Playlists beheren in YouTube Studio

Ontdek hoe je contact legt met je publiek door playlists te maken, te bewerken, te beheren en te filteren in YouTube Studio.

Opmerking: Deze functie is misschien niet beschikbaar voor accounts met ouderlijk toezicht op YouTube. Meer informatie

Een playlist maken

Zo maak je een nieuwe playlist:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik rechtsboven op MAKEN  en dan Nieuwe playlist.
  3. Geef je playlist een titel (of naam).
  4. Gebruik het dropdownmenu om de zichtbaarheidsinstelling van je playlist te selecteren.
  5. Klik op MAKEN.

Ontdek hieronder hoe je een podcast maakt in YouTube Studio of ga naar dit Helpcentrum-artikel.

Tips voor titels van playlists:
  • Titels van playlists mogen niet langer zijn dan 150 tekens.
  • Titels van playlists mogen geen ongeldige tekens bevatten (<, > en het regelscheidingsteken \u2028).
Tips voor beschrijvingen van playlists:
  • Beschrijvingen van playlists mogen niet langer zijn dan 5000 tekens.
  • Beschrijvingen van playlists mogen geen ongeldige tekens bevatten (<, > en het regelscheidingsteken \u2028).

Een playlist beheren

Zo beheer je een playlist:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Playlists.
  4. Klik op het menu  naast de playlist die je wilt delen.
  5. Selecteer Bewerken op YouTube. Je playlist verschijnt op een nieuw tabblad.
    • Sleep video's omhoog of omlaag om je playlist opnieuw te ordenen .
    • Ga naar de playlistgegevens en selecteer Delen  om een playlist te delen. Kies daarna waar je de playlist wilt delen.
    • Als je bijdragers wilt toevoegen, ga je naar je playlistgegevens en klik je op Meer en dan Samenwerken .
    • Als je video's wilt toevoegen aan een playlist, ga je naar je videogegevens en selecteer je Meer  en dan Video's toevoegen. Video's voeg je toe via zoeken, een URL of vanuit je bibliotheek.
Let op: Je kunt ook je privacyinstelling wijzigen.

De titel of beschrijving van een playlist bewerken

Zo update je de gegevens van je playlist:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Playlists.
  4. Klik op Details  naast de titel of beschrijving van je playlist en update de gegevens zo nodig.
  5. Klik op OPSLAAN.

Tip:

• Titels van playlists mogen niet langer zijn dan 150 tekens.
  • Titels van playlists mogen geen ongeldige tekens bevatten (<, > en het regelscheidingsteken \u2028).
  • Beschrijvingen van playlists mogen niet langer zijn dan 5000 tekens.
  • Beschrijvingen van playlists mogen geen ongeldige tekens bevatten (<, > en het regelscheidingsteken \u2028).

Een playlist filteren

Gebruik een filter om je zoekopdracht te verfijnen en een playlist makkelijk te vinden:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Playlists.
  4. Gebruik de filterbalk  en voer zoekwoorden in om je playlists op titel te zoeken en te filteren.

Een playlist omzetten in een podcast

Zo maak je van een bestaande playlist een podcast:

1. Ga in YouTube Studio naar Content  en dan Playlists.
  2. Plaats de cursor op de playlist die je als podcast wilt instellen.
  3. Klik op het menu  en dan Instellen als podcast.
  4. Check of de gegevens van je podcast juist zijn en voeg een vierkante thumbnail toe. De podcastgegevens zijn onder andere de titel, de beschrijving en wie je podcast kan bekijken op YouTube.
  5. Klik op Klaar om je wijzigingen te bevestigen.

Ga naar ons Helpcentrum-artikel voor meer informatie over podcasts op YouTube.

Podcastfuncties uit een playlist verwijderen

Zo verwijder je podcastfuncties uit je playlist:

1. Ga in YouTube Studio naar Content en dan Podcasts.
  2. Plaats de cursor op de playlist die je niet meer als podcast wilt instellen.
  3. Klik op het Menu naast de podcast waaruit je functies wilt verwijderen.
  4. Selecteer Instellen als playlist.
  5. Klik op Ja om te bevestigen.

Ga naar ons Helpcentrum-artikel voor meer informatie over podcasts op YouTube.

Analytische gegevens voor playlists bekijken

Voor al je playlists ga je naar de tabbladen Overzicht, Content, Publiek en Opbrengst. Hier vind je verzamelde inzichten voor al je video's in de playlist. Meer informatie over hoe je de analytische gegevens van je playlist opent