Åtkomst till verktyg och funktioner på YouTube

YouTube Studio har många verktyg och funktioner för att du ska kunna få ut mesta möjliga av ditt innehåll. Välj hur du vill verifiera din identitet för att få åtkomst till dessa verktyg och funktioner. När du verifierar din identitet hjälper det oss att minska otillåten användning och spam på YouTube.

Om du vill få åtkomst till funktionerna har du några valmöjligheter:

• Standardfunktioner: När du skapar en kanal får du omedelbart åtkomst till dessa funktioner, förutsatt att du inte har några aktiva varningar om brott mot communityns riktlinjer. Använd dessa funktioner för att få fler tittare och utveckla din kanal.
  • Funktioner på mellannivå: Om du vill ha fler verktyg för att få ännu fler tittare kan du välja att få åtkomst till funktioner på mellannivå. För att få det måste du verifiera ditt telefonnummer.
  • Avancerade funktioner:De mest aktiva kreatörerna som vill få åtkomst till avancerade funktioner för första gången är redan automatiskt kvalificerade, eftersom de har skapat tillräckligt med kanalhistorik​ sedan tidigare.
    • Vissa nya kreatörer eller de som vill få åtkomst till avancerade funktioner direkt kan välja att verifiera sin identitet med video eller legitimation. Här kan du läsa mer om hur uppgifterna från ditt id eller din verifiering med video används.

Funktioner

Ingen verifiering

Verifiering via telefonnummer

Verifiering via kanalhistorik ELLER identitet

Standard

Ladda upp videor

Chrome mobile checkmark icon

Begränsad daglig gräns

Chrome mobile checkmark icon

Högre daglig gräns

Skapa en spellista

Chrome mobile checkmark icon

Mellan

Längre videor (> 15 minuter)

Chrome mobile checkmark icon

Livestreama på en dator

Chrome mobile checkmark icon

Begränsad daglig gräns

Chrome mobile checkmark icon

Högre daglig gräns

Anpassade miniatyrer

Chrome mobile checkmark icon

Begränsad daglig gräns

Chrome mobile checkmark icon

Högre daglig gräns

Skapa en podd   Chrome mobile checkmark icon

Avancerat

Överklaga Content ID-anspråk

Chrome mobile checkmark icon

Bädda in livestreamar

Chrome mobile checkmark icon

Ansöka om intäktsgenerering

Chrome mobile checkmark icon

+ Behörighetskrav

Lägga till klickbara länkar i beskrivningen till dina videor i långt format och i community-inlägg     Chrome mobile checkmark icon
Lägga till en liknande video till din YouTube Shorts-video    Chrome mobile checkmark icon Chrome mobile checkmark icon
Community-inlägg

Chrome mobile checkmark icon

Begränsad daglig gräns

Chrome mobile checkmark icon

Högre daglig gräns

Fästa kommentarer till videor och community-inlägg     Chrome mobile checkmark icon
RSS-uppladdning     Chrome mobile checkmark icon
Lägga till klickbara länkar i kanalinformationen på visningssidan      Chrome mobile checkmark icon

Obs! Utöver ovanstående måste du se till att följa YouTubes riktlinjer för communityn. Överträdelser av våra policyer kan leda till en varning eller att åtkomsten till funktioner begränsas.

Se vilka funktioner du har åtkomst till

Följ instruktionerna nedan för att se vilka funktioner du har åtkomst till för närvarande.

1. Logga in på YouTube Studio på en dator.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Klicka på Kanal.
  4. Klicka på Kvalificering för funktioner.

Det står ”Aktiverad” bredvid de funktioner som du har åtkomst till. Observera att alla YouTube-funktioner hanteras från fliken Kvalificering för funktioner, samt att vissa funktioner kan ha separata behörighetskrav. Läs mer om andra funktioner på sidan Status och funktioner.

Verifiera din identitet för att få åtkomst till funktioner

Läs den här hjälpcenterartikeln om du vill veta hur du får åtkomst till funktioner på mellannivå och avancerade funktioner. Observera att verifiering med legitimation och video inte är tillgänglig för alla kreatörer.