Premium-jäsenyyden laskutus- tai käyttöongelmien ratkaiseminen

Jos YouTube Premiumin tai YouTube Music Premiumin kuukausittainen jäsenmaksusi ei mene läpi, ilmoitamme siitä sinulle sähköpostitse, jotta voit tehdä tarvittavan jäsenyytesi jatkumiseksi.

Sähköpostin vastaanottamisen jälkeen:

• Sinulla on kolme päivää aikaa ratkaista ongelma ennen kuin Premium-etujesi käyttöoikeus lakkaa. Näiden kolmen päivän aikana yritämme säännöllisin väliajoin saada kuukausimaksusi käsiteltyä.

• Jos emme pysty veloittamaan tiliäsi näiden kolmen päivän kuluessa, tilauksesi siirtyy Keskeytetty-tilaan 30 päiväksi. Keskeytyksen aikana yritämme aika ajoin saada maksusi käsiteltyä jäsenyytesi palauttamiseksi, paitsi jos perut tilauksesi.

Jos päivität maksutietosi tänä aikana, jäsenyytesi palautuu ennalleen automaattisesti seuraavan veloitusyrityksemme onnistuttua. Jos et halua odottaa, kunnes järjestelmä yrittää veloittaa tiliäsi uudestaan, voit peruuttaa tilauksesi ja rekisteröityä uudestaan saman tien.

Jos uskot, että sinua on veloitettu maksullisesta jäsenyydestä, mutta et pääse käyttämään etujasi, klikkaa tästä.

Jos maksullisen jäsenyyden maksu hylättiin, sinun täytyy todennäköisesti korjata maksutapaasi liittyvä ongelma. Lue alta vinkkejä ongelman ratkaisemiseen.

Hylätyn maksun korjaaminen

Kuukausittainen jäsenyysmaksusi on voitu hylätä korttisi tai muun maksutapasi ongelman vuoksi. Kun olet korjannut maksuongelman, järjestelmä yrittää automaatisesti veloittaa tiliäsi uudestaan ja palauttaa jäsenyysedut käyttöösi.

Varmista, että kortin tiedot ovat ajan tasalla.

Maksut epäonnistuvat usein, koska credit-kortti on vanhentunut tai laskutusosoite on virheellinen. Näin päivität tietosi:

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen youtube.com/paid_memberships. Jos käytät YouTubea mobiililaitteella, klikkaa profiilikuvaasi  ja sitten Maksulliset jäsenyydet.
  2. Valitse "Nykyistä maksutapaa ei voitu käsitellä" ‑viestin vierestä .
  3. Valitse Päivitä maksutapa.

Sinun kannattaa tarkistaa kaikki kortin tiedot ja varmistaa, että ne ovat ajan tasalla – mukaan lukien viimeinen voimassaolopäivä. Maksutapasi kohdalla näkyvän postinumeron pitää vastata korttisi nykyisen laskutusosoitteen postinumeroa.

Jos tallennettu maksutapasi ei ole enää käytettävissä, lisää tai valitse toinen maksutapa.

Vinkki: Jos yllä olevassa linkissä ei näy Päivitä maksutapa ‑vaihtoehtoa, voit päivittää jäsenyytesi maksutavan myös Google Payn Tilaukset ja palvelut ‑sivulta.

Pyydettyjen tietojen lähettäminen

Jos näet virheilmoituksen, jossa sinua pyydetään lähettämään lisätietoja Googlelle, lähetä kyseiset tiedot ohjeiden mukaisesti. Sinun pitää ehkä vahvistaa henkilöllisyytesi Google Payssa ennen kuin voit tehdä ostoksia Google-tiliäsi käyttäen.

Voit myös tarkistaa Google Paysta milloin tahansa, onko sinulla tiliongelmien korjaamiseen liittyviä ilmoituksia tai pyyntöjä.

Riittävän saldon tarkistaminen

Tapahtuma voidaan hylätä, koska saldo ei riitä sen ostoksen maksamiseen. Tarkista, että tililläsi on riittävästi katetta.

