmat voivat päättää, miten sisältöä valitaan sovellukseen. Näiden sisältöasetusten käyttäminen edellyttää, että luot lapsellesi profiilin.
Sisältöasetusten säätäminen:
  1. Napauta sovelluksen alakulmasta lukkokuvaketta .
  2. Ratkaise laskutehtävä tai kirjoita näytölle tulevat numerot. Voit myös kirjoittaa oman tunnuskoodisi.
  3. Valitse Asetukset Settings icon.
  4. Valitse lapsesi profiili ja kirjoita vanhemman tilin salasana.
  5. Valitse Alle esikouluikäiset, Nuoremmat lapset, Vanhemmat lapset tai Hyväksy sisältö itse.

Alle esikouluikäiset ‑sisältöasetus

Alle esikouluikäiset ‑sisältöasetuksen (enintään 4-vuotiaat) videoissa korostuvat luovuus, leikkisyys, oppiminen ja tutkiminen. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken alle kouluikäisille sopimattoman sisällön, mutta kaikkia videoita ei ole tarkastettu erikseen. Jos näet meiltä ohi mennyttä sopimatonta sisältöä, estä se tai ilmoita meille niin tarkastamme sen pian.  Tämä asetus rajaa haun YouTube Kids ‑videoihin, jotka sisältyvät Alle esikouluikäiset ‑asetukseen.

Nuoremmat lapset ‑sisältöasetus

Nuoremmat lapset ‑sisältöasetus on tarkoitettu 5–7-vuotiaille. Se sisältää lauluja, piirrettyjä, askartelua ja muuta sisältöä, josta esikouluikäiset ja nuoremmat alakouluikäiset lapset pitävät. Järjestelmämme pyrkii seulomaan pois kaiken pikkulapsille sopimattoman sisällön, mutta emme pysty tarkastamaan jokaista videota erikseen. Automaattinen järjestelmä ei ole täydellinen, joten jotkin videot saattavat jäädä meiltä huomaamatta. Jos näet lapsille sopimattoman videon, ilmoita siitä, niin tarkastamme videon pian. Tämä asetus rajaa haun YouTube Kids ‑videoihin, jotka sisältyvät Alle esikouluikäiset- ja Nuoremmat lapset ‑asetukseen.

Vanhemmat lapset ‑sisältöasetus

Vanhemmat lapset ‑sisältöasetus on tarkoitettu 8–12-vuotiaille lapsille. Se sisältää myös musiikkivideoita, pelejä, tiedettä ja muuta. Se on tarkoitettu isommille lapsille, jotka ovat valmiita katsomaan hieman aikuisempaa sisältöä laajemmasta YouTube-valikoimasta. Tällä asetuksella voi katsoa esimerkiksi musiikki- ja pelivideoita sekä vlogeja, joita ei näytetä YouTube Kidsin nuorempien lasten sisältöasetuksella. Tämän asetuksen videot saattavat sisältää hieman voimakkaampaa kielenkäyttöä ja kuvastoa sekä hieman väkivaltaa ja seksuaalisesti vihjailevaa sisältöä. Tämä asetus pyrkii seulomaan pois aikuisille tarkoitetun sisällön, mutta emme pysty tarkastamaan jokaista videota erikseen. Automaattinen järjestelmä ei ole täydellinen, joten jotkin videot saattavat jäädä meiltä huomaamatta. Tämä tarkoittaa, että kun tämä asetus on valittuna, lapsesi voi nähdä aikuisille tarkoitettuja videoita, joissa voi olla alastomuutta, loukkaavaa kielenkäyttöä ja väkivaltaa. Jos näet lapsille sopimattoman videon käyttäessäsi Vanhemmat lapset ‑asetusta, ilmoita siitä, niin tarkastamme videon pian. Kun tämä asetus on käytössä, lapsesi voi hakea kaikkia YouTube Kids ‑videoita mukaan lukien sekä alle esikouluikäisille, nuoremmille että vanhemmille tarkoitettua sisältöä.
Huom. Voit esikatsella alle esikouluikäisten, nuorempien ja vanhempien lasten sisältöä klikkaamalla korttia. Voit muuttaa näitä asetuksia milloin tahansa.

Vain hyväksytty sisältö

Tällä asetuksella lapsesi voi katsoa vain videoita, kanavia tai kokoelmia, jotka olet itse valinnut. Kokoelmat ovat tiettyjen aiheiden, kuten tiede tai musiikki, mukaan ryhmiteltyjä videoita ja kanavia. Niiden valinnasta huolehtivat YouTube Kidsin tiimit tai kumppanit.

Tämä asetus on käytettävissä kaikissa maissa, joissa YouTube Kids on saatavilla.

YouTube Kids: How to approve what your kids can watch

Jos valitset tämän asetuksen, lapsesi ei voi käyttää videohakua.

