Vigtige oplysninger til forældre om YouTube Kids

YouTube Kids blev udviklet for at give børn og familier en sjov og sikker platform. YouTube Kids-appen har populære børnevideoer og varierende nyt indhold, der leveres på en måde, der er nem at bruge for børn.

Du kan vælge den version af YouTube, der er bedst for din familie. Få flere oplysninger om forældrestyrede oplevelser på YouTube.

Før dit barn går i gang, er der et par ting, vi vil være sikre på, at du forstår:

YouTube Kids-profiler

YouTube Kids giver forældre, der er logget ind, mulighed for at oprette en separat profil for hvert barn i husstanden. Hver profil har sine egne visningspræferencer og anbefalinger, så flere børn kan få mest muligt ud af YouTube Kids-appen.

Profiler er tilgængelige på enheder, hvor:

• Forælderen er logget ind
  • YouTube Kids-appen er installeret

Du kan have op til otte profiler. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter en profil.

Bemærk! Du kan også bruge YouTube Kids uden at logge ind.
Hvordan udvælges de videoer, der er tilgængelige i YouTube Kids?

Du kan give dit barn mulighed for at udforske alle videoer i YouTube Kids. Forældre kan vælge mellem 3 aldersbaserede indholdsindstillinger:

• De mindste børn (4 år eller yngre)
  • Mindre børn (5-8 år)
  • Større børn (9-12 år)

Vores automatiserede systemer vælger indhold fra det brede udvalg af videoer på YouTube. Vi arbejder hårdt på at udelukke indhold, der ikke er egnet til børn. Men vi kan ikke gennemgå alle videoer manuelt, og intet automatiseret system er perfekt. Hvis du finder noget indhold upassende, kan du blokere det eller rapportere det med henblik på hurtig gennemgang.

En anden mulighed er, at du selv udvælger det indhold, dit barn har adgang til (indstillingen Godkend indholdet selv). Hvis du vælger denne indstilling, kan dit barn ikke foretage søgninger. Du kan få flere oplysninger om, hvordan du implementerer denne indstilling, i YouTube Kids' guide til børnesikring og andre indstillinger.

Vælg den mulighed, du synes er bedst for dit barn. Du kan når som helst ændre disse indstillinger. Vi tilbyder også forskellige værktøjer og indstillinger, som er beskrevet nedenfor. Dem kan du bruge til at styre dit barns oplevelse yderligere. Få flere oplysninger om børnesikring og andre indstillinger.

Hvordan finder et barn videoer i YouTube Kids?

Videoer i YouTube Kids kan findes på flere måder:

Søgning

Når du slår søgning til, kan dit barn finde og se de millioner af videoer, der er tilgængelige i YouTube Kids. Disse videoer udvælges af en særlig algoritme, der er designet til at levere relevante og passende søgeresultater.
Videoer, der er tilgængelige via søgning, undergår dog ikke menneskelig gennemgang. Indholdet på YouTube er omfattende og spænder meget vidt. Så selvom vi arbejder hårdt for at levere de bedste søgeresultater, kan dit barn muligvis finde indhold, som du måske ikke vil have, at barnet skal se.
Hvis du vil sætte begrænsninger for, hvilket indhold dit barn skal kunne se, kan du slå søgning fra via børnesikring. Hvis du slår søgning fra, har dit barn kun adgang til kanaler, der er blevet verificeret af YouTube Kids. Husk, at uanset om søgning er slået til eller fra i din app, er der altid en risiko for, at dit barn finder indhold, som du ikke vil have, at barnet skal se.
Bemærk! Når du slår søgning fra, ryddes din afspilnings- og søgehistorik samt videoerne i Anbefalet og Se den igen.
Foruden muligheden for at slå søgning fra har YouTube Kids børnesikring, der gør det nemmere for dig at vælge den rigtige oplevelse til dit barn. Få flere oplysninger om børnesikring og andre indstillinger.

Videoer på startskærmen

Videoer på startskærmen inddeles i kategorier som bl.a. "Serier" og "Musik". YouTube Kids kan nogle gange lancere midlertidige kategorier som f.eks. "Læsning" for at fejre læsemåned eller lignende. Disse videoer udvælges af appen ved hjælp af en kombination af en særlig algoritme og til en vis grad menneskelig gennemgang. Videoerne rangeres muligvis på baggrund af, hvad dit barn har set eller søgt efter. Disse videoer repræsenterer kun en lille del af de millioner af videoer, der er tilgængelige i YouTube Kids.
Hvis du vælger indstillingen "Kun godkendt indhold", vil dit barn kun se én kategori på sin startskærm. Denne kategori kaldes "Godkendt til dig", og her finder barnet kun det indhold, du har udvalgt.

