Felsöka fakturering för eller åtkomstproblem med betalmedlemskap

Om ditt betalmedlemskap avvisas meddelar vi dig via e-post så att du kan återställa medlemskapet.

När du har fått e-postmeddelandet:

• Du har tre dagar på dig att åtgärda problemet innan du förlorar åtkomsten till förmånerna i betalmedlemskapet. Under den här tredagarsperioden försöker vi regelbundet genomföra månadsbetalningen.

• Om vi efter tre dagar fortfarande inte kan debitera dig hamnar prenumerationen i ett pausat läge i 30 dagar. I det pausade läget försöker vi med jämna mellanrum genomföra betalningen och återställa din tillgång till medlemskapet, såvida du inte avslutar prenumerationen.

Om du uppdaterar betalningsinformationen under den här tiden återställs medlemskapet automatiskt vid vårt nästa försök att debitera med din betalningsmetod. Om du inte vill vänta på att systemet ska försöka igen kan du avsluta prenumerationen och registrera dig igen för att få åtkomst direkt.

Åtgärda faktureringsproblem med ett Premium-medlemskap

Om du tror att du har debiterats för ett betalmedlemskap men inte kan komma åt förmånerna kan du läsa den här artikeln.

Felsöka en debitering på YouTube

Klicka på knappen nedan om du vill felsöka eller läsa mer om din YouTube-faktura.

FELSÖKA EN DEBITERING PÅ YOUTUBE

Om betalningen för medlemskapet avvisas beror det sannolikt på att ett problem med betalningsmetoden behöver åtgärdas. Nedan tipsar vi om hur du kan åtgärda problemen.

Lösa problem med en avvisad betalning

Den månatliga medlemskapsbetalningen kan ha avvisats därför att det har uppstått ett problem med ditt kort eller den betalningsform du använder. När du har åtgärdat eventuella problem med betalningen försöker systemet automatiskt att debitera dig igen och återställa åtkomsten till medlemsförmånerna.

Se till att dina kortuppgifter är aktuella

Uppdatera nu

Ofta misslyckas betalningar därför att kortet har gått ut eller därför att faktureringsadressen inte stämmer. Så här uppdaterar du uppgifterna:

1. Om du använder en dator öppnar du youtube.com/paid_memberships. Om du använder YouTube-mobilappen klickar du på din profilbild  följt av Köp och medlemskap.
  2. Klicka på intill meddelandet Det gick inte att bearbeta den aktuella betalningsmetoden.
  3. Klicka på Uppdatera betalningsmetod.

Vi rekommenderar att du granskar samtliga kortuppgifter för att se till att de stämmer. Titta särskilt på kortets utgångsdatum. Dessutom måste det postnummer som står angivet för betalningsmetoden stämma överens med postnumret i den aktuella faktureringsadressen för kortet.

Om det inte går att använda den betalningsmetod vi har använt hittills behöver du välja en annan betalningsmetod eller lägga till en ny.

Tips! Om du inte ser alternativet för att uppdatera betalningsmetoden kan du uppdatera på sidan Prenumerationer och tjänster i Google Pay.

Skicka in den information som efterfrågas

Om du ser ett felmeddelande där du uppmanas att skicka in ytterligare information till Google behöver du följa anvisningarna och skicka in informationen. Du kan till exempel behöva verifiera din identitet på Google Pay innan du kan göra ett köp med ditt Google-konto.

Du kan också när som helst titta på Google Pay. Där ser du aviseringar och förfrågningar om att åtgärda problem med kontot.

Kontrollera att det finns tillräckligt mycket pengar på kontot

Ibland avvisas en transaktion därför att pengarna på kontot inte räcker. Kontrollera att saldot på kontot räcker till det du vill köpa.

Kontakta din bank eller kortutgivaren

Kortet kan ha begränsningar som gör att betalningen inte kan genomföras. Kontakta den bank eller det företag som utfärdade kortet och fråga om transaktionen.

Testa en annan betalningsmetod

Uppdatera nu

Du kan prova att byta till en annan betalningsform genom att följa de här stegen:

1. Om du använder en dator öppnar du youtube.com/paid_memberships. Om du använder YouTube-mobilappen klickar du på din profilbild  följt av Köp och medlemskap.
  2. Klicka på ikonen intill meddelandet Det gick inte att bearbeta den aktuella betalningsmetoden.
  3. Klicka på Uppdatera betalningsmetod.
  4. Välj en annan betalningsmetod

Åtgärda problem med att komma åt förmånerna när du har debiterats

Om du har gjort ett köp men inte har tillgång till det du har köpt kan det hända att debiteringen fortfarande bearbetas. Det kan också vara så att du inte har åtkomst på grund av att debiteringen avvisades.

Om reserverade belopp och väntande transaktioner

Väntande transaktioner på Google Pay eller ditt kontoutdrag är reserverade belopp som inte har bearbetats ännu.

Det är möjligt att du ser några väntande debiteringar för samma prenumerationsbetalning, eftersom varje debitering motsvarar ett auktoriseringsförsök. Om en transaktion visas som väntande i stället för bearbetad så har inget debiterats ännu. Alla sådana försök till kortauktoriseringar för en viss betalning försvinner från kontoutdraget av sig själva. Du debiteras inte för dem.

Så kontrollerar du en väntande debitering

• Kontrollera kontoutdraget eller Google Pay. Om du klickar på en transaktion på Google Pay bör du se köpet listat som Väntar snarare än som genomfört.
  • Sök efter ett e-postkvitto. Om en debitering har bearbetats får du ett e-postkvitto från YouTube.
  • Du kan också när som helst titta på Google Pay. Där ser du aviseringar och förfrågningar om att åtgärda problem med kontot. Du kan till exempel behöva verifiera din identitet på Google Pay innan du kan köpa något via ditt Google-konto. Om det inte finns några aviseringar på Google Pay bör den väntande debiteringen gå igenom inom 1–14 arbetsdagar eller försvinna när betalningen avvisas. Kontakta betalningsleverantören om du fortfarande ser en väntande debitering efter den tidsperioden.

Så kontrollerar du en avvisad debitering

Du kan kontrollera köpets status i Google Pay. Transaktionsstatusen bör visas som Avvisad i Google Pay. I avsnittet ovan tipsar vi om hur du kan åtgärda avvisade betalningar.
Om debiteringen fortfarande visas som väntande ska debiteringen försvinna inom 1–14 arbetsdagar eller om den avvisas. Kontakta betalningsleverantören om du fortfarande ser en väntande debitering efter den tidsperioden.