Aanbevolen video's op YouTube Kids

Hoe meer video's je kijkt, hoe leuker YouTube Kids wordt. Nadat je kind een aantal video's heeft bekeken, kan YouTube Kids video's op het startscherm aanbevelen en het tabblad Aanbevolen  laten zien.

• Aanbevolen video's zijn ten dele gebaseerd op de kijkgeschiedenis en zoekopdrachten van je kind. Ze worden door een algoritme geselecteerd uit alle video's in YouTube Kids en worden niet beoordeeld door onze medewerkers.
  • Als het profiel van je kind zo is ingesteld dat er alleen goedgekeurde content wordt getoond, worden er aanbevolen video's gekozen op basis van content die je hebt goedgekeurd voor je kind.
  • Aanbevolen video's zijn ook gebaseerd op de contentinstellingen die je voor je kind hebt geselecteerd. Als Jongere kinderen is geselecteerd, staat bij de aanbevolen video's alleen content die bij deze instelling beschikbaar is. Als de contentinstelling Oudere kinderen is geselecteerd, omvatten aanbevolen video's alleen content die bij deze instelling beschikbaar is. Hieronder vallen ook alle video's van de instelling Jongere kinderen.
  • Je kunt de aanbevolen video's resetten door de geschiedenis te wissen via de instellingen voor ouderlijk toezicht in YouTube Kids of YouTube. Als je de zoekgeschiedenis of de kijkgeschiedenis onderbreekt, gebruikt YouTube Kids je bekeken video's en je zoekopdrachten niet om video's aan te bevelen.
  • YouTube Kids reset de aanbevolen video's automatisch door de geschiedenis te wissen telkens wanneer je de zoekfunctie uitzet. Als de zoekfunctie uitstaat, worden de aanbevolen video's alleen gebaseerd op de video's die zijn bekeken nadat de zoekfunctie is uitgezet. De aanbevolen video's worden dan geselecteerd uit het uitgebreide aanbod video's in YouTube Kids, ongeacht of de zoekfunctie uit- of aanstaat.

We hebben verschillende voorzorgsmaatregelen genomen om ervoor te zorgen dat gezinnen video's vinden in YouTube Kids die geschikt zijn voor een jong publiek. De aanbevolen content wordt gescreend met behulp van een combinatie van algoritmen en gebruikersinput. We verbeteren ons systeem ook voortdurend op basis van nieuwe technologieën, onderzoek en gebruikersfeedback. YouTube bevat enorm veel video's voor verschillende doelgroepen en over de meest uiteenlopende onderwerpen. We doen ons best om alleen geschikte content te laten zien, maar soms kan het gebeuren dat je kind content vindt die jij niet geschikt vindt. Als dit gebeurt, kun je de video of het kanaal blokkeren of de video melden.