Last opp YouTube Shorts-videoer

Med YouTube Shorts kan hvem som helst bruke kreativiteten sin til å nå ut til nye seere i hele verden. Med Shorts-verktøyene på YouTube kan du laste opp en kort vertikal video som en Shorts-video.

YouTube Shorts

Last opp Shorts-videoer

Slik laster du opp en Shorts-video fra en datamaskin:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Øverst til høyre klikker du på OPPRETT etterfulgt av Last opp videoer .
  3. Velg en Shorts-videofil
  4. (Valgfritt) Ta med #Shorts i tittelen eller beskrivelsen, slik at systemet vårt kan gjenkjenne og anbefale Shorts-videoene dine på YouTube.

Du kan velge opptil 15 Shorts-videoer om gangen, men husk å klikke på REDIGER UTKASTET for å legge til videoinformasjon før du publiserer. Finn ut mer om videoinnstillingene.

Trenger du litt hjelp med å laste opp den første Shorts-videoen din? Her er noen tips om Shorts-opplastinger.

Merk: For skapere på 13–17 år er tilgangsinnstillingen for videoer som standard satt til privat. Hvis du er over 18 år, er tilgangsinnstillingen for videoer som standard satt til offentlig. Alle kan endre denne innstillingen og gjøre videoen sin offentlig, privat eller ikke-oppført.

Hvis du laster opp en Shorts-video du har laget et annet sted, må du sørge for at eventuelt opphavsrettsbeskyttet materiale du bruker, er godkjent for bruk på YouTube. Hvis du bruker opphavsrettsbeskyttet materiale, risikerer du å få et Content ID-krav. Hvis en opphavsrettseier, et plateselskap eller en distributør sender oss et gyldig og fullstendig varsel om opphavsrettslig fjerning av Shorts-videoen din, kan den bli fjernet, og du kan også få en opphavsrettsadvarsel.