Odottamattomat YouTube-veloitukset

Jos näet odottamattoman YouTube-veloituksen credit-kortillasi tai pankkitililläsi (näkyy nimellä "GOOGLE*YouTube"), veloituksen syy voi löytyä alta.

Odottamattomien YouTube-veloitusten käsitteleminen

Tilaa YouTube Viewers ‐kanava, niin kuulet tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit.

Veloitus oli liian suuri

• Verojen muutokset: Kuukausittainen lasku voi hieman vaihdella maksullisen jäsenyytesi verotukseen liittyvien muutosten vuoksi. YouTube-ostoksista perittävät verot määräytyvät sijaintisi verolakien perusteella, ja ne voivat vaihdella paikallisten verovaatimusten mukaan. Voit katsoa lisätietoja tästä. Maksutapahtumien kuitit ja verot näkyvät Google Payssa.

• Päivitit tilauksesi perhepaketiksi: Jos olet äskettäin päivittänyt tilauksesi perhepaketiksi, kuukausiveloitus on suurempi kuin henkilökohtaisessa jäsenyydessä. Näet jäsenyytesi tilan ja maksut osoitteesta http://youtube.com/purchases.

• Maksut: Pankki tai maksukortin myöntäjä voi veloittaa kansainvälisistä maksutapahtumista sijainnistasi riippuen. Lisäksi kokonaissummaan voi vaikuttaa paikallinen valuutta ja Yhdysvaltain dollarin valuuttakurssi.

• Katevaraus: Tilillesi tai kortillesi voidaan tehdä kuukausittaista laskutussummaa vastaava katevaraus. Sen avulla YouTube tarkistaa, että korttia voi käyttää ja että tilillä on riittävästi rahaa ostoksen tekemiseen. Katevaraus ei kuitenkaan ole varsinainen veloitus. Lue lisää katevarauksista täältä.

YouTuben maksullisten jäsenyyksien veloitukset näet osoitteesta http://youtube.com/purchases.

YouTube Premiumin opiskelijajäsenyyden hinnoitteluvirhe: Teknisen ongelman vuoksi osaa YouTube Premiumin toistuvan opiskelijajäsenyyden tilanneista on veloitettu liikaa. Olemme maksaneet hyvityksen kaikille jäsenille, joita tämä koskee. Jos olet opiskelija ja haluat jatkaa Premium-tilausta alennettuun hintaan, vahvista opiskelijastatuksesi ennen laskutusjakson päättymistä. Se onnistuu klikkaamalla "Vahvista nyt" ‑painiketta lähettämästämme sähköpostista.

Minua veloitettiin kokeilusta

Sinua voidaan veloittaa, jos tilaat kokeilun mutta et täytä kokeilun ehtoja. Kokeilu on suunnattu vain käyttäjille, jotka eivät ole aikaisemmin tilanneet YouTube Premiumia, Music Premiumia tai Google Play Musiikkia.

Jos tilaat kokeilun ensimmäistä kertaa, tililtäsi tai kortiltasi voidaan tehdä katevaraus, joka ei ole veloitus. Katevarauksen avulla YouTube tarkistaa, että korttia voi käyttää ja että tilillä on riittävästi rahaa ostoksen tekemiseen kokeilun jälkeen. Lue lisää katevarauksista täältä.

Minua veloitettiin useammin kuin kerran

Seuraavassa on yleisiä syitä sille, miksi YouTube näyttää veloittaneen sinua enemmän kuin kerran:

• Tililläsi on useita jäsenyyksiä: Katso nämä esimerkit päällekkäisistä tilauksista ymmärtääksesi, oletko vahingossa tilannut kaksi samaa maksullista jäsenyyttä.

• Veloitus koskee jotain toista Google-tilausta tai ‑palvelua: Katso Google Pay ‑tililtä "Tapahtumat" ja tarkista veloituksen tiedot ja koskeeko se YouTuben maksullista jäsenyyttä.

• Sinulla on useita tilejä, joilla on YouTuben maksullinen jäsenyys. Sinä tai joku jolla on pääsy tilillesi on saattanut rekisteröityä toisella sähköpostiosoitteella, laitteella tai laskutusalustalla. Voit tarkistaa muut Google-tilisi näin:
    1. Klikkaa profiilikuvaasi .
    2. Valitse Vaihda tiliä.
    3. Sinun pitäisi nähdä valintamerkki sen tilin vieressä, jolla olet tällä hetkellä kirjautuneena. Jos näet myös jonkun muun sinulle kuuluvan tilin, voit vaihtaa siihen napauttamalla tiliä.
    4. Voit tarkistaa osoitteesta http://youtube.com/purchases, sisältyykö toiseen tiliisi maksullinen jäsenyys. Jos muita tilejä ei näy, voit kirjautua toisella sinulle kuuluvalla Google-tilillä ja tarkistaa, näkyykö aktiivisia jäsenyyksiä.
  • Saatat nähdä katevarauksen tai muun odotustilassa olevan veloituksen: Katevarauksen avulla YouTube tarkistaa, että korttia voi käyttää ja että tilillä on riittävästi rahaa ostoksen tekemiseen. Katevaraus ei kuitenkaan ole varsinainen veloitus. Lue lisää katevarauksista täältä.

Näen maksun, jota en ole itse tehnyt

Jos tililtäsi on tehty maksu, jota et tunnista, voit tehdä vaatimuksen luvattomasta veloituksesta näiden ohjeiden avulla.