Videon osat

Videot voi jakaa pienempiin osiin, joilla on omat esikatselut. Osissa on tietoa siitä, mitä videon eri kohdissa tapahtuu. Niiden avulla on myös helppo palata takaisin johonkin kohtaan videossa. Sisällöntuottajat voivat lisätä lataamiinsa videoihin osat itse tai hyödyntää automaattisia videon osia. Transkriptioissa voi olla osia. Automaattiset videon osat voi ottaa pois päältä YouTube Studiossa.

Huom. Kaikki videot eivät täytä automaattisten osien ehtoja, eikä kaikissa ehdot täyttävissä videoissa välttämättä ole automaattisia osia. Jos kanavalla on voimassa olevia varoituksia tai sisältö voi olla sopimatonta osalle katsojista, videon osat eivät ole käytettävissä.

How to Add Chapters to Your Videos Using Timestamps

Näin lisäät videon osat itse:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa muokattavaa videota.
  4. Lisää aikaleimat ja osien nimet kuvaukseen.
    • Varmista, että ensimmäisen aikaleiman alussa on 00:00.
    • Osia varten on lisättävä vähintään kolme aikaleimaa nousevassa järjestyksessä.
    • Yhden videokappaleen vähimmäispituus on 10 sekuntia.

5. Klikkaa TALLENNA.

Huom. Valinta korvaa automaattiset videon osat.

Näin käytät automaattisia videon osia:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa muokattavaa videota.
  4. Klikkaa NÄYTÄ LISÄÄ ja valitse kohdasta Automaattiset osat vaihtoehto Salli automaattiset osat ja avainkohdat (jos käytettävissä). Valinta on automaattisesti päällä uusissa latauksissa. Voit myös sallia automaattiset videon osat joukkotoiminnolla.
  5. Klikkaa TALLENNA.
Huom. Kaikki videot eivät täytä automaattisten osien ehtoja, eikä kaikissa ehdot täyttävissä videoissa välttämättä ole automaattisia osioita. Jos kanavalla on voimassa olevia varoituksia tai sisältö voi olla sopimatonta osalle katsojista, videon osat eivät ole käytettävissä.

Automaattisten videon osien ottaminen pois päältä:

Automaattisten videon osien estäminen yksittäisessä videossa:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa muokattavaa videota.
  4. Klikkaa NÄYTÄ LISÄÄ ja valitse kohdasta Automaattiset osat vaihtoehto Salli automaattiset osat (jos käytettävissä).
  5. Klikkaa TALLENNA.
Huom. Voit myös ottaa automaattiset videon osat pois päältä joukkotoiminnolla.

Automaattisten videon osien estäminen yksittäisessä videossa:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa Asetukset .
  3. Klikkaa Latausten oletusasetukset.
  4. Klikkaa Lisäasetukset ja poista valinta Salli automaattiset osat (jos käytettävissä) ‐kohdasta.
  5. Klikkaa TALLENNA.