Veelvoorkomende uploadfouten

Heb je problemen met het uploaden van je video? Selecteer de foutmelding die je ziet en volg de stappen om het probleem op te lossen.

Commercieel gebruik en betaalde promoties van de Shorts-audiobibliotheek

Kanalen die video's uploaden voor commerciële doeleinden, waaronder Shorts met betaalde productplaatsing, kunnen fouten zien als ze Shorts uploaden met geluiden uit de Shorts-audiobibliotheek. Deze fouten zijn het gevolg van onze overeenkomsten met bepaalde muziekpartners, die het gebruik van muziek in Shorts beperken tot persoonlijk en niet-commercieel gebruik.

Alternatieven:

• Je kunt je Short opnieuw uploaden en de muziek van de Shorts-audiobibliotheek verwijderen.
  • Je kunt je Short opnieuw uploaden, maar de muziek dan toevoegen zonder gebruik te maken van de creatieve tools voor Shorts.
    • Opmerking: Voordat je de Short publiceert, moet je ervoor zorgen dat je toestemming hebt van de auteursrechteigenaar(s). Als je geen toestemming hebt gekregen, kunnen er maatregelen tegen je Short worden genomen, waaronder verwijderingen wegens auteursrechtschending en andere juridische stappen.
  • Je kunt je Short opnieuw uploaden, maar dan met royaltyvrije muziek. Zo vind je royaltyvrije muziek:
    1. Ga naar de Shorts-audiobibliotheek.
    2. Zoek naar Audiobibliotheek van YouTube.

Check voordat je uploadt of het geselecteerde nummer het volgende heeft:

• Groene albumhoes met de tekst YouTube Audio Library
  • Het YouTube-logo

Als de zoekresultaten voor het nummer aan deze criteria voldoen, hoef je van tevoren geen toestemming te krijgen. Als de zoekresultaten niet aan deze criteria voldoen, mag je ze misschien niet gebruiken.

Opmerking: We raden niet-Engelstaligen aan om in het Engels naar 'YouTube Audio Library' te zoeken voor de beste resultaten.

Er is onverwachts iets fout gegaan

Wacht een paar minuten en probeer de video opnieuw te uploaden.

De server heeft het bestand geweigerd

Je krijgt deze foutmelding als je een bestand met de verkeerde indeling probeert te uploaden. Zorg dat je een ondersteund bestandstype gebruikt.

Er is iets fout gegaan tijdens de overdracht van gegevens via het netwerk

Je krijgt deze foutmelding als je de browser moet updaten naar de nieuwste versie. Hieronder zie je een paar browsers die we aanraden voor het uploaden van video's:

Verwerking gestopt

Je krijgt deze foutmelding als het geüploade bestand ingekort of ongeldig is. De foutmelding kan ook verschijnen bij verminderde uploadsnelheden. Probeer de video op je apparaat af te spelen en zorg dat je een ondersteund bestandstype gebruikt. Upload het bestand daarna opnieuw. Probeer je video te uploaden via een ander platform als het probleem zich blijft voordoen.

Er ging iets fout met het netwerk

Je krijgt deze foutmelding als je de browser moet updaten naar de nieuwste versie. Hieronder zie je een paar browsers die we aanraden voor het uploaden van video's:
Kan de video niet uploaden. Je huidige kanaalstatus of accountinstellingen ondersteunen geen uploads.
Deze foutmelding kan de volgende redenen hebben:

Er ging iets fout met de beveiliging

Je krijgt deze foutmelding als je ongebruikelijke beveiligingsinstellingen in je browser hebt. Deze instellingen zijn waarschijnlijk afkomstig van firewall-, antivirus- of antispywaresoftware, of andere gerelateerde software. We raden je aan om deze software tijdelijk uit te zetten en dan te proberen opnieuw te uploaden.

Mislukt (het bestand is te klein)

Je krijgt deze foutmelding als je een bestand probeert te uploaden dat kleiner is dan 2 KB. Zorg dat je video minstens 2 KB is en probeer deze daarna opnieuw te uploaden.

Mislukt (leeg mov-bestand)

Je krijgt deze foutmelding als QuickTime-films zijn opgeslagen als referentiefilm. Selecteer Opslaan als zelfstandige film, zodat je video op de juiste manier wordt geconverteerd. Probeer de video daarna opnieuw te uploaden.

Dagelijkse uploadlimiet bereikt. Je kunt over 24 uur meer video's uploaden.

We hebben een limiet ingesteld voor het aantal video's dat je in 24 uur naar YouTube kunt uploaden via desktops, mobiele apparaten en de YouTube-API. Zo maken we YouTube veiliger.
Limieten kunnen per land of regio verschillen en zijn ook afhankelijk van de kanaalgeschiedenis. Waarschuwingen vanwege een auteursrechtklacht kunnen invloed hebben op de geschiktheid van je kanaalgeschiedenis.Waarschuwingen vanwege schending van de Communityrichtlijnen hebben effect op hoeveel je kunt uploaden.
Als je de foutmelding 'Dagelijkse uploadlimiet bereikt' krijgt als je een video uploadt op YouTube, kun je het 24 uur later nog eens proberen.

Anders

Je kunt een foutmelding krijgen als je een bestand uploadt met de verkeerde indeling. Zorg dat je een ondersteund bestandstype gebruikt. Je kunt ook proberen je codecs of bewerkingssoftware te wijzigen.