Videokapitler

Videokapitler brukes til å dele opp videoer i forskjellige avsnitt, hvert med en egen forhåndsvisning. Med videokapitler kan du legge til informasjon og kontekst for hver del av videoen, slik at det blir enkelt for seeren å finne igjen delene hen vil se på nytt. Skapere kan legge til egne videokapitler for hver opplastede video eller bruke automatisk genererte videokapitler. Kapitler kan vises i transkripsjonene. Det er også mulig å velge bort automatisk genererte videokapitler i YouTube Studio.

Merk: Ikke alle videoer kvalifiserer for automatisk genererte kapitler, og ikke alle kvalifiserte videoer har automatisk genererte kapitler. Hvis kanalen har aktive advarsler, eller hvis innholdet er upassende for enkelte seere, er ikke videokapittelfunksjonen tilgjengelig.

How to Add Chapters to Your Videos Using Timestamps

Slik legger du til dine egne videokapitler:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Klikk på videoen du vil redigere.
  4. Legg til en liste med tidsstempler og titler i beskrivelsen.
    • Sørg for at det første tidsstemplet du fører opp, begynner med 00:00.
    • Videoen din må ha minst tre tidsstempler, oppført i stigende rekkefølge.
    • Minimumslengden for videokapitler er 10 sekunder.

5. Klikk på LAGRE.

Merk: Dette alternativet overstyrer automatisk genererte videokapitler.

Slik bruker du automatiske genererte videokapitler:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Klikk på videoen du vil redigere.
  4. Klikk på VIS MER, og velg «Tillat automatiske kapitler og viktige øyeblikk (når dette er tilgjengelig)» under Automatiske kapitler. Denne boksen er som standard merket av for alle nye opplastinger. Du kan også tillate flere automatisk genererte videokapitler samtidig.
  5. Klikk på LAGRE.
Merk: Ikke alle videoer kvalifiserer for automatisk genererte kapitler, og ikke alle kvalifiserte videoer har automatisk genererte kapitler. Hvis kanalen har aktive advarsler, eller hvis innholdet er upassende for enkelte seere, er ikke videokapittelfunksjonen tilgjengelig.

Slik velger du bort automatisk genererte videokapitler:

Slik velger du bort automatiske videokapitler for en bestemt video:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold på menyen til venstre.
  3. Klikk på videoen du vil redigere.
  4. Klikk på VIS MER. Under Automatiske kapitler fjerner du avmerkingen for «Tillat automatiske kapitler (når dette er tilgjengelig)».
  5. Klikk på LAGRE.
Merk: Du kan også velge bort automatisk genererte videokapitler for flere videoer samtidig.

Slik velger du bort automatiske videokapitler for en bestemt video:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Klikk på Innstillinger .
  3. Klikk på Standardinnstillinger for opplasting.
  4. Klikk på Avanserte innstillinger, og fjern avmerkingen for «Tillat automatiske kapitler (når dette er tilgjengelig)».
  5. Klikk på LAGRE.