Titta på livestreamar

Titta och chatta med andra på YouTube genom att använda livestreamar och Premiär.

• Livestreamar: titta på media som sänds i realtid med andra från YouTube.
  • Premiär: titta på en ny video med kreatörer och deras community i realtid.

Sök efter och titta på livestreamar och premiärer

Så här söker du efter kommande och aktuella livestreamar och premiärer:

1. Öppna YouTube-appen.
  2. Tryck på Utforska längst ned.
  3. Tryck på kategorin Live längst upp.

Tips: Få en avisering när en livestream eller premiär sänds live genom att trycka på den och sedan på Ställ in påminnelse.

Titta på livestreamar i Shorts

Du kan se livestreamar när du sveper igenom Shorts-flödet. Om du är intresserad trycker du på Titta live för att delta i livestreamen. Sedan kan du interagera genom att chatta, skicka reaktioner, köpa Super Chats eller Super Stickers eller köpa ett kanalmedlemskap. Du kan också svepa uppåt för att se fler livestreamar.

Du kan även hitta livestreamar genom att trycka på en Shorts-video som du tittar på och sedan trycka på Live längst upp i videospelaren.

Obs! Schemalagda livestreamar, premiärer och horisontella livestreamar visas inte i Shorts.

Sök efter och titta på repriser av livestreamar

När en livestream är slut kan en kanal lägga upp höjdpunkter eller en repris av livestreamen. Höjdpunkter och repriser visas som videor på kanalen.

Kanalen kan välja att visa en repris av livechatten också.

Chatta med andra

När du tittar på en livestream eller en premiär kan du kommunicera med andra genom att skicka meddelanden i livechatten. Glöm inte att följa YouTubes riktlinjer för communityn och riktlinjerna för att skydda dig i livestreamar.

I en del livechattar kan du stödja kreatörer genom att skicka en Super Chat eller Super Stickers.

Med Super Chat och Super Stickers kan tittare köpa dekaler och meddelanden i starka färger som fästs i chatten under livestreamar och premiärer.

Läs mer om hur du använder livechatten.

Reaktioner

När du tittar på en livestream med chatten öppen kan du svara med en reaktion i realtid på det som händer. Du och andra tittare kan se anonyma reaktioner. Det går inte att se vilka användare som har lämnat en viss reaktion.

Välj mellan alternativen hjärta, leende ansikte, konfettibomb, generat ansikte och ”100”.

Om du inte vill se reaktioner kan du byta till horisontellt helskärmsläge på din mobila enhet.