Slik beregnes dataene om unike seere

Du kan bruke data om unike seere til å få et bedre inntrykk av størrelsen på publikumet ditt, eller et anslag over hvor mange seere som kom for å se videoene dine i en gitt tidsperiode. Uansett om en seer bruker datamaskin eller mobil, eller ser innholdet ditt flere ganger, regnes vedkommende som én unik seer.

Vær oppmerksom på at formålet med disse beregningene er å gi et generelt bilde av publikummet ditt og rekkevidden til videoen. Du kan gjennomgå annen statistikk for kanalen din og videoene dine for å få en fullstendig oversikt over resultatene dine.

Dataene måler den totale rekkevidden en video har, ved å ta høyde for tilfeller der seeren kanskje ser på innhold på forskjellige enheter, eller når flere seere deler den samme enheten. Systemet tar med data fra enheter og inkluderer trafikk fra både påloggede og avloggede brukere når antall seere skal anslås.

Det totale antallet unike seere er bare tilgjengelig i tidsperioder på inntil 90 dager. Dette er for å sikre datakvaliteten. Du kan sammenligne ulike 90-dagers perioder for å spore endringer over tid. Dataene om unike seere er tilgjengelige fra 1. august 2017.

Finn data om unike seere

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Analytics på menyen til venstre.
  3. Klikk på Målgruppe-fanen for å se unike seere.

Vanlige spørsmål om unike seere

Hvordan bruker jeg disse dataene?
Her er noen måter du kan bruke dataene om unike seere på:
  • Du kan sjekke det gjennomsnittlige antallet unike seere som har sett på innhold på kanalen din, ved å se på beregningen «Antall avspillinger per seer i gjennomsnitt» på SE MER-fanen.
  • Du kan sammenligne målgruppestørrelsen din med antallet abonnenter og finne ut hvilke videoer som tiltrekker seg seere som ikke er abonnenter.
  • Du kan finne tilfeller der en video har slått an hos et nytt publikum, ved å sammenligne antallet unike seere kanalen din hadde før og etter at videoen ble publisert.
  • Du kan bruke denne informasjonen som en veiledning når du planlegger innholdsstrategien din.
Hvorfor ser jeg færre unike seere enn når jeg legger sammen antall seere for videoene mine?
Hvis en bruker ser flere enn én video på kanalen din, regnes vedkommende som en unik seer for hver av videoene. Disse avspillingene kombineres imidlertid til én unik seer for kanalen din.
Hvorfor har jeg færre unike seere enn antall abonnenter?
Antallet abonnenter er ikke den mest nøyaktige måten å anslå størrelsen på publikummet ditt på. Seerne abonnerer gjerne på flere titalls kanaler samtidig og ser kanskje ikke alle nye opplastinger på alle kanalene de abonnerer på.
Hvis du har færre unike seere enn abonnenter, kan det skyldes at abonnentene dine ikke har slått på kanalvarsler, eller at de ikke ser de nye opplastingene dine umiddelbart.