Video's in YouTube Kids

YouTube Kids is een gezinsvriendelijke app waarmee kinderen hun interesses kunnen verkennen. De video's in de app worden geselecteerd op basis van een mix van algoritmische filtering, gebruikersfeedback en controle door onze medewerkers.

De video's op de homepage zijn vooraf geselecteerd en ondergaan een extra kwaliteitscontrole door onze medewerkers.

Video's die worden gevonden via Zoeken en via Aanbevolen zijn geselecteerd door ons algoritme zonder controle door onze medewerkers.

Ons systeem is grondig getest, maar een perfect algoritme bestaat helaas niet. Bovendien is zelfs een perfect algoritme niet hetzelfde als je eigen oordeel. Dit betekent dat het kan gebeuren dat je kind in de app video's vindt waarvan je liever niet hebt dat het die ziet. Wanneer dit gebeurt, kun je dit aan YouTube melden door de video te markeren. We nemen deze markeringen uiterst serieus en gebruiken ze om de app te verbeteren.

Voor een beperktere toegang tot video's kun je de functie Zoeken uitschakelen in Instellingen voor ouders.

Wanneer je de zoekfunctie uitschakelt, kan je kind alleen video's kijken van een reeks kanalen die door YouTube Kids zijn geverifieerd. Onthoud dat ook als je Zoeken hebt uitgeschakeld in de app, het nog steeds kan gebeuren dat je kind content vindt waarvan je liever niet hebt dat het deze bekijkt.