1. Napauta sovelluksen alakulmasta lukkokuvaketta .
  2. Ratkaise laskutehtävä tai kirjoita näytölle tulevat numerot. Voit myös kirjoittaa oman tunnuskoodisi.
  3. Valitse Asetukset .
  4. Valitse lapsesi profiili ja kirjoita vanhemman tilin salasana asetusten muuttamiseksi.
  5. Ota Vain hyväksytty sisältö käyttöön.
  6. Lue ponnahdusikkunan ohjeet.
  7. Valitse ALOITA.
  8. Hyväksy sisältöä napauttamalla  kaikissa kokoelmissa, kanavissa tai videoissa, jotka haluat lapsesi saataville.
  9. Poistu valitsemalla VALMIS näytön alareunassa olevasta punaisesta ruudusta.
Huom. Voit muokata hyväksymiesi kokoelmien, kanavien ja videoiden luetteloa milloin tahansa valitsemalla Vain hyväksytty sisältö ‑asetuksen alta Hallinnoi. Hyväksyessäsi sisältöä voit esikatsella sitä napauttamalla ESIKATSELU. Voit myös poistaa Vain hyväksytty sisältö ‑asetuksen käytöstä milloin tahansa asetuksista.
Haun poistaminen käytöstä

Voit rajoittaa lapselle näkyviä videoita poistamalla hakutoiminnon käytöstä.

Kun haku on poistettu käytöstä, lapsesi voi katsoa videoita vain YouTube Kidsin tarkastamilta kanavilta.

Jos haku on käytössä, lapsesi voi hakea uusia videoita YouTube Kids ‑sovelluksen miljoonien videoiden valikoimasta.

Huom. Muista, että lapsesi saattaa joskus löytää sisältöä, jota et halua hänen katsovan. Voit tehdä ilmoituksen tällaisesta sisällöstä, niin tarkistamme sen normaalia nopeammin.

Haku otetaan pois päältä asetuksista .

Kun haku otetaan pois päältä, sovelluksen haku- ja katseluhistoria tyhjennetään. Tämä nollaa Videosuositukset ja Katso uudelleen ‑sisällön. Lue lisää hakutoiminnosta YouTube Kidsissä.

Katselu- ja hakuhistorian tyhjentäminen

Näin voit tyhjentää katselu- ja hakuhistorian sekä Videosuositukset- ja Katso uudelleen ‑osion:

1. Valitse Tyhjennä historia.
  2. Tallenna muutokset valitsemalla OK.
Katselu- ja hakuhistorian tallentamisen keskeyttäminen

Kun keskeytät historiatietojen tallentamisen, YouTube Kids ‑sovellus ei käytä katsomiasi videoita tai käyttämiäsi hakutermejä videosuositusten pohjana eikä lisää niitä Katso uudelleen ‑osioon. Katseluhistorian tallentaminen keskeytetään lapsilukkoasetusten Keskeytä historiatietojen käyttö ‑kytkimellä.

1. Siirry Lapsilukkoasetukset-osioon.
  2. Ota Keskeytä historiatietojen käyttö ‑asetus käyttöön tai poista se käytöstä.
YouTube Premium

YouTube Premium ‑jäsenyys

Tarkista tiedot YouTube Premium ‑jäsenyydestä, joka on linkitetty tämän laitteen YouTube Kids ‑sovellukseen. Voit halutessasi poistaa YouTube Premiumin Kids-sovelluksesta tämän sivun Poista sovelluksesta ‑painikkeesta. Tämä poistaa myös kaikki laitteeseesi ladatut YouTube-videot.

Huom. YouTube Premium ‑tilin poistaminen Kids-sovelluksesta ei poista tiliä laitteesta. Voit edelleen olla kirjautuneena muihin Google-sovelluksiin tässä laitteessa.

Taustakäyttö ja lataukset

Valitsemalla Taustatoisto-asetuksen voit määrittää YouTube Kids ‑sovelluksen toistamaan videoita muiden sovellusten käytön aikana tai näyttö sammutettuna.

Jos otat lataukset käyttöön, sovellus voi tallentaa 24 videota joka profiiliin katseltavaksi silloin, kun verkkoyhteyttä ei ole. Sovellus valitsee ladattavat videot videosuosituksista (aiemmin katsottujen videoiden perusteella). Jos historiatietoja ei ole riittävästi, valintaperusteena käytetään YouTube Kidsin suosittuja videoita. Ladatut videot päivitetään automaattisesti 24 tunnin välein. Lataa vain Wi-Fi-yhteydellä ‑asetuksella voit säästää mobiilidataa estämällä sovellusta lataamasta uusia videoita mobiilidatayhteydellä.

Valitse ladattavien videoiden laatu ja tallennustilan määrä. Heikkolaatuiset videot vievät vähemmän tilaa laitteesta, mutta niiden kuvanlaatu voi olla huonompi korkealaatuisiin verrattuna.