Yhteydenotto pankkiin tai kortin myöntäjään

Maksu voidaan hylätä korttisi rajoitusten vuoksi. Ota yhteyttä korttisi myöntäneeseen pankkiin tai yritykseen ja kysy heiltä tapahtuman hylkäämisen syytä.

Jos et asu Yhdysvalloissa, varmista, että korttisi tai pankkisi tukee kansainvälisiä maksutapahtumia. Joissakin maissa sinun pitää pyytää pankkia vahvistamaan korttisi käyttö kansainvälisissä maksutapahtumissa.

Toisen maksutavan kokeileminen

Voit vaihtaa maksutapaa seuraavien ohjeiden avulla:

1. Siirry tietokoneella osoitteeseen youtube.com/paid_memberships. Jos käytät YouTubea mobiililaitteella, klikkaa profiilikuvaasi  ja sitten Maksulliset jäsenyydet.
  2. Valitse "Nykyistä maksutapaa ei voitu käsitellä" ‑viestin vierestä .
  3. Valitse Päivitä maksutapa.
  4. Valitse toinen maksutapa.

Vinkki: Jos sinulla on edelleen ongelmia maksutavan käyttämisessä oston tekemiseen YouTubessa, voit kokeilla maksaa Google Play ‑saldolla (jos se on saatavilla maassasi). Katso tästä, missä maissa Google Play ‑saldo on saatavilla.

Lisää ensin Google Play ‑saldoa ja valitse sitten Google Play ‑saldo maksutavaksi. Voit myös katsoa lisätietoja Google Play ‑saldon lunastamisesta.

Näin korjaat etujen käyttöön liittyvät ongelmat, kun veloitus on tehty

Olet ehkä yrittänyt tehdä oston tai saanut ilmoituksen veloituksesta (kuten mobiilioperaattorin viestin), mutta et voi kuitenkaan käyttää ostamaasi palvelua. Tämä voi johtua siitä, että veloituksen käsittely on kesken tai hylätty.

Tietoja katevarauksista ja odottavista tapahtumista

Google Payn tai tiliotteesi odottavat veloitukset ovat katevarauksia, joita ei ole vielä käsitelty.

On mahdollista, että saman tilausmaksun kohdalla näkyy useita odottavia veloituksia, koska jokainen odottava veloitus edustaa yhtä vahvistusyritystä. Jos maksu "Odottaa" eikä sitä ole käsitelty, sitä ei ole veloitettu tililtäsi. Jos veloitus epäonnistuu, merkintä epäonnistuneesta maksunvahvistuksesta poistuu tililtäsi itsestään.

Odottavan maksun tarkistaminen

• Tarkista tiliotteesi tai Google Payn tiedot. Jos klikkaat tapahtumaa Google Payssa, oston tilana pitäisi olla "Odottaa", ei "Valmis".
  • Etsi sähköpostikuitti. YouTube lähettää sinulle sähköpostikuitin, kun veloitus on käsitelty.
  • Voit myös tarkistaa Google Paysta milloin tahansa, onko sinulla tiliongelmiin liittyviä ilmoituksia tai pyyntöjä. Sinun pitää todennäköisesti vahvistaa henkilöllisyytesi Google Payssa ennen kuin voit käyttää Google-tiliäsi ostamiseen. Jos Google Payssa ei näy ilmoituksia tai pyyntöjä, muistathan, että 1–14 arkipäivässä odottava maksu yleensä joko käsitellään tai poistuu itsestään, mikäli maksunvälittäjä hylkää sen. Jos tililläsi näkyy odottava maksu vielä tämän jälkeenkin, ota yhteyttä maksunvälittäjääsi.

Hylätyn maksun tarkistaminen

Voit tarkistaa uudelleen ostosi tilan Google Paysta. Tapahtuman pitäisi näkyä Google Payssa hylättynä. Lue alta vinkkejä hylätyn maksun ongelmien korjaamiseen.
Jos maksu näkyy yhä katevarauksena, 1–14 arkipäivän kuluessa sen pitäisi poistua itsestään huolimatta siitä onko se hyväksytty tai hylätty. Jos tililläsi näkyy odottava maksu vielä tämän jälkeenkin, ota yhteyttä maksunvälittäjääsi.