Utforska inspirerande idéer

På fliken Inspiration i YouTube Analytics kan du utforska vad dina tittare på YouTube söker efter. Insikterna från fliken Inspiration kan hjälpa dig att komma på idéer till videor som tittarna kan vilja se.

Visa fliken Inspiration

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Analytics i menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Inspiration i menyn längst upp.
  4. Kom igång genom att ange en sökterm eller ett ämne i sökfältet. Klicka på Spara om du vill spara en sökterm.

När du anger en sökterm kan du se visningsaktivitet för ämnet:

• Senaste tittaraktivitet: visar hur populärt ämnet är bland dina tittare.
  • Sökt på YouTube: visar populära sökningar på ämnet som gjorts av tittare på YouTube.
  • Sett på YouTube: visar populära videor som tittare på hela YouTube har tittat på om ämnet.

Det här visas på fliken Inspiration

Obs! För närvarande är dessa insikter begränsade till vissa länder, språk och enheter. Om det inte finns några relevanta videor för tillfället kan det hända att vissa avsnitt inte visas.

Bli inspirerad

Obs! AI-genererat innehåll kan vara felaktigt eller olämpligt, ha varierande kvalitet eller förmedla information som inte speglar YouTubes åsikter. Inkludera inte personliga uppgifter om dig själv eller andra när du använder den här funktionen, och förlita dig inte på idéer, strukturer eller andra resultat från funktionen för professionell rådgivning. Var försiktig innan du skapar eller använder AI-genererat innehåll från YouTube.

På det här kortet används generativ AI för att hjälpa dig att spåna fram nya innehållsidéer som är anpassade för din kanal och dina tittare. Du kan utforska nya innehållsämnen och snabbt skapa en videostruktur som gör det lättare att planera nästa video. Börja med att skriva in en idé eller välj en populär sökterm och klicka sedan på Skapa struktur  för att komma igång.

Toppsökningar

På det här kortet visas de vanligaste sökningarna som bygger på din målgrupp och dina besparingar under de senaste 28 dagarna. Ovanför vissa söktermer finns en etikett som anger Innehållslucka.

Nya videor relaterade till

Det här kortet visar videor som rör ämnen som dina tittare har tittat på under de senaste 28 dagarna och dina sparade sökningar.

Innehållsluckor för Shorts

På det här kortet visas innehållsluckor där tittarna kanske letar efter mer relevanta Shorts-videor eller Shorts-videor av högre kvalitet.

Läs mer om innehållsluckor

En innehållslucka uppstår när tittarna inte får tillräckliga sökresultat på YouTube för en viss sökning. Du kan använda innehållsluckor som inspiration för att skapa innehåll som inte finns eller som kan förbättras.

En innehållslucka kan uppstå när

• tittarna inte får några resultat på sina sökningar
  • tittarna inte får en exakt matchning på sina sökningar
  • tittarna inte hittar några relevanta videor vid en sökning, t.ex. innehållet är gammalt eller har låg kvalitet.
Om du vill veta mer om sökinsikter på datorn kan du titta på följande video från kanalen YouTube Creators.