Hantera spellistor i YouTube Studio

Läs om hur du skapar, redigerar, hanterar och filtrerar dina spellistor i YouTube Studio för att interagera med tittarna.

Obs! Den här funktionen är kanske inte tillgänglig med kontrollerade upplevelser på YouTube. Läs mer.

Skapa en spellista

Så här skapar du en ny spellista:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på SKAPA  och sedan Ny spellista längst upp till höger.
  3. Ge spellistan ett namn.
  4. Välj synlighetsinställning för spellistan i rullgardinslistan.
  5. Klicka på SKAPA.

Läs mer om hur du skapar en podd i YouTube Studio nedan, eller läs den här hjälpcenterartikeln.

Tips om spellistans titel:
  • Spellistans titel får innehålla högst 150 tecken
  • Spellistans titel får inte innehålla ogiltiga tecken (”<”, ”>" och radbrytningen ”\u2028”)
Tips om spellistans beskrivning:
  • Spellistans beskrivning får innehålla högst 5 000 tecken
  • Spellistans beskrivning får inte innehålla ogiltiga tecken (”<”, ”>" och radbrytningen ”\u2028”)

Hantera en spellista

Så här hanterar du spellistan:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3.  Klicka på fliken Spellistor.
  4. Klicka på menyn bredvid spellistan du vill uppdatera.
  5. Välj Redigera på YouTube. Spellistan öppnas på en ny flik.
    • Om du vill sortera videor i en spellista kan du dra och släppa videon upp och ned i listan.
    • Om du vill dela en spellista går du till informationen om spellistan och väljer Dela . Välj sedan var du vill dela spellistan.
    • Lägg till användare med skrivbehörighet genom att öppna informationen om spellistan och klicka på Mer och sedan Samarbeta .
    • Om du vill lägga till videor i en spellista öppnar du videoinformationen och väljer Mer  och sedan Lägg till videor. Du kan lägga till en video från sökningar, via webbadresser eller från biblioteket.

Redigera spellistans titel eller beskrivning

Så här uppdaterar du informationen om spellistan:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Spellistor.
  4. Klicka på Information bredvid spellistans titel eller beskrivning och uppdatera informationen efter behov.
  5. Klicka på SPARA.

Tips:

• Spellistans titel får innehålla högst 150 tecken
  • Spellistans titel får inte innehålla ogiltiga tecken (”<”, ”>" och radbrytningen ”\u2028”)
  • Spellistans beskrivning får innehålla högst 5 000 tecken
  • Spellistans beskrivning får inte innehålla ogiltiga tecken (”<”, ”>" och radbrytningen ”\u2028”)

Filtrera en spellista

Du kan enkelt hitta en spellista med hjälp av ett filter:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Spellistor.
  4. Använd filterfältet och ange sökord om du vill söka efter och filtrera dina spellistor efter titel.

Konvertera en spellista till en podd

Så här konverterar du en befintlig spellista till en podd:

1. Öppna Innehåll och sedan Spellistor i YouTube Studio.
  2. Håll muspekaren över spellistan du vill ställa in som podd.
  3. Klicka på menyn  och sedan Ställ in som podd.
  4. Granska informationen om podden och lägg till en kvadratisk poddminiatyr. Information om podden omfattar titel, beskrivning och vem som kan se din podd på YouTube.
  5. Klicka på Klar för att bekräfta ändringarna.

Läs mer om poddsändningar på YouTube i den här hjälpcenterartikeln.

Ta bort poddfunktioner från en spellista

Så här tar du bort poddfunktioner från spellistan:

1. Gå till Innehåll följt av Poddar i YouTube Studio.
  2. Håll muspekaren över spellistan du vill ta bort inställningen som podd för.
  3. Klicka på Meny bredvid podden du vill ta bort funktioner från.
  4. Välj Ange som spellista.
  5. Bekräfta genom att klicka på Ja.

Läs mer om poddsändningar på YouTube i den här hjälpcenterartikeln.

Visa statistik för spellista

På flikarna Översikt, Innehåll, Tittare och Intäkter för varje spellista hittar du sammanställd statistik om alla videor i spellistan. Läs om hur du får åtkomst till statistik för spellistor.