Vanlige feil ved opplasting

Hvis du har problemer med å laste opp en video, kan du trykke på feilmeldingen du ser, og følge feilsøkingstrinnene for å prøve å løse problemet.

Kommersiell bruk og betalt promotering av lydspor fra Shorts-lydbiblioteket

Hvis du bruker kanalen din til opplasting av videoer for kommersielle formål, for eksempel Shorts-videoer med betalt produktplassering, kan det hende du får feilmeldinger hvis du laster opp Shorts-videoer med lydspor fra Shorts-lydbiblioteket. Dette skyldes at vi har avtaler med enkelte musikkpartnere som begrenser bruken av musikk i Shorts-videoer til personlig og ikke-kommersiell bruk.

Prøv et annet alternativ:

• Du kan laste opp Shorts-videoen på nytt og fjerne musikken du har lagt til fra Shorts-lydbiblioteket.
  • Du kan laste opp Shorts-videoen på nytt, men legge til musikken utenom Shorts-verktøyene.
    • Merk: Før du publiserer Shorts-videoen, må du sørge for at du har innhentet alle de nødvendige rettighetene fra eierne eller opphavsrettseierne. Hvis du ikke får klarering fra dem, kan Shorts-videoen bli gjenstand for sanksjoner – som opphavsrettslig fjerning og søksmål.
  • Du kan laste opp Shorts-videoen på nytt, men bruke royaltyfri musikk. Slik finner du royaltyfri musikk:
    1. Gå til Shorts-lydbiblioteket.
    2. Søk etter «Lydbiblioteket på YouTube».

Før du laster opp, må du dobbeltsjekke at sangen du har valgt, er merket med

• grønn albumgrafikk der det står «YouTube Audio Library»
  • YouTube-logoen

Hvis søkeresultatene oppfyller disse kriteriene, trenger du ikke å klarere rettighetene på forhånd. Hvis søkeresultatene ikke oppfyller disse kriteriene, kan det hende at rettighetene ikke er klarert for bruk.

Merk: Hvis du bruker andre språk enn engelsk, anbefaler vi at du søker etter «YouTube Audio Library» på engelsk for å få relevante resultater.

«Det har oppstått uventede problemer»

Vent noen minutter, og prøv å laste opp på nytt.

«Tjeneren har avvist filen»

Denne feilmeldingen vises hvis du laster opp en fil i feil format. Kontrollér at du bruker en filtype som støttes.

«Det oppsto en feil under sending av data over nettverket»

Denne feilmeldingen vises hvis nettleseren din må oppdateres til den nyeste versjonen. Nedenfor ser du noen av nettleserne vi anbefaler for opplasting av videoer:
Når du har oppdatert nettleseren, kan du prøve å laste opp på nytt.

«Behandlingen ble avbrutt»

Denne feilmeldingen kan vises hvis den opplastede filen er forkortet eller ugyldig. Den kan også vises hvis opplastingen går sakte. Sørg for at du bruker en støttet filtype, og prøv å spille av videoen på enheten din. Så laster du opp filen på nytt. Hvis problemet ikke blir løst, kan du prøve å laste opp videoen via en annen plattform.

«Det har oppstått en nettverksfeil»

Denne feilmeldingen vises hvis nettleseren din må oppdateres til den nyeste versjonen. Nedenfor ser du noen av nettleserne vi anbefaler for opplasting av videoer:
Når du har oppdatert nettleseren, kan du prøve å laste opp på nytt.
«Kan ikke laste opp. Kanalstatusen din eller kontoinnstillingene dine støtter for øyeblikket ikke opplastinger.»
Denne feilmeldingen kan vises i følgende situasjoner:

«Det oppsto en sikkerhetsfeil»

Denne feilmeldingen vises hvis du har uvanlige sikkerhetsinnstillinger i nettleseren din. Innstillingene er sannsynligvis angitt av en brannmur, et antivirus- eller antispionprogram eller en annen relatert programvare. Vi anbefaler at du midlertidig deaktiverer det aktuelle programmet før du prøver å laste opp på nytt.

«Mislyktes (filen er for liten)»

Denne feilmeldingen vises hvis du prøver å laste opp en fil som er mindre enn 2 kB. Sørg for at videofilen er minst 2 kB, og prøv å laste opp på nytt.

«Mislyktes (MOV-filen er tom)»

Denne feilmeldingen vises for QuickTime-filmer som er lagret som referansefilmer. Velg «Save as a self-contained movie» («Lagre som selvstendig film») for å sørge for at filmen konverteres på riktig måte, og prøv å laste opp på nytt.

«Daglig opplastingsgrense er nådd. Du kan laste opp flere videoer om 24 timer.»

For å ivareta sikkerheten på YouTube har vi satt en grense for hvor mange videoer som kan lastes opp på en kanal i løpet av 24 timer – enten det er via datamaskin, mobil eller YouTube API.
Grensen kan variere avhengig av land/region eller kanalhistorikk. Opphavsrettsadvarsler kan påvirke om du er kvalifisert basert på kanalhistorikken din. Advarsler om brudd på retningslinjene for brukere påvirker hvor mye du kan laste opp.
Hvis du får en feilmelding om at den daglige opplastingsgrensen er nådd, når du prøver å laste opp en video på YouTube, kan du prøve på nytt om 24 timer.

Annet

Du kan få en feilmelding hvis du laster opp en fil i feil format. Kontrollér at du bruker en filtype som støttes. Du kan også prøve å endre kodek- eller redigeringsprogramvaren.