YouTube Shorts uploaden

Met YouTube Shorts kan iedereen een idee omzetten in een kans om een nieuw, wereldwijd publiek aan te spreken. Met de creatieve tools voor Shorts kun je een korte verticale video uploaden als Short.

YouTube Shorts

Shorts uploaden

Een Short uploaden vanaf een computer:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik rechtsboven op MAKEN en dan Video's uploaden .
  3. Selecteer een kort videobestand:
  4. (Optioneel) Neem #Shorts op in de titel of beschrijving, zodat ons systeem je Shorts beter kan aanbevelen op YouTube.

Je kunt maximaal 15 korte video's tegelijk uploaden. Klik voor elk bestand op CONCEPT BEWERKEN om de videodetails toe te voegen voordat je de video publiceert. Meer informatie over video-instellingen

Zoek je tips voordat je je 1e Short uploadt? Bekijk de uploadtips voor Shorts.

Opmerking: De privacyinstelling voor video's van creators van 13 tot 17 jaar is standaard privé. Als je 18 jaar of ouder bent, is de standaard privacyinstelling voor video's openbaar. Alle gebruikers kunnen deze instelling veranderen om hun video openbaar, privé of verborgen te maken.

Wil je een korte video uploaden die je niet op YouTube hebt gemaakt? Zorg dan dat eventueel auteursrechtelijk beschermd materiaal in je video is goedgekeurd voor gebruik op YouTube. Als je auteursrechtelijk beschermd materiaal gebruikt, kun je een Content ID-claim krijgen. En als een auteursrechteigenaar, een platenmaatschappij of distributeur een geldig en volledig verwijderingsverzoek wegens auteursrechtschending indient tegen je korte video, kunnen we de video verwijderen en krijg je misschien een waarschuwing vanwege een auteursrechtklacht.