Soittolistojen ylläpitäminen YouTube Studiossa

Lue, miten voit luoda, muokata ja suodattaa soittolistoja YouTube Studiossa yleisön aktivoimiseksi.

Huom. Ominaisuus ei välttämättä ole saatavilla YouTuben valvotussa käyttökokemuksessa. Lue lisää.

Soittolistan luominen

Näin voit luoda uuden soittolistan:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta LUO  ja sitten Uusi soittolista.
  3. Lisää soittolistan nimi.
  4. Valitse soittolistan yksityisyysasetus avattavasta valikosta.
  5. Klikkaa LUO.

Lue lisää podcastin luomisesta YouTube Studiossa alta tai tästä ohjekeskuksen artikkelista.

Soittolistan nimeen liittyviä vinkkejä:
  • Soittolistan nimessä voi olla enintään 150 merkkiä.
  • Soittolistan nimessä ei saa olla virheellisiä merkkejä ("<", ">" ja rivierotin "\u2028").
Soittolistan kuvaukseen liittyviä vinkkejä:
  • Soittolistan kuvauksessa voi olla enintään 5 000 merkkiä.
  • Soittolistan kuvauksessa ei saa olla virheellisiä merkkejä ("<", ">" ja rivierotin "\u2028").

Soittolistan ylläpitäminen

Näin voit muokata soittolistaa:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa Soittolistat-välilehteä.
  4. Klikkaa päivitettävän soittolistan vierestä valikkoa .
  5. Valitse Muokkaa YouTubessa. Soittolista avautuu uudelle välilehdelle.
    • Voit lajitella videoita soittolistalla vetämällä niitä haluamaasi järjestykseen .
    • Voit jakaa soittolistan siirtymällä sen tietoihin ja valitsemalla Jaa . Valitse sitten, mihin haluat jakaa sen.
    • Voit lisätä yhteiskäyttäjiä siirtymällä soittolistan tietoihin ja klikkaamalla Lisää ja sitten Yhteiskäyttö .
    • Voit lisätä videoita soittolistalle siirtymällä videon tietoihin ja valitsemalla Lisää  ja sitten Lisää videoita. Voit lisätä videoita hausta ja kirjastosta tai URL-osoitteen perusteella.

Soittolistan nimen ja kuvauksen muokkaaminen

Näin voit päivittää soittolistan tietoja:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa Soittolistat-välilehteä.
  4. Valitse soittolistan nimen tai kuvauksen vierestä Tiedot ja päivitä haluamasi tiedot.
  5. Klikkaa TALLENNA.

Vinkki:

• Soittolistan nimessä voi olla enintään 150 merkkiä.
  • Soittolistan nimessä ei saa olla virheellisiä merkkejä ("<", ">" ja rivierotin "\u2028").
  • Soittolistan kuvauksen enimmäispituus on 5 000 merkkiä.
  • Soittolistan kuvauksessa ei saa olla virheellisiä merkkejä ("<", ">" ja rivierotin "\u2028").

Soittolistan suodattaminen

Näin voit etsiä soittolistoja helposti suodattamalla:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa Soittolistat-välilehteä.
  4. Voit etsiä ja suodattaa soittolistoja nimen mukaan käyttämällä suodatinpalkkia ja lisäämällä avainsanoja.

Soittolistan muuttaminen podcastiksi

Näin voit muuttaa aiemmin luodun soittolistan podcastiksi:

1. Valitse YouTube Studiossa Sisältö ja sitten Soittolistat.
  2. Vie hiiri podcastiksi merkittävän soittolistan päälle.
  3. Klikkaa Valikko  ja sitten Merkitse podcastiksi.
  4. Tarkista podcastin tiedot ja lisää sille neliönmuotoinen pikkukuva. Tietoihin kuuluvat esimerkiksi podcastin nimi, kuvaus ja näkyvyys YouTubessa.
  5. Vahvista muutokset klikkaamalla Valmis.

Lue ohjekeskuksen artikkelista lisää podcasteista YouTubessa.

Podcast-ominaisuuksien poistaminen soittolistasta

Näin voit poistaa podcast-ominaisuudet soittolistasta:

1. Valitse YouTube Studiossa Sisältö ja sitten Podcastit.
  2. Vie hiiri podcastiksi merkityn soittolistan päälle.
  3. Valitse Valikko sen podcastin vierestä, jonka podcast-ominaisuudet haluat poistaa.
  4. Valitse Merkitse soittolistaksi.
  5. Vahvista valitsemalla Kyllä.

Lue ohjekeskuksen artikkelista lisää podcasteista YouTubessa.

Soittolistan tilastot

Soittolistakohtaisilta Yleiskatsaus-, Sisältö-, Yleisö- ja Tulot-välilehdiltä näet kootut tiedot kaikista soittolistan videoista. Katso, miten voit käyttää soittolistatilastoja.