Använda Content ID-matchning i livestreamar

De här funktionerna är endast tillgängliga för partners som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio. Kontakta YouTubes program för partneransvariga för att få åtkomst.

Vissa partner kan använda Content ID-matchning för att hitta kopior av sina livestreamar som sänds i realtid. Åtkomst till Content ID-matchning live ges via Innehållshanteraren. Men matchningen kan endast aktiveras och hanteras av den enskilda kanal som streamar.

Aktivera Content ID-matchning för din livestream

Innan du börjar bör du lägga till alla godkända kanaler som kan livestreama händelsen i din godkännandelista.

Så här börjar du livestreama med Content ID-matchning:

1. Logga in i YouTube Studio och välj SKAPA följt av Sänd live.
  2. Klicka på Streama i menyn till vänster.
  3. Klicka på Nytt liveevenemang.
  4. Välj fliken Intäktsgenerering.
  5. Under Användningspolicy väljer du en policy för din livestream.
  6. Markera rutan under Aktivera Content ID-matchningar och välj en matchningspolicy för att antingen blockera eller generera intäkter. Obs! Vissa policyer fungerar annorlunda eller kan inte användas med Content ID-matchning live. Läs mer nedan.
  7. Ange information om din tillgång. Välj Webben som tillgångstyp.
  8. Lägg till återstående information för din livestream och börja streama.

Läs mer om att skapa livestreamar.

Hur fungerar policyer med livestreamar?

Kopior av din livestream kan inte spåras eller intäktsgenereras. Du kan välja en matchningspolicy för att antingen blockera eller generera intäkter, men båda alternativen resulterar i varningar och slutligen borttagning av livestreamen. Spårningspolicyer fungerar inte för Content ID-matchning i livestreamar.

Policyer som omdirigerar innehåll för granskning och policyer med villkor för videomatchningsprocent kan inte heller användas med Content ID-matchning live.

Krav för Content ID-matchning i livestreamar

Behörighetskrav

Användning av Content ID-matchning i livestreamar är mycket känsligt och gör hanteringen av rättigheter ännu mer komplicerad. För att få åtkomst krävs följande:

• Du måste kunna bevisa att du har hanterat Content ID utan problem.
  • Det måste handla om ett tidskänsligt liveinnehåll, som ett sportevenemang eller en musikfestival.
  • Det måste vara en hög sannolikhet att användare kommer att livestreama kopior av ditt innehåll.

Användningskrav

När du har blivit beviljad att använda Content ID-matchning i livestreamar måste din stream uppfylla följande krav:

1. Globala rättigheter: Content ID-matchning för livestreamar kan endast användas på innehåll som du äger rättigheterna till i alla territorier i hela världen.
  2. Exklusiv äganderätt: Din livestream får inte inkludera något innehåll från tredje part, som stillbilder, reklam eller bakgrundsmusik.

Så här fungerar Content ID-matchning live

Genom att använda Content ID-matchning jämför vi din livestream med andra livestreamar. När vi hittar en matchning:

• Först skickar vi ett varningsmeddelande till streamaren som använder ditt innehåll.
  • Om matchningen fortsätter kan deras stream ersättas med en stillbild utan ljud.
  • Om matchningen fortsätter ytterligare kan deras livestream stängas av och streamaren kan förlora åtkomsten till livefunktioner. Läs mer om upphovsrättsproblem i livestreamar.

Jämförelse mellan Content ID-matchning live och vanlig Content ID

Nedan är de viktigaste skillnaderna mellan Content ID-matchning live och vanlig Content ID.

Content ID-matchning live Vanlig Content ID
Anspråk Inga anspråk skapas. Anspråk skapas på matchande videor för att tillämpa matchningspolicyer.
Content ID-hantering

Hanteras av den enskilda kanalen som streamar.

Inställningarna kan inte ändras efter att en stream har skapats.

Hanteras via antingen din Innehållshanterare eller av den enskilda kanalen som laddar upp.

Inställningarna kan ändras när som helst.

Tillämpning Varningar visas för streamaren innan streamen avbryts eller stängs av. När en matchning hittas tillämpas matchningspolicyer automatiskt.
Policyer Fungerar inte med följande policytyper:
  • Spårningspolicyer
  • Policyer med villkor för omdirigering för granskning
  • Policyer med villkor för videomatchningsprocent
Fungerar med alla typer av policyer.