Yksittäisten katsojien datan tulkitseminen

Yksittäisten katsojien datan avulla saat selkeämmän käsityksen yleisösi koosta ja videoidesi arvioidusta katsojamäärästä tietyllä aikavälillä. Yksittäinen katsoja lasketaan vain kerran, vaikka hän katselisi videoita sekä tietokoneella että mobiililaitteella tai samoja videoita useaan kertaan.

Huomaa, että näiden mittareiden tarkoituksena on antaa yleiskuva yleisöstäsi ja tavoittavuudestasi. Muista kanava- ja videomittareista näet yleiskatsauksen kanavasi toiminnasta.

Data mittaa videon kokonaistavoittavuutta ja ottaa huomioon myös sen, että käyttäjät voivat katsella sisältöä eri laitteilla ja että useat henkilöt voivat käyttää samaa laitetta. Katsojamäärien arvioon yhdistetään tiedot eri laitteilta, ja se sisältää sekä kirjautuneiden että kirjautumattomien käyttäjien liikenteen.

Datan laadun takaamiseksi yksittäisten katsojien kokonaismäärä on nähtävissä enintään 90 päivän jaksoissa. Voit verrata eri ajankohtiin sijoittuvia 90 päivän jaksoja nähdäksesi ajan kuluessa tapahtuneet muutokset. Yksittäisiin katsojiin liittyvää dataa on kerätty 1.8.2017 alkaen.

Yksittäisten katsojien datan katsominen

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Tilastot.
  3. Näet yksittäiset katsojat klikkaamalla Yleisö-välilehteä.

Yksittäisistä katsojista usein kysyttyä

Miten voin käyttää tätä dataa?
Joitakin Yksittäiset käyttäjät ‑datan käyttötapoja:
  • Selvitä kanavaasi katsoneiden yksittäisten katsojien keskiarvoinen määrä NÄYTÄ LISÄÄ ‑välilehden mittarista "Keskiarvo katsojan katselukerroista".
  • Vertaa yleisömääriä tilaajamäärääsi ja tunnista videot, jotka ovat saaneet laajempaa näkyvyyttä tilaajajoukon ulkopuolelta.
  • Tunnista tapaukset, joissa videosi vetosi uuteen yleisöön, vertaamalla kanavasi yksittäisten katsojien määriä ennen videon julkaisua ja sen jälkeen.
  • Käytä tietoja apuna sisältöstrategiasi suunnittelussa.
Miksi kanavan yksittäisten katsojien määrä on pienempi kuin videoideni yhteen laskettu katsojamäärä?
Jos käyttäjä katsoo kanavaltasi enemmän kuin yhden videon, hänet lasketaan yksittäiseksi katsojaksi jokaiselle katsotulle videolle. Nämä saman katsojan katselukerrat kuitenkin yhdistetään yhdeksi yksittäiseksi katsojaksi kanavan tasolla.
Miksi yksittäisiä katsojia on vähemmän kuin kanavallani on tilaajia?
Tilaajien määrä ei ole tarkin keino arvioida yleisömäärää. Katsojat ovat keskimäärin kymmenien kanavien tilaajia eivätkä välttämättä katso kaikkia uusia latauksia tilaamillaan kanavilla.
Yksittäisten katsojien määrä voi olla pienempi kuin tilaajamäärä, koska tilaajasi eivät esimerkiksi ole laittaneet kanavailmoituksia päälle tai eivät katso videoitasi heti, kun ne julkaistaan.