Verstaan onverwagte faktureringveranderinge vanaf YouTube

As jy ’n onverwagte heffing vanaf YouTube op jou kredietkaart of bankrekening sien (gewys as “GOOGLE*YouTube”), lees hieronder oor hoekom jy dalk gehef is.

Hoe om onverwagte heffings vanaf YouTube te hanteer

Teken in op die YouTube Viewers-kanaal vir die jongste nuus, opdaterings en wenke.

Ek is vir te veel gehef

• Verstelling aan die belastingkoers: Jy sien dalk klein fluktuasies in jou maandelikse faktureringheffing weens veranderinge aan belastingkoerse wat met jou betaalde lidmaatskap verband hou. Belasting op YouTube-aankope word op grond van belastingwette bepaal waar jy geleë is en kan mettertyd weens plaaslike belastingvereistes verander. Jy kan hier meer te wete kom en kwitansies vir jou transaksies vind, insluitend enige toegepaste belasting, in Google Pay.

• Jy het opgegradeer na ’n gesinspakket: As jy onlangs na ’n gesinspakket opgegradeer het, sal jou maandelikse faktureringheffing meer wees as vir ’n individuele pakket. Besoek http://youtube.com/purchases om jou pakketstatus en heffings te sien.

• Fooie: Jou bank of kaartmaatskappy sal dalk, afhangend van jou ligging, fooie hef vir internasionale transaksies. Daar kan verder ook veranderinge aan die totale bedrag wees weens die omskakeling tussen jou plaaslike geldeenheid en USD.

• Magtigingterughoudings: Jy sal dalk ’n magtigingterughouding vir ’n bedrag soortgelyk aan jou maandelikse faktureringheffing sien. Hierdie magtigings word gedoen sodat YouTube kan seker maak dat die kaart geldig is en om te kyk of jy genoeg geld in jou rekening het om die aankoop te doen – maar dit is nie ’n werklike heffing nie. Kom hier meer te wete oor magtigingterughoudings.

Besoek http://youtube.com/purchases om die faktureringheffings vir jou YouTube-betaalde lidmaatskappe te sien.

YouTube Premium-prysfout op studentepakket: Weens ’n tegniese probleem het sommige YouTube Premium-lede wat vir ’n herhalende studentepakket aangesluit het, te veel betaal. Ons het terugbetalings aan alle geaffekteerde lede begin. As jy ’n student is en jou Premium-intekening teen ’n afslagtarief wil voortsit, maak seker dat jy jou huidige inskrywing bevestig voordat jou huidige faktureringsiklus eindig. Klik die “Bevestig nou”-knoppie in die e-pos wat ons na jou rekening gestuur het, om dit te doen.

Ek is vir ’n proeflopie gehef

Jy sien dalk ’n heffing nadat jy aangesluit het vir ’n proeflopie waarvoor jy nie gekwalifiseer het nie. Slegs mense wat vir die eerste maal op YouTube Premium, Music Premium en Google Play Musiek inteken, kwalifiseer vir proeflopies.

As dit die eerste keer was wat jy by ’n proeflopie aangesluit het, sien jy dalk ’n magtigingterughouding, nie ’n heffing nie. Hierdie magtigings word gedoen sodat YouTube kan seker maak dat die kaart geldig is en om te kyk of jy genoeg geld in jou rekening het om die aankoop te doen wanneer jou proeflopie eindig. Kom hier meer te wete oor magtigingterughoudings.

Ek is verskeie kere gehef

Hier is die mees algemene redes hoekom jy verskeie heffings van YouTube af sien:

• Jy het meer as een lidmaatskap in jou rekening: Kyk na hierdie algemene duplikaatintekeningscenario’s om te bepaal of jy dalk verkeerdelik by oorvleuelende betaalde lidmaatskappe aangesluit het.

• Jy sien dalk ’n heffing vir ’n ander Google-intekening of -diens: Kyk na die “Aktiwiteit” in jou Google Pay-rekening om die besonderhede van die heffing te bevestig en seker te maak dat dit van ’n betaalde YouTube-lidmaatskap af is.

• Jy het meer as een rekening met ’n betaalde YouTube-lidmaatskap. Jy of iemand met toegang tot jou rekening het dalk met ’n ander e-posadres, toestel of faktureringplatform aangesluit. Om vir ander Google-rekeninge na te gaan:
    1. Klik jou profielfoto .
    2. Klik Wissel rekening.
    3. Jy sal ’n regmerkie langs die rekening sien waarmee jy tans aangemeld is. As jy ’n ander rekening op die lys sien wat ook aan jou behoort, tik daarop om na daardie rekening oor te skakel.
    4. Kyk of jou ander rekening vir ’n betaalde lidmaatskap aangesluit is deur na http://youtube.com/purchases te gaan. As daar geen ander rekeninge gelys is nie, kan jy altyd probeer om met ander Google-rekeninge wat aan jou behoort aan te meld en te kyk of daar aktiewe lidmaatskappe is
  • Jy sien dalk ’n magtigingterughouding of “afwagtende” heffing: Hierdie magtigings vind plaas sodat YouTube kan seker maak dat die kaart geldig is en om te kyk of jy genoeg geld in jou rekening het om die aankoop te doen – dit is nie ’n werklike heffing nie. Kom hier meer te wete oor magtigingterughoudings.

Ek sien ’n heffing wat ek nie gemaak het nie

As daar ’n heffing op jou rekening is wat jy nie herken nie, gaan kyk na hierdie voorgestelde volgende stappe en instruksies om ’n ongemagtigde heffingseis in te dien.