Videohoofdstukken

Met videohoofdstukken deel je de video op in verschillende gedeelten, elk met een eigen voorbeeld. Zo kun je verschillende delen van de video makkelijk opnieuw bekijken voor meer informatie en context. Creators kunnen hun eigen videohoofdstukken toevoegen aan hun geüploade video's of kiezen voor automatische hoofdstukken. Ze kunnen automatische videohoofdstukken ook uitschakelen in YouTube Studio.

Opmerking: Niet alle video's komen in aanmerking voor automatische hoofdstukken en niet alle video's die in aanmerking komen, hebben automatische hoofdstukken. Als het kanaal actieve waarschuwingen heeft of als de content misschien ongepast is voor sommige kijkers, is de functie niet beschikbaar.

Zo voeg je je eigen videohoofdstukken toe:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Content.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Voeg een lijst met tijdstempels en titels toe bij de beschrijving.
    • Zorg dat het eerste tijdstempel in de lijst begint met 00:00.
    • Je video moet ten minste drie tijdstempels hebben in oplopende volgorde.
    • Videohoofdstukken moeten minimaal 10 seconden duren.
Opmerking: automatische videohoofdstukken overschrijf je met deze optie.

Zo gebruik je automatische videohoofdstukken:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer in het linkermenu Content.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Klik op MEER WEERGEVEN en selecteer Automatische hoofdstukken toestaan (als dit beschikbaar is en de video in aanmerking komt) onder Automatische hoofdstukken. Dit selectievakje is standaard aangevinkt voor alle nieuwe uploads.
Opmerking: je kunt automatische videohoofdstukken ook voor meerdere video's tegelijk inschakelen.

Automatische videohoofdstukken uitschakelen

Zo schakel je automatische videohoofdstukken uit voor een specifieke video:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik op Instellingen .
  3. Klik op Standaardinstellingen voor uploads
  4. Klik op het tabblad Geavanceerde instellingen.
  5. Vink Automatische hoofdstukken toestaan (als dit beschikbaar is en de video in aanmerking komt) onder 'Geavanceerde instellingen' uit.

Hoe je videohoofdstukken toevoegt

Bekijk deze video van het YouTube Creators-kanaal over hoe je videohoofdstukken toevoegt.

How to Add Chapters to Your Videos Using Timestamps