Een AdSense-account instellen voor betalingen

Als je je aanmeldt voor het YouTube-partnerprogramma, moet je een goedgekeurd AdSense-account aan je kanaal koppelen om geld te verdienen en betaald te worden.

Voordat je begint: Je mag volgens de algemene voorwaarden van AdSense maar één AdSense-account hebben per naam van een begunstigde. Dubbele AdSense-accounts die via YouTube zijn gemaakt, worden niet goedgekeurd en inkomsten genereren wordt dan uitgeschakeld voor het gekoppelde YouTube-kanaal.

Gebruik de onderstaande instructies om het juiste AdSense-account te koppelen aan je YouTube-kanaal. Je kunt je bestaande AdSense-account gebruiken of een nieuw account maken. Je kunt met hetzelfde AdSense-account inkomsten genereren via meerdere YouTube-kanalen.

Als je al bent goedgekeurd voor het YouTube-partnerprogramma en je het AdSense-account dat is gekoppeld aan je YouTube-kanaal wilt wijzigen, volg je deze instructies.

Ik weet niet of ik een AdSense-account heb

Zoek in je inbox naar e-mails van 'AdSense' of 'adsense-noreply@gmail.com'.
Volgens de algemene voorwaarden van AdSense kun je maar één AdSense-account per begunstigde hebben. Als we vaststellen dat je een dubbel account hebt, wordt je AdSense-account afgekeurd en moet je andere gerelateerde accounts sluiten.

Ik heb al een goedgekeurd AdSense-account

1. Log in op je YouTube-account en ga naar https://studio.youtube.com/channel/UC/monetization.
  2. Klik op 'Starten' op de kaart 'Meld je aan voor Google AdSense'.
  3. Voer het wachtwoord van je YouTube-account in en verifieer je account. Ontdek hoe je je YouTube-account opnieuw verifieert.
  4. Kies het Google-account waarmee je wilt inloggen bij AdSense. Als je al een AdSense-uitgever bent, moet je inloggen met het Google-account dat je gebruikt om toegang te krijgen tot je bestaande AdSense-account. Deze inloggegevens kunnen anders zijn dan de gegevens waarmee je inlogt bij YouTube.
  5. Je wordt naar een aanmeldpagina van AdSense geleid. Controleer of het e-mailadres bovenaan de pagina juist is. Als het verkeerde account wordt weergegeven, klik je op 'Een ander account gebruiken' om van account te wisselen.
  6. Klik op 'Koppeling accepteren'.
  7. Je wordt omgeleid naar de pagina 'Inkomsten genereren' in YouTube Studio.
  8. Als je je AdSense-account hebt gekoppeld, markeren we deze stap met een groene 'Klaar' op de kaart 'Meld je aan voor Google AdSense'.

Ik heb geen goedgekeurd AdSense-account

Maak geen nieuw AdSense-account via www.adsense.com als je je YouTube-kanaal aan een nieuw AdSense-account koppelt. Als je dit wel doet, wordt je account afgekeurd en wordt inkomsten genereren uitgeschakeld voor je YouTube-kanaal. Volg in plaats daarvan de instructies hieronder om een nieuw AdSense-account te maken via YouTube.
  1. Log in op je YouTube-account en ga naar https://studio.youtube.com/channel/UC/monetization.
  2. Klik op 'Starten' op de kaart 'Meld je aan voor Google AdSense'.
  3. Voer het wachtwoord van je YouTube-account in en verifieer je account. Ontdek hoe je je YouTube-account opnieuw verifieert.
  4. Kies het Google-account waarmee je wilt inloggen bij AdSense. Als je al een AdSense-uitgever bent, moet je inloggen met het Google-account dat je gebruikt om toegang te krijgen tot je bestaande AdSense-account. Deze inloggegevens kunnen anders zijn dan de gegevens waarmee je inlogt bij YouTube.
  5. Nadat je bent ingelogd bij AdSense, controleer je of het e-mailadres bovenaan de pagina juist is. Als het verkeerde account wordt weergegeven, klik je op 'Een ander account gebruiken' om van account te wisselen.
  6. Volg de instructies op het scherm om een nieuw AdSense-account te maken. Voer je contactgegevens in en verstuur de AdSense-aanvraag.
  7.  Je wordt omgeleid naar YouTube Studio en ziet een bericht dat je AdSense-aanvraag is ontvangen.
  8. AdSense laat je via e-mail weten wanneer je AdSense-account is goedgekeurd. Het kan enkele dagen duren voordat het AdSense-account is goedgekeurd.
  9. Als je je AdSense-account hebt gekoppeld, markeren we deze stap met een groene 'Klaar' op de kaart 'Meld je aan voor Google AdSense'. Het kan tot 48 uur duren voordat de koppeling volledig actief is.

Het contentmanagementsysteem van YouTube gebruiken

Als je beheerrechten hebt gekregen voor de content van een contenteigenaar, kun je een AdSense-account koppelen aan je contenteigenaaraccount:
  1. Ga naar de pagina Overzicht van instellingen voor je YouTube-contenteigenaar. Op dit moment moet je voor de AdSense-instellingen terug naar de klassieke versie van Content Manager.
  2. Klik in het gedeelte 'AdSense' van de pagina op Bewerken .
  3. Klik op 'Doorgaan naar AdSense'.
  4. Voer het wachtwoord van je YouTube-account in en verifieer je account. Ontdek hoe je je YouTube-account opnieuw verifieert.
  5. Kies het Google-account waarmee je wilt inloggen bij AdSense. Als je al een AdSense-uitgever bent, moet je inloggen met het Google-account dat je gebruikt om toegang te krijgen tot je bestaande AdSense-account.
  6. Geef het wachtwoord op voor je AdSense-account als hierom wordt gevraagd. Deze inloggegevens kunnen anders zijn dan de gegevens waarmee je inlogt bij YouTube.
  7. Bevestig het YouTube-kanaal dat je koppelt aan het AdSense-account en kies de primaire taal voor het kanaal. Hoewel je slechts één YouTube-kanaal selecteert om de AdSense-koppeling te voltooien, geeft YouTube advertenties weer op alle kanalen die zijn gekoppeld aan je contenteigenaar.
  8. Klik op 'Koppeling accepteren' en geef je factureringsgegevens op als hierom wordt gevraagd.
Nadat je dit proces hebt voltooid, word je teruggeleid naar YouTube. Meer informatie over wachttijden voor de beoordeling van AdSense-aanvragen.