Tillgänglighet i YouTube Kids-appen

YouTube Kids-appen kan användas med Androids tillgänglighetsfunktion TalkBack, som ger tillgänglighetsstöd för blinda och synskadade. Mer information finns i hjälpcentret för Android Tillgänglighet, bland annat om hur du aktiverar de här inställningarna.

Komma igång

När du har aktiverat Androids tillgänglighetsfunktioner kan TalkBack och Explore by touch hjälpa dig att utforska videor och inställningar i YouTube-appen. I anvisningarna för Explore by touch finns mer information om de här funktionerna.

Utforska appen

När du har öppnat appen kan du använda två fingrar för att scrolla från höger till vänster och visa familjevänliga videor, kanaler och spellistor. Tryck snabbt två gånger på en miniatyr om du vill titta på en video eller utforska en kanal eller en spellista. Tryck snabbt två gånger på bakåtknappen för att gå tillbaka.

Söka efter videor

Tryck snabbt två gånger på sökknappen och skriv in dina söktermer i redigeringsrutan Sök på YouTube Kids. Om du vill göra en röstsökning trycker du snabbt två gånger på röstsökningsknappen och talar in dina söktermer.

Spela upp videor

När du har hittat en video du vill spela upp startar du uppspelningen genom att trycka snabbt två gånger på den. Videon spelas automatiskt upp i helskärmsläge. Tryck snabbt två gånger igen om du vill minimera videon under uppspelning.

• Hoppa över annons: Om du vill hoppa över annonsen före videon trycker du snabbt två gånger på Du kan hoppa över annonsen.
  • Pausa: Tryck snabbt två gånger på Pausa videon för att pausa videon.
  • Nästa video: Tryck snabbt två gånger på knappen Nästa video om du vill spela upp nästa liknande video.

Under videon visas liknande videor som du kan spela upp.

Automatisk uppspelning av videor

Inställningen för automatisk uppspelning är inaktiverad som standard. När automatisk uppspelning är aktiverat spelas en annan liknande video upp automatiskt.

Så här aktiverar du automatisk uppspelning:

1. Öppna visningssidan för valfri video i YouTube Kids.
  2. Tryck snabbt två gånger på Fler alternativ för att navigera till menyn med videoalternativ.
  3. Aktivera automatisk uppspelning genom att trycka snabbt två gånger på Automatisk uppspelning. Inaktivera automatisk uppspelning genom att på nytt trycka snabbt två gånger på Automatisk uppspelning.
Ställa in en timer

Så här ställer du in en timer:

1. Tryck snabbt två gånger på Föräldrakontroll. Den finns längst ned till höger på alla sidor.
  2. Ange siffrorna som krävs i menyn Bara för föräldrar som öppnas och tryck på SKICKA.
  3. Tryck snabbt två gånger på Timer.
  4. Ställ in en tidsgräns genom att trycka snabbt två gånger på knapparna för att ta bort eller lägga till en minut.
  5. Tryck snabbt två gånger på STARTA TIMER.
Skicka feedback

Så här skickar du feedback om appen:

1. Tryck snabbt två gånger på Föräldrakontroll.
  2. Ange siffrorna som krävs i menyn Bara för föräldrar som öppnas och tryck på SKICKA.
  3. Tryck snabbt två gånger på Feedback.
  4. Tryck snabbt två gånger på NÖJD eller MISSNÖJD.
  5. Tryck snabbt två gånger på SKICKA FEEDBACK och skriv din feedback.
  6. Tryck snabbt två gånger på Skärmbild om du vill ta med en sådan i din feedback.
  7. Tryck snabbt två gånger på Skicka.
Rapportera olämpliga videor

Så här rapporterar du en olämplig video:

1. Leta reda på videon du vill rapportera.
  2. Tryck två gånger på Fler alternativ.
  3. Tryck snabbt två gånger på Rapportera.
  4. Tryck snabbt två gånger på Olämpligt ljud, Olämpliga bilder eller Annat.
  5. Tryck snabbt två gånger på RAPPORTERA.
Rensa visnings- och sökhistoriken

Rensa visnings- och sökhistorik, Titta igen, Rekommenderade videor och offlinevideor.

1. Tryck snabbt två gånger på Föräldrakontroll.
  2. Ange siffrorna som krävs i menyn Bara för föräldrar som öppnas och tryck på SKICKA.
  3. Tryck snabbt två gånger på Inställningar.
  4. Tryck snabbt två gånger på profilikonen för barnet vars inställningar du vill uppdatera.
  5. Tryck snabbt två gånger på Rensa historik.
  6. Tryck snabbt två gånger på OK.
Ljudinställningar

Så här stänger du av ljudet som spelas upp i appen:

1. Tryck snabbt två gånger på profilikonen längst upp till vänster på skärmen.
  2. Tryck snabbt två gånger på REDIGERA för att ändra inställningarna för den valda profilen.
  3. Tryck snabbt två gånger på Inställningar.
  4. Tryck snabbt två gånger på Appmusik och Ljudeffekter för att aktivera och inaktivera dessa funktioner.
Sökinställningar

Så här inaktiverar du Sök:

1. Tryck snabbt två gånger på Föräldrakontroll.
  2. Ange siffrorna som krävs i menyn Bara för föräldrar som öppnas och tryck på SKICKA.
  3. Tryck snabbt två gånger på Inställningar.
  4. Tryck snabbt två gånger på profilikonen för barnet vars inställningar du vill ändra.
  5. Tryck snabbt två gånger på reglaget Tillåt sökning.
Pausa visnings- och sökhistoriken

Om du pausar visnings- och sökhistoriken påverkas inte det rekommenderade innehållet av nya videovisningar och nya söktermer. Så här pausar du visnings- och sökhistoriken:

1. Tryck snabbt två gånger på Föräldrakontroll.
  2. Ange siffrorna som krävs i menyn Bara för föräldrar som öppnas och tryck på SKICKA.
  3. Tryck snabbt två gånger på Inställningar.
  4. Tryck snabbt två gånger på profilikonen för barnet vars inställningar du vill ändra.
  5. Tryck snabbt två gånger på Pausa visningshistorik och Pausa sökhistorik.