Tilgjengelighet i YouTube Kids-mobilappen

YouTube Kids-appen fungerer med tilgjengelighetsfunksjonen for Android, TalkBack, som gir tilgjengelighetsstøtte for brukere som er blinde eller har nedsatt synsevne. Gå til brukerstøtten for tilgjengelighetsfunksjoner på Android for mer informasjon, for eksempel om hvordan du slår på disse innstillingene.

Kom i gang

Når du har slått på Android-innstillingene for tilgjengelighet, kan du bruke TalkBack og Berøringsutforskning til å utforske innhold og elementer i YouTube-appen. Se veiledningen for Berøringsutforskning for mer informasjon om disse funksjonene.

Utforsk appen

Når du har åpnet appen, kan du bruke to fingre til å rulle fra høyre til venstre for å se familievennlige videoer, kanaler og spillelister. Dobbelttrykk på miniatyrbilder for å se videoer eller utforske kanaler og spillelister. Dobbelttrykk på «Tilbake»-knappen for å gå tilbake.

Søk etter videoer

Dobbelttrykk på «Søk»-knappen, og skriv inn søket ditt i redigeringsfeltet «Søk i YouTube Kids». For å utføre et talesøk dobbelttrykker du på «Talesøk»-knappen og sier søket høyt.

Spill av videoer

Når du har funnet en video du vil spille av, dobbelttrykker du på den for å starte avspillingen. Videoen spilles automatisk av i fullskjermmodus. Dobbelttrykk igjen for å minimere videoen mens den spilles av.

• Hopp over annonsen: Dobbelttrykk på «Du kan hoppe over annonsen»-knappen for å hoppe over annonsen som vises før videoen starter.
  • Pause: Dobbelttrykk på «Sett videoen på pause»-knappen for å stoppe videoen midlertidig.
  • Neste video: Dobbelttrykk på «Neste video»-knappen for å spille av neste relaterte video.

Under videoen finner du relaterte videoer du kan spille av.

Spill av videoer automatisk

Som standard er innstillingen for autoavspilling slått av. Når autoavspilling er slått på, spilles en relatert video automatisk av når videoen er ferdig.

Slik slår du på autoavspilling:

1. Gå til en hvilken som helst videoside i YouTube Kids.
  2. Dobbelttrykk på «Flere alternativer»-knappen for å navigere til menyen med videoalternativer.
  3. Dobbelttrykk på «Autoavspilling»-knappen for å slå på autoavspilling. Dobbelttrykk på «Autoavspilling»-knappen igjen hvis du vil slå av autoavspilling.
Still inn en nedtelling

Still inn en nedtelling:

1. Dobbelttrykk på «Foreldrekontroll»-knappen. Du finner den nederst til høyre på en hvilken som helst side.
  2. På «Bare for voksne»-menyen som åpnes, skriver du inn tallene du blir bedt om, og trykker på «SEND INN»-knappen.
  3. Dobbelttrykk på «Nedtelling»-knappen.
  4. Dobbelttrykk på «Trekk fra ett minutt»- eller «Legg til ett minutt»-knappen for å angi en tidsgrense.
  5. Dobbelttrykk på «START NEDTELLINGEN»-knappen.
Send tilbakemelding

Send tilbakemelding om appen:

1. Dobbelttrykk på «Foreldrekontroll»-knappen.
  2. På «Bare for voksne»-menyen som åpnes, skriver du inn tallene du blir bedt om, og trykker på «SEND INN»-knappen.
  3. Dobbelttrykk på «Tilbakemelding»-knappen.
  4. Dobbelttrykk på «FORNØYD» eller «IKKE FORNØYD».
  5. Dobbelttrykk på «SEND TILBAKEMELDING»-knappen, og skriv inn tilbakemeldingen din.
  6. Dobbelttrykk på «Skjermdump» for å legge ved en skjermdump i tilbakemeldingen.
  7. Dobbelttrykk på «Send»-knappen.
Rapporter upassende videoer

Rapporter upassende videoer:

1. Gå til videoen du vil rapportere.
  2. Dobbelttrykk på «Flere alternativer»-knappen.
  3. Dobbelttrykk på «Rapportér»-knappen.
  4. Dobbelttrykk på «Upassende lyd»-, «Upassende visuelt innhold»- eller «Annet»-knappen.
  5. Dobbelttrykk på «RAPPORTÉR».
Tøm seer- og søkeloggen

Tøm seer- og søkeloggen samt listen over Se igjen-videoer, anbefalte videoer og videoer som er tilgjengelige uten nett:

1. Dobbelttrykk på «Foreldrekontroll»-knappen.
  2. På «Bare for voksne»-menyen som åpnes, skriver du inn tallene du blir bedt om, og trykker på «SEND INN»-knappen.
  3. Dobbelttrykk på «Innstillinger»-knappen.
  4. Dobbelttrykk på profilikonet til barnet du vil oppdatere innstillingene for.
  5. Dobbelttrykk på «Tøm loggen».
  6. Dobbelttrykk på «OK»-knappen.
Lydinnstillinger

Slå av lyden som spilles av i appen:

1. Øverst til venstre på skjermen dobbelttrykker du på «Profilikon»-knappen.
  2. Dobbelttrykk på «ENDRE»-knappen for å endre innstillingene for profilen du har valgt.
  3. Dobbelttrykk på «Innstillinger»-knappen.
  4. Dobbelttrykk på «Appmusikk»- og «Lydeffekter»-bryterne for å slå disse funksjonene av og på.
Innstillinger for søk

Slik slår du av Søk:

1. Dobbelttrykk på «Foreldrekontroll»-knappen.
  2. På «Bare for voksne»-menyen som åpnes, skriver du inn tallene du blir bedt om, og trykker på «SEND INN»-knappen.
  3. Dobbelttrykk på «Innstillinger»-knappen.
  4. Dobbelttrykk på profilikonet til barnet du vil endre innstillingene for.
  5. Dobbelttrykk på «Tillat søking»-bryteren.
Sett seer- og søkeloggen på pause

Hvis du setter seer- og søkeloggen på pause, blir ikke anbefalt innhold påvirket av videoavspillinger og nye søk lenger. Slik setter du seer- og søkeloggen på pause:

1. Dobbelttrykk på «Foreldrekontroll»-knappen.
  2. På «Bare for voksne»-menyen som åpnes, skriver du inn tallene du blir bedt om, og trykker på «SEND INN»-knappen.
  3. Dobbelttrykk på «Innstillinger»-knappen.
  4. Dobbelttrykk på profilikonet til barnet du vil endre innstillingene for.
  5. Dobbelttrykk på bryterne «Sett seerloggen på pause» og «Sett søkeloggen på pause».