Toegankelijkheid in de mobiele YouTube Kids-app

De YouTube Kids-app maakt gebruik van TalkBack, de toegankelijkheidsfunctie van Android. Deze functie biedt toegankelijkheidsondersteuning voor blinde en slechtziende gebruikers. Ga naar het Helpcentrum voor Toegankelijkheid in Android voor meer informatie, zoals hoe je deze instellingen kunt aanzetten.

Aan de slag

Nadat je de toegankelijkheidsinstellingen van Android hebt aangezet, kun je video's en instellingen in de YouTube-app ontdekken met TalkBack en Verkennen via aanraking. Bekijk de instructies voor Verkennen via aanraking voor meer informatie over deze functies.

De app verkennen

Scroll in de app met 2 vingers van rechts naar links om gezinsvriendelijke video's, kanalen en playlists te bekijken. Dubbeltik op een thumbnail om de video, het kanaal of de playlist te bekijken. Dubbeltik op de knop "Vorige" om terug te gaan.

Zoeken naar video's

Dubbeltik op de knop Zoeken en voeg de zoektermen toe aan het bewerkingsvak voor Zoeken op YouTube Kids. Als je een gesproken zoekopdracht wilt uitvoeren, dubbeltik je op het microfoontje en spreek je de zoektermen in.

Video's afspelen

Als je een video hebt gevonden die je wilt afspelen, dubbeltik je erop om te beginnen met afspelen. De video wordt automatisch op volledig scherm afgespeeld. Dubbeltik opnieuw om de video tijdens het afspelen te minimaliseren.

• Advertentie overslaan: dubbeltik op de knop Advertentie overslaan om de advertentie vóór je video over te slaan.
  • Onderbreken: dubbeltik op de knop Video onderbreken om de video te onderbreken.
  • Volgende video: dubbeltik op de knop Volgende video om naar de volgende video te gaan.

Onder de video vind je gerelateerde video's die je kunt afspelen.

Video's automatisch afspelen

De instelling voor automatisch afspelen staat standaard uit. Als autoplay aanstaat, wordt automatisch een gerelateerde video afgespeeld.

Zo zet je autoplay aan:

1. Ga naar de weergavepagina van een video in YouTube Kids.
  2. Dubbeltik op de knop Meer opties om naar het menu met video-opties te gaan.
  3. Dubbeltik op de knop Autoplay om autoplay aan te zetten. Dubbeltik opnieuw op de knop Autoplay als je autoplay wilt uitzetten.
Een timer instellen

Zo stel je een timer in:

1. Dubbeltik op de knop Ouderlijk toezicht. Deze staat rechtsonder op elke pagina.
  2. In het menu Alleen voor ouders dat wordt geopend, voer je de gevraagde nummers in en tik je op de knop INDIENEN.
  3. Dubbeltik op de knop Timer.
  4. Dubbeltik op de knop Eén minuut minder of Eén minuut meer om een tijdslimiet in te stellen.
  5. Dubbeltik op de knop TIMER STARTEN.
Feedback sturen

Zo kun je feedback sturen over de app:

1. Dubbeltik op de knop Ouderlijk toezicht.
  2. In het menu Alleen voor ouders dat wordt geopend, voer je de gevraagde nummers in en tik je op de knop INDIENEN.
  3. Dubbeltik op de knop Feedback.
  4. Dubbeltik op TEVREDEN of ONTEVREDEN
  5. Dubbeltik op de knop FEEDBACK STUREN en beschrijf je feedback.
  6. Dubbeltik op de knop Screenshot om een screenshot in je feedback op te nemen.
  7. Dubbeltik op de knop Versturen.
Ongepaste video's melden

Zo meld je een ongepaste video:

1. Ga naar de video die je wilt melden.
  2. Dubbeltik op de knop Meer opties.
  3. Dubbeltik op de knop Melden.
  4. Dubbeltik op de knop Ongepaste audio, de knop Ongepaste beelden of de knop Overig.
  5. Dubbeltik op MELDEN.
Kijk- en zoekgeschiedenis wissen

Wis de kijk- en zoekgeschiedenis, Nog een keer kijken, aanbevolen video's en offline video's:

1. Dubbeltik op de knop Ouderlijk toezicht.
  2. In het menu Alleen voor ouders dat wordt geopend, voer je de gevraagde nummers in en tik je op de knop INDIENEN.
  3. Dubbeltik op de knop Instellingen.
  4. Dubbeltik op het profielicoon van het kind van wie je de instellingen wilt updaten.
  5. Dubbeltik op Geschiedenis wissen.
  6. Dubbeltik op de knop OK.
Audio-instellingen

Zo zet je de audio die wordt afgespeeld in de app uit:

1. Dubbeltik linksboven op de knop Profielicoon.
  2. Dubbeltik op de knop BEWERKEN om de instellingen voor het geselecteerde profiel te wijzigen.
  3. Dubbeltik op de knop Instellingen.
  4. Dubbeltik op de schakelaars App-muziek en Geluidseffecten om deze functies aan of uit te zetten.
Zoekinstellingen

Zo zet je Zoeken uit:

1. Dubbeltik op de knop Ouderlijk toezicht.
  2. In het menu Alleen voor ouders dat wordt geopend, voer je de gevraagde nummers in en tik je op de knop INDIENEN.
  3. Dubbeltik op de knop Instellingen.
  4. Dubbeltik op het profielicoon van het kind van wie je de instellingen wilt wijzigen.
  5. Dubbeltik op de schakelaar Zoeken toestaan.
Kijk- en zoekgeschiedenis onderbreken

Als je je kijk- en zoekgeschiedenis onderbreekt, hebben nieuwe videoweergaven en nieuwe zoektermen geen invloed meer op aanbevolen content. De kijk- en zoekgeschiedenis onderbreken:

1. Dubbeltik op de knop Ouderlijk toezicht.
  2. In het menu Alleen voor ouders dat wordt geopend, voer je de gevraagde nummers in en tik je op de knop INDIENEN.
  3. Dubbeltik op de knop Instellingen.
  4. Dubbeltik op het profielicoon van het kind van wie je de instellingen wilt wijzigen.
  5. Dubbeltik op de schakelaars Kijkgeschiedenis onderbreken en Zoekgeschiedenis onderbreken.