Videokapitel

Videokapitel delar in en video i avsnitt som alla har en egen förhandsgranskning. Videokapitlen innehåller information om och sammanhang för varje del av videon så att du enkelt kan titta på olika delar av videon. Kreatörer kan lägga till egna videokapitel för varje uppladdad video eller använda automatiska videokapitel. Kapitel kan visas i transkriptionerna. Kreatörer kan alltid välja bort automatiska videokapitel i YouTube Studio.

Obs! Alla videor är inte kvalificerade för automatiska kapitel, och alla kvalificerade videor har inte automatiska kapitel. Om kanalen har aktiva varningar, eller om innehållet kan vara olämpligt för vissa tittare, är inte funktionen för videokapitel tillgänglig.

How to Add Chapters to Your Videos Using Timestamps

Så här lägger du till egna videokapitel:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på videon du vill redigera.
  4. Lätt till en lista med tidsstämplar och titlar i beskrivningen.
    • Se till att den första tidsstämpeln du lägger till börjar vid 00:00.
    • Videon ska ha minst tre tidsstämplar, och de anges i stigande ordning.
    • Varje videokapitel måste vara minst 10 sekunder långt.

5. Klicka på Spara.

Obs! Det här alternativet åsidosätter automatiska videokapitel.

Så här använder du automatiska videokapitel:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på videon du vill redigera.
  4. Klicka på VISA MER och under Automatiska kapitel väljer du Tillåt automatiska kapitel (om tillgängligt och om du är kvalificerad). Som standard är rutan markerad för alla nya uppladdningar. Du kan även tillåta flera automatiska videokapitel samtidigt.
  5. Klicka på Spara.
Obs! Alla videor är inte kvalificerade för automatiska kapitel, och alla kvalificerade videor har inte automatiska kapitel. Om kanalen har aktiva varningar, eller om innehållet kan vara olämpligt för vissa tittare, är inte funktionen för videokapitel tillgänglig.

Så här väljer du bort automatiska videokapitel:

Så här väljer du bort automatiska videokapitel för en specifik video:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på videon du vill redigera.
  4. Klicka på VISA MER och avmarkera Tillåt automatiska kapitel (om tillgängligt och om du är kvalificerad) under Automatiska kapitel.
  5. Klicka på Spara.
Obs! Du kan också välja bort flera automatiska videokapitel samtidigt.

Så här väljer du bort automatiska videokapitel för en specifik video:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på Inställningar .
  3. Klicka på Standardinställningar för uppladdningar.
  4. Klicka på Avancerade inställningar och avmarkera Tillåt automatiska kapitel (om tillgängligt och om du är kvalificerad).
  5. Klicka på Spara.