Administrer merkevarebygging for kanalen

Etabler en merkevareidentitet for YouTube-kanalen din ved å oppdatere profilbildet, kanalbanneret og videovannmerket.

Bytt profilbilde

Endre profilbildet ditt i YouTube Studio. Seerne kan se profilbildet ditt alle steder på YouTube der videoene dine, kanalen din og offentlige handlinger som kan tilskrives deg, vises.

Når du har valgt «Tilpasning», ser du «Merkevarebygging»-fanen øverst.

1. Logg på YouTube Studio.
  2. På menyen til venstre velger du Tilpasning etterfulgt av Merkevarebygging.
  3. Klikk på ENDRE, og velg en illustrasjon eller et bilde fra datamaskinen. Endre forhåndsinnstillingene for farger og beskjæring i illustrasjonen eller størrelsen på det opplastede bildet, og klikk på FERDIG.
  4. Klikk på PUBLISER. Det kan ta noen minutter før profilbildet er oppdatert på hele YouTube-plattformen.

Beskjær bildet med assisterende teknologi eller tastaturet

Beskjær bildet fra et hjørne

1. Naviger for å merke hjørnet av bildet.
  2. Bruk piltastene for å beskjære bildet.

Flytt hele beskjæringsområdet

1. Naviger for å merke hele beskjæringsområdet.
  2. Bruk piltastene for å endre posisjonen til beskjæringsområdet.

Retningslinjer for profilbilder

Alle profilbilder må være i tråd med retningslinjene for brukere og oppfylle følgende kriterier:

• Bruk en fil i formatet JPG, GIF, BMP eller PNG (animerte GIF-filer er ikke tillatt).
  • Bildestørrelsen må ikke overstige 15 MB.
  • Bilder må se bra ut i størrelsen 98 x 98 piksler.

YouTube-skapere

Bannerbildet vises som bakgrunn øverst på YouTube-siden din.
  1. Logg på YouTube Studio .
  2. Fra menyen til venstre velger du Tilpasning etterfulgt av Merkevarebygging.
  3. Klikk på ENDRE, og velg et bilde. Hvis du vil gjøre endringer, kan du velge en forhåndsvisning, endre beskjæringen og klikke på FERDIG.
  4. Klikk på PUBLISER.
Merk: Det samme bannerbildet brukes på mobil-, TV- og dataskjermer, men det vises ulikt fra enhet til enhet.

Offisielle artistkanaler

Bannerbildet ditt vises bare på datamaskiner og mobilenheter. Følg veiledningen for YouTube-skapere ovenfor for å oppdatere dette banneret.

Slik oppdaterer du banneret du har på TV og YouTube Music:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Profil på menyen til venstre.
  3. Klikk på ved siden av profilbildet, og velg et bilde. Slik endrer du et bilde:
    • Velg Forhåndsvisning, og rediger bildet.
    • Klikk på FERDIG.
  4. Klikk på LAGRE øverst til høyre på siden.

Retningslinjer for bannerbilder

Alle bannerbilder må oppfylle disse kriteriene:

• Minimumsstørrelse for opplasting: 2560 x 1440 piksler med et høyde/bredde-forhold på 16 : 9.
  • Ved bruk av minimumsstørrelsen må tekst og logoer plasseres innenfor følgende område: 1235 x 338 piksler.
  • Bildet skal strekke seg over hele skjermen på større enheter, men blir beskåret i visse visninger og på visse enheter.
  • Ikke legg til ekstra pyntedetaljer i filen (f.eks. skygger, kanter og rammer).
  • Filstørrelsen skal være 6 MB eller mindre.

Slik endrer du størrelsen på bilder

Du kan bruke et bilderedigeringsprogram på datamaskinen eller internett for å endre størrelsen på bilder. Du kan for eksempel bruke Forhåndsvisning på Apple-datamaskiner eller Microsoft Bilder i Windows.

Legg til vannmerket ditt i videoer

Du kan oppmuntre seerne til å abonnere på kanalen din ved å legge til et vannmerke i videoene dine. Hvis du legger til et vannmerke, kan seerne abonnere på kanalen din direkte fra videoen når de bruker YouTube på en datamaskin.
  1. Logg på YouTube Studio.
  2. Fra menyen til venstre velger du Tilpasning etterfulgt av Merkevarebygging.
  3. Velg ønsket visningstidspunkt:
    • Slutten av videoen: Vannmerket vises de siste 15 sekundene av videoen.
    • Egendefinert starttid: Vannmerket dukker opp på et tidspunkt du velger.
    • Hele videoen: Vannmerket vises gjennom hele videoen.
  4. Klikk på ENDRE, og velg et bilde. Endre størrelsen på bildet, og klikk på FERDIG.
  5. Klikk på PUBLISER.
Merk: Du kan ikke bruke vannmerker i videoer klassifisert som laget for barn. Hvis du har lagt til et vannmerke i videoen tidligere, men nå har klassifisert den som laget for barn, ser ikke seerne vannmerket.

Retningslinjer for videovannmerker

Alle videovannmerker må oppfylle følgende kriterier:

• Minste tillatte størrelse er 150 x 150 piksler.
  • Kvadratiske bilder skal ikke være over 1 MB.

Tilgjengelighet

Vannmerket til kanalen er tilgjengelig i liggende format på datamaskiner og mobilenheter (vannmerket er ikke klikkbart på mobilenheter). Vannmerket til kanalen vises ikke på tilpassede YouTube-avspillere uten Chrome (chromeless) eller Adobe Flash.

Beregninger for videovannmerker

Du finner beregninger i rapporten om abonnementskilder i YouTube Analytics.

Se hvordan du administrerer merkevarebyggingen for kanalen din

Ta en titt på denne videoen fra YouTube-kanalen for skapere for å finne ut hvordan du oppdaterer profilbildet, kanalbanneret og videovannmerket ditt.

Customize Your Channel Branding & Layout: Add a Profile Picture, Banner, Trailer, Sections, & more!

Abonner på YouTube-kanalen for skapere for å få siste nytt, oppdateringer og tips.