Anbefalede videoer

Anbefalede videoer udvælges af vores algoritme og undergår ikke altid menneskelig gennemgang. Anbefalede videoer vises både, når søgning er slået til eller fra, og vises generelt som en yderligere kategori på startskærmen, efter at der er blevet set flere videoer i YouTube Kids. Anbefalede videoer kan også blive vist i de fire kategorier af videoer på startskærmen og som forslag til dit barn, efter at barnet har set videoer på startskærmen eller har søgt efter en video. Anbefalede videoer er altid baseret på de videoer, der er tilgængelige i YouTube Kids, samt hvad der er blevet set eller søgt efter i appen.
Du kan nulstille Anbefalede videoer ved at rydde appens historik i børnesikring. Når du slår søgning fra, skal du være opmærksom på, at dine Anbefalede videoer ryddes såvel som din visnings- og søgehistorik.
Når Sæt historikken på pause er aktiveret, stopper appen med at anvende nye videoer, du ser, eller søgetermer, du bruger, til at påvirke Anbefalede videoer. Du kan aktivere eller deaktivere Sæt historikken på pause i børnesikring.
Du kan oprette en profil til dit barn, så flere børn hver især kan få deres egne anbefalinger.
Hvis dit barns profil er indstillet til Kun godkendt indhold, anbefales der kun videoer fra indhold, du har godkendt til dit barn. Få flere oplysninger om Anbefalede videoer.

Se den igen

Med Se den igen kan dit barn vælge mellem videoer, der tidligere er blevet set i appen.
Du kan nulstille videoerne under Se den igen ved at rydde appens historik i børnesikring. Når du slår søgning fra, skal du være opmærksom på, at dine videoer under Se den igen ryddes sammen med din afspilnings- og søgehistorik.
Når Sæt historikken på pause er aktiveret, stopper appen med at anvende nye videoer, du ser, eller søgetermer, du bruger, til at påvirke dine videoer i Se den igen. Du kan aktivere eller deaktivere Sæt historikken på pause i børnesikring.
Du kan oprette en profil til dit barn, så flere børn hver især kan få deres egne anbefalinger.

Hvilke former for børnesikring er tilgængelig i YouTube Kids?

Vi har inkluderet indstillinger, som du kan bruge til at tilpasse YouTube Kids til dit barn. Du kan f.eks. indstille en timer, der begrænser, hvor meget tid dit barn bruger i appen. Der er også andre funktioner, bl.a.:

Få flere oplysninger om børnesikring og andre indstillinger.

Hvilke former for annoncering eller reklamer vises i YouTube Kids?

Vi tillader betalingsannoncer ("Betalte annoncer") i et begrænset omfang i appen, så vi kan tilbyde den uden beregning. Når dit barn afspiller en video i appen, får barnet muligvis vist en annonceintro efterfulgt af en betalt annonce, som vil blive markeret med "Annonce". Disse betalte annoncer skal overholde vores annonceringspolitikker, der f.eks. ikke tillader bestemte kategorier som føde- og drikkevarer. Få flere oplysninger om annoncer i YouTube Kids og vores annonceringspolitikker.

Videoer, der uploades til YouTube af brugere, er ikke Betalte annoncer, og derfor er de ikke markeret som annoncer eller underlagt vores annonceringspolitikker. Dette kan også omfatte indhold om eller fra virksomheder, der muligvis også har købt Annoncer i appen. For eksempel kan en søgning efter tog resultere i tegnefilm om tog, sange om og videoer af rigtige tog, der er uploadet af en bruger eller et legetøjsselskab, hvoraf ingen betragtes som Betalte annoncer, da de ikke er en del af annonceringsprogrammet i YouTube Kids. På samme måde kan en søgning efter chokolade resultere i en brugeruploadet video, der viser, hvordan man laver chokoladefudge, selvom vi ikke tillader betalt annoncering for chocolatierer. Få flere oplysninger om videoer på YouTube Kids.

Hvis du vil se videoer med dit barn uden betalte annoncer, kan du prøve YouTube Kids-appen med YouTube PremiumFå flere oplysninger.

Indsamling og brug af oplysninger og personoplysninger i YouTube Kids

Du kan se de komplette oplysninger om vores databehandling i erklæringen om privatliv for YouTube Kids. Du kan finde denne erklæring på kids.youtube.com/t/privacynotice eller i appens indstillinger i sektionen Privatliv.
Vi tager forholdsregler for at beskytte appbrugernes privatliv. Det er vigtigt, at barnets forælder eller værge læser denne erklæring, før barnet går i gang med at bruge appen. Hvis du ikke er forælder eller værge til barnet, der gerne vil bruge YouTube Kids, eller hvis du er forælder eller værge, men ikke er enig i vores privatlivsprocedurer, skal du ikke lade barnet bruge appen.
Denne app leveres af Google LLC med adressen 1600 Amphitheater Pkwy, Mountain View, CA 94043, USA.