Videon osat

Videot voi jakaa pienempiin osiin, joilla on omat esikatselut. Osissa on tietoa siitä, mitä videon eri kohdissa tapahtuu. Niiden avulla on myös helppo palata takaisin johonkin kohtaan videossa. Sisällöntuottajat voivat lisätä lataamiinsa videoihin osat itse tai hyödyntää automaattisia videon osia. Automaattiset videon osat voi myös ottaa pois päältä YouTube Studiossa.

Huom. Kaikki videot eivät täytä automaattisten osien ehtoja, eikä kaikissa ehdot täyttävissä videoissa välttämättä ole automaattisia osioita. Jos kanavalla on aktiivisia varoituksia tai sisältö voi olla sopimatonta osalle katsojista, videon osia ei käytetä.

Näin lisäät videon osat itse:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa muokattavaa videota.
  4. Lisää aikaleimat ja osien nimet kuvaukseen.
    • Varmista, että ensimmäisen aikaleiman alussa on 00:00.
    • Osia varten on lisättävä vähintään kolme aikaleimaa nousevassa järjestyksessä.
    • Yhden videon osan vähimmäispituus on 10 sekuntia.
Huom. Tämä valinta korvaa automaattiset videon osat.

Näin käytät automaattisia videon osia:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa muokattavaa videota.
  4. Klikkaa NÄYTÄ LISÄÄ ja valitse Automaattisten osien alta Salli automaattiset osat (jos käytettävissä). Kohta merkitään jatkossa oletuksena valituksi kaikissa uusissa latauksissa.
Huom. Voit myös sallia automaattiset videon osat joukkotoiminnolla.

Automaattisten videon osien ottaminen pois päältä:

Automaattisten videon osien estäminen yksittäisessä videossa:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Klikkaa Latausten oletusasetukset
  4. Klikkaa Lisäasetukset-välilehteä.
  5. Poista lisäasetuksista valinta kohdasta Salli automaattiset osat (jos käytettävissä).

Katso, miten videon osia voi lisätä

Katso seuraava YouTube Creators ‑kanavan video, jos haluat nähdä, miten videon osia lisätään.

How to Add Chapters to Your Videos Using Timestamps