Doe inspiratie op

Ga naar het tabblad Inspiratie in YouTube Analytics om te ontdekken waar je publiek en andere kijkers op YouTube naar zoeken. Met de inzichten op het tabblad Inspiratie kun je ideeën opdoen voor video's die je kijkers misschien wel willen bekijken.

Het tabblad Inspiratie tonen

YouTube Studio-app voor Android

1. Open de YouTube Studio-app .
  2. Tik in het menu onderaan op Analytics .
  3. Tik op het tabblad Inspiratie.
  4. Typ een zoekterm in de zoekbalk om te beginnen. Als je een zoekterm wilt opslaan, tik je op Opslaan .

Nadat je een zoekterm hebt getypt of geselecteerd, kun je kijkersactiviteit voor dat onderwerp bekijken:

• De activiteit van je publiek: geeft aan hoe populair het onderwerp is bij je publiek.
  • Gezocht door YouTube-kijkers: toont populaire zoekopdrachten van kijkers op YouTube naar het onderwerp.
  • Bekeken door YouTube-kijkers: toont populaire video's die kijkers op YouTube hebben bekeken over het onderwerp.

Wat je vindt op het tabblad Inspiratie

Opmerking: Deze inzichten zijn momenteel beperkt tot bepaalde landen en talen. Sommige gedeelten zijn mogelijk niet beschikbaar als er op dat moment geen relevante video's zijn.

Meest gezochte termen

Deze kaart toont de meest gezochte termen op basis van je publiek en je opgeslagen zoektermen in de afgelopen 28 dagen. Boven sommige zoektermen vind je een label met de tekst Contentkloof.

Recente video's gerelateerd aan

Deze kaart toont video's die gerelateerd zijn aan onderwerpen die je publiek in de afgelopen 28 dagen heeft bekeken en je opgeslagen zoekopdrachten.

Contentkloven voor Shorts

Deze kaart toont contentkloven waarbij kijkers misschien op zoek zijn naar Shorts die relevanter of van hogere kwaliteit zijn.

Meer informatie over contentkloven

Bij een contentkloof krijgen kijkers op YouTube niet genoeg zoekresultaten van hoge kwaliteit voor een specifieke zoekopdracht. Je kunt contentkloven gebruiken als inspiratiebron voor onderwerpen waar nog geen (goede) video's over zijn gemaakt.

Er kan sprake zijn van een contentkloof als:

• kijkers geen resultaten kunnen vinden voor hun zoekopdrachten,
  • kijkers geen exacte overeenkomst kunnen vinden voor hun zoekopdrachten,
  • kijkers geen relevante video's kunnen vinden voor hun zoekopdrachten, bijvoorbeeld als de content oud of van lage kwaliteit is.
Ga naar deze video van het YouTube Creators-kanaal voor meer informatie over inzichten in zoekopdrachten op de computer.