Finn ut mer om uventede belastninger

Hvis du ser en uventet belastning fra YouTube på kredittkort- eller bankkontoutskriften din, kan det hende du finner årsaken ved å lese gjennom informasjonen nedenfor.

Jeg er blitt belastet for mye

• Justering i tråd med endret avgiftssats: Du kan komme til å se mindre svingninger i det månedlige faktureringsbeløpet ditt som følge av endringer i avgiftssatsen for det betalte abonnementet ditt. Avgifter som pålegges kjøp på YouTube, fastsettes med utgangspunkt i de lokale skattelovene. De aktuelle satsene kan bli endret i tråd med nye avgiftskrav. Du kan finne ut mer om dette her, og du kan se kvitteringer for transaksjonene dine, inkludert eventuelle avgifter, på Google Pay.

• Du har oppgradert til et familieabonnement: Hvis du nylig har oppgradert til et familieabonnement, blir det månedlige beløpet du belastes med, høyere enn for det personlige abonnementet ditt. Gå til http://youtube.com/purchases for å se statusen for abonnementet ditt og beløpene du belastes med.

• Gebyrer: Banken eller kredittkortselskapet kan pålegge deg gebyrer for internasjonale transaksjoner, avhengig av hvor du befinner deg. Totalbeløpet kan også bli endret på grunn av konvertering mellom USD og lokal valuta.

• Reserverte beløp: Du kan komme til å se et reservert beløp som tilsvarer det månedlige faktureringsbeløpet ditt. Hensikten med slike reservasjoner er at YouTube skal få bekreftet at kortet er gyldig, og at du har nok midler på kontoen din til å gjennomføre kjøpet. Reserverte beløp er imidlertid ikke reelle belastninger. Finn ut mer om reserverte beløp her.

Du kan se beløpene du betaler for YouTube-abonnementene dine, ved å gå til http://youtube.com/purchases.

Jeg er blitt belastet for en gratis prøveperiode

Du kan komme til å se en belastning etter at du har registrert deg for en gratis prøveperiode, hvis du ikke var kvalifisert for dette tilbudet. Det er bare de som registrer seg for et YouTube Premium-, Music Premium- eller Google Play Musikk-abonnement for første gang, som kan få en gratis prøveperiode.

Hvis dette er den første gangen du registrerer deg for en gratis prøveperiode, kan du komme til å se et reservert beløp – ingen reell belastning. Disse autorisasjonene gjøres for at YouTube skal få bekreftet at kortet er gyldig, og for å sjekke at du har nok midler på kontoen din til å gjennomføre kjøpet når prøveperioden utløper. Finn ut mer om reserverte beløp her.

Jeg er blitt belastet flere ganger

Her er de vanligste årsakene til at det kan vises flere belastninger fra YouTube:

• Du har opprettet mer enn ett abonnement via kontoen din: Ta en titt på disse vanlige scenarioene med dupliserte abonnementer for å se om du ved en feil kan ha opprettet overlappende betalte abonnementer.

• Det kan hende du ser en belastning for et annet Google-abonnement eller en annen Google-tjeneste: Sjekk «Aktivitet» i Google Pay-kontoen din for å se informasjon om belastningen og sjekke om den stammer fra et betalt YouTube-abonnement.

• Du har mer enn én konto med et betalt YouTube-abonnement. Du kan ha registrert deg med en annen enhet, e-postadresse eller faktureringsplattform – eller noen andre med tilgang til kontoen din kan ha gjort det. Slik ser du etter andre Google-kontoer:
    1. Klikk på profilbildet ditt .
    2. Klikk på Bytt konto.
    3. Du skal se en hake ved siden av kontoen du er logget på med. Hvis du ser en annen konto som også tilhører deg, kan du trykke på den for å bytte konto.
    4. Gå til http://youtube.com/purchases for å sjekke om den andre kontoen din er registrert med et betalt abonnement. Hvis ingen andre kontoer er oppført, kan du prøve å logge på andre Google-kontoer som tilhører deg, og se etter aktive abonnementer.
  • Du ser kanskje et reservert beløp eller en «utestående belastning»: Hensikten med slike reservasjoner er at YouTube skal få bekreftet at kortet er gyldig, og at du har nok midler på kontoen din til å gjennomføre kjøpet. Reserverte beløp er imidlertid ikke reelle belastninger. Finn ut mer om reserverte beløp her.

Jeg ser en belastning jeg ikke har gjort

Hvis du ser en kontobelastning du ikke gjenkjenner, viser vi til denne foreslåtte fremgangsmåten og veiledningen for å registrere klager på uautoriserte belastninger.