Content ID ‑vastaavuuksien etsinnän käyttäminen livestriimeissä

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria. Pyydä pääsyä YouTube-kumppanuuspäälliköltä.

Tietyt kumppanit voivat käyttää Content ID ‑sisällöntunnistusta etsiessään livestriimiensä kopioita reaaliajassa. Reaaliaikainen Content ID ‑vastaavuuksien etsintä on käytettävissä sisällönhallinnan tasolla. Sisällöntunnistuksen voi kuitenkin laittaa päälle ja sitä voi ylläpitää vain yksittäisen kanavan striimissä.

Content ID ‑vastaavuuksien etsinnän laittaminen päälle livestriimissä

Lisää ennen tapahtuman aloittamista kaikki tapahtumaa striimaavat valtuutetut kanavat sallittujen luetteloon.

Aloita livestriimi Content ID ‑vastaavuuksien etsinnällä näin:

1. Kirjaudu YouTube Studioon ja valitse LUO ja sitten Aloita live-lähetys.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Striimaa.
  3. Klikkaa Uusi live-tapahtuma.
  4. Avaa Kaupallistaminen-välilehti.
  5. Valitse Käytön säännöt ‑kohdan alta käytäntö livestriimillesi.
  6. Merkitse "Ota Content ID ‑osumat käyttöön" ‑kohdan alapuolinen ruutu valituksi ja valitse joko eston tai kaupallistamisen osumakäytäntö. Huom. Tietyt käytännöt toimivat eri tavoin tai niitä ei voi käyttää livestriimien Content ID ‑vastaavuuksien etsinnässä. Alla on tästä lisätietoja.
  7. Lisää sisältökohteesi tiedot. Valitse sisältökohteen tyypiksi Internet.
  8. Lisää muut livestriimisi tiedot ja aloita striimaus.

Katso lisätietoja livestriimien luomisesta.

Käytäntöjen toimiminen livestriimeissä

Livestriimiesi kopioita ei voi seurata tai kaupallistaa. Voit valita joko kaupallistamisen tai eston osumakäytännön. Molemmista aiheutuu varoitus livestriimissä ja lopulta poisto. Seurantakäytäntöjä ei voi käyttää Content ID ‑vastaavuuksien etsintään livestriimeissä.

Lisäksi livestriimien Content ID ‑vastaavuuksien etsinnässä ei voi käyttää käytäntöjä, jotka edellyttävät sisällön tarkastamista tai joihin liittyy vastaavuusprosenttiehtoja.

Livestriimeissä käytettävän Content ID ‑vastaavuuksien etsinnän vaatimukset

Kelpoisuusvaatimukset

Content ID ‑vastaavuuksien etsinnän käyttäminen livestriimeissä on erittäin arkaluontoista ja tekee oikeuksien hallinnasta monimutkaisempaa. Käyttö edellyttää, että seuraavat ehdot täyttyvät:

• Sinulla on oltava todistetusti ongelmaton Content ID ‑käyttöhistoria.
  • Sinulla on oltava aikarajoitteista livesisältöä, joka liittyy esimerkiksi urheilutapahtumaan tai musiikkifestivaaliin.
  • On oltava hyvin todennäköistä, että käyttäjät striimaavat sisältösi kopioita.

Käyttöä koskevat vaatimukset

Kun saat livestriimien Content ID ‑vastaavuuksien etsinnän käyttöösi, varmista, että striimisi täyttää seuraavat vaatimukset:

1. Maailmanlaajuiset oikeudet: Livestriimien Content ID ‑vastaavuuksien etsintää voi käyttää vain sisällössä, johon sinulla on maailmanlaajuiset oikeudet.
  2. Yksinomainen omistus: Livestriimissäsi ei voi olla kolmannen osapuolen sisältöä, kuten staattisia kuvia, mainoksia tai taustamusiikkia.

Näin livestriimien Content ID ‑vastaavuuksien etsintä toimii

Content ID ‑vastaavuuksien etsinnän aikana livestriimiäsi verrataan muihin livestriimeihin. Kun vastaavuus löytyy:

• Ensin striimaaja näkee varoitusviestin sisältösi käytöstä.
  • Jos sisällön käyttö jatkuu, striimi voidaan korvata staattisella kuvalla, jossa ei ole ääntä.
  • Jos lähetyksessä havaitaan edelleen kopioitua sisältöä, livestriimi voidaan lopettaa ja striimaaja voi menettää live-ominaisuuksien käyttöoikeudet. Katso lisätietoja livestriimien tekijänoikeusongelmista.

Livesisällön Content ID ‑vastaavuuksien etsinnän ja perinteisen Content ID ‑vastaavuuksien etsinnän erot

Alla on kerrottu merkittävimmät erot perinteisen ja livesisällön Content ID ‑vastaavuuksien etsinnän välillä.

Livesisällön Content ID ‑vastaavuuksien etsintä Perinteinen Content ID ‑sisällöntunnistus
Vaatimukset Vaatimuksia ei tehdä. Vaatimuksia tehdään sisällöltään vastaavista videoista osumakäytäntöjen mukaisesti.
Content ID ‑ylläpito

Ylläpito tapahtuu yksittäisen kanavan striimin aikana.

Asetuksia ei voi muuttaa striimin luomisen jälkeen.

Ylläpito tapahtuu joko Content Managerissa tai yksittäisen kanavan latauksen aikana.

Asetuksia voi muuttaa milloin tahansa.

Valvonta Striimaaja näkee varoituksia ennen kuin striimi keskeytetään tai lopetetaan. Kun vastaavuus löytyy, osumakäytäntöjä sovelletaan automaattisesti.
Käytännöt Seuraavia käytäntötyyppejä ei voi käyttää:
  • Seurantakäytännöt
  • Tarkastusta edellyttävät käytännöt
  • Käytännöt, joihin liittyy osumaprosenttiehtoja
Kaikkia käytäntöjä voi käyttää.