Rekommenderade videor på YouTube Kids

YouTube Kids blir bättre för varje video som ditt barn tittar på. När ditt barn har tittat på några videor kan YouTube Kids rekommendera videor på startskärmen och visa fliken Rekommenderat .

• Rekommenderade videor baseras på barnets visningshistorik och sökningar. De väljs ut bland alla tillgängliga videor i YouTube Kids och filtreras fram av vår algoritm, men genomgår inte mänsklig granskning.
  • Om ett barns profil är inställd på Endast godkänt innehåll hämtas rekommenderade videor från innehåll som du har godkänt för barnet.
  • Rekommenderade videor baseras även på den innehållsinställning du har valt för barnet. Med inställningen Yngre hämtas rekommenderade videor enbart från innehåll som är tillgängligt för den innehållsinställningen. Med inställningen Äldre hämtas rekommenderade videor från innehåll som är tillgängligt för den innehållsinställningen. Det inkluderar alla videor för inställningen Yngre.
  • Du kan återställa rekommenderade videor genom att rensa historiken i föräldrainställningarna för YouTube Kids eller YouTube. När du pausar sökhistoriken eller visningshistoriken använder inte YouTube Kids de videor du tittar på eller dina sökningar för att rekommendera videor medan historiken är pausad.
  • YouTube Kids återställer automatiskt rekommenderade videor genom att rensa historiken varje gång du stänger av sökfunktionen. När sökfunktionen är inaktiverad baseras rekommendationerna endast på de videor som har spelats upp sedan sökfunktionen inaktiverades. Oavsett om sökfunktionen är aktiverad eller inaktiverad väljs de rekommenderade videorna ut bland alla videor i YouTube Kids.

Vi har vidtagit flera försiktighetsåtgärder för att se till att familjer kan hitta videor som är lämpliga för yngre tittare på YouTube Kids. Vi filtrerar rekommenderat innehåll med hjälp av både algoritmer och användardeltagande. Vi gör ständiga förbättringar som bygger på ny teknik, forskning och feedback från användare. YouTube hanterar innehåll i enorm omfattning. Vi arbetar hårt för att allt ska gå rätt till, men det kan ändå hända att barnen hittar innehåll som du inte vill att de ska titta på. Om det händer kan du blockera videon eller kanalen eller rapportera videon.