YouTube-oppdateringer

Bruk denne artikkelen til å holde deg oppdatert på alle de nyeste endringene på YouTube. Hvis du er videoskaper, kan du gå hit for å lese om endringer i skaperverktøy og -funksjoner.

De nyeste oppdateringene

Oppdateringer fra de siste to ukene

• Ingen nye oppdateringer. Kom tilbake senere for å se etter oppdateringer.

Tidligere oppdateringer

Oppdateringer fra de siste seks månedene

November 2020

• Påminnelser om respekt i kommentarfeltet på Android (bare tilgjengelig for engelske kommentarer): Brukere av YouTube-appen for Android kan nå komme til å se et varsel som skal oppmuntre dem til å utvise respekt i kommentarfeltet. Finn ut mer.
  • Kostnadsfritt kanalmedlemskap fra YouTube Premium: Fra 9. november til 31. desember 2020 får noen brukere i Brasil, Irland, Japan, Storbritannia og Sør-Korea ett kostnadsfritt kanalmedlemskap per måned hvis de registrerer seg og betaler for YouTube Premium, eller hvis de allerede er betalende YouTube Premium-abonnenter (begrensninger gjelder). Kvalifiserte seere finner denne kampanjen på siden med medlemskapstilbudet ditt. Du tjener det samme som du ville gjort på én måneds betalt medlemskap. Finn ut mer.

Oktober 2020

• Det er ikke lenger mulig å koble datamaskinen til TV-en ved å bruke en TV-kode: Nå er det ikke lenger mulig å bruke en TV-kode til å caste youtube.com fra en nettleser på datamaskinen til TV-en. Du kan fremdeles bruke en TV-kode til å knytte telefonen eller nettbrettet ditt til TV-en. For å caste youtube.com fra en nettleser til TV-en må du nå koble deg til via Wi-Fi. Finn ut hvordan.
  • Informasjon om valgresultater i Søk: På den amerikanske valgdagen, 3. november 2020, lanserer vi informasjonspaneler med valgresultater. Disse panelene vises øverst i søkeresultatene når du søker etter innhold som har med det delstatlige og føderale valget i USA å gjøre. De kan også dukke opp under videoer som handler om det amerikanske valget. Ved å klikke på disse panelene kommer du til «Valgresultater»-funksjonen til Google, med valgresultater innhentet fra Associated Press. Finn ut mer.
  • Oppdateringer for videospilleren i YouTube-appen: Når du ser på videoer i YouTube-appen (på Android og iOS), kan det hende at du ser noen nye og oppdaterte funksjoner:
    • Med Foreslåtte handlinger får du forslag som gir deg en bedre seeropplevelse. Et forslag kan for eksempel være at du vender enheten din horisontalt når du ser på videoer som er spilt inn i liggende retning.
    • Med Listevisning av kapitler ser du en liste over kapitler i videoen, slik at du kan hoppe rett til den delen av videoen du er mest interessert i.
    • Knapper for Autoavspilling og Teksting er nå tilgjengelige øverst i videospilleren.
  • Når du går inn på kanalsiden din i YouTube-mobilappen, ser du nå bare de offentlige videoene dine på Hjem- og Videoer-fanene, slik at du kan være sikker på at kanalsiden din bare viser det seerne dine kan se. Alle videoene dine (offentlige, private og ikke-oppførte) kan nå administreres fra biblioteket ditt under Videoene dine. På samme måte ser du nå bare de offentlige spillelistene dine på Spillelister-fanen på kanalsiden din. Alle spillelistene dine (offentlige og private) kan nå administreres fra biblioteket ditt under Spillelister. Finn ut mer om tilgangsinnstillingene for videoer.

September 2020

• Spillelistefunksjoner som avvikles snart: Følgende spillelistefunksjoner er lite brukt og avvikles fra og med 8. oktober 2020: videonotater, oversatte titler/beskrivelser for spillelister, knappen for å fjerne duplikater og funksjonen for å legge til videoer automatisk. Spillelister er viktige på YouTube, så du kan fortsatt bruke andre funksjoner for å administrere spillelistene dine. Finn ut mer.

• iOS 14 – oppdatering om apptillatelser for casting av YouTube-videoer: iOS 14 ble nylig lansert, og dette innebærer at du må gi YouTube tillatelse til å koble til strømmeenheter på det lokale nettverket ditt – for eksempel hvis du vil caste til TV-en. Nå må du gi denne tillatelsen for hver enkelt YouTube-app (YouTube, YouTube Music, YouTube TV og YouTube Kids). Finn ut mer.
  • Valginformasjon i Søk: Under opptakten til det amerikanske presidentvalget i 2020 lanserer vi fire funksjoner i USA: informasjonspaneler og festede kanaler for kandidatene, visningskort for presidentvalget samt paneler med informasjon om stemmegivning. Informasjonspanelene om kandidatene dukker opp i søkeresultatene når du søker etter navnet på en som stiller som kandidat til kongressen, senatet eller presidentvervet. Det kan også hende at du ser den bekreftede kanalen til kandidaten i søkeresultatene, og ved søk etter de amerikanske presidentkandidatene kan du i tillegg komme til å se visningskort for presidentvalget. Hvis du søker etter «How to vote» (Hvordan stemmer jeg) eller «How to register to vote» (Hvordan registrerer jeg meg som velger), vises det paneler med informasjon om stemmegivning i søkeresultatene. Finn ut mer.

August 2020

• Ingen nye oppdateringer. Kom tilbake senere for å se etter oppdateringer.

Juli 2020

• Informasjonspaneler om angst og depresjon: I USA har vi introdusert informasjonspaneler om angst og depresjon for å gjøre det enklere for folk å finne informasjon under covid-19-pandemien. Finn ut mer.

Juni 2020

• YouTube Premium tilgjengelig via KDDI: Hvis du er au by KDDI-kunde i Japan, kan du nå kjøpe et YouTube Premium-abonnement via mobiloperatøren. Du faktureres for abonnementet på mobilregningen og får tilgang til alle YouTube Premium-fordelene. Finn ut mer.
  • Se på videoer som er inndelt i kapitler: Du har kanskje lagt merke til at noen videoer nå har kapitler. Dette er for at det skal bli enklere å finne frem til riktig sted i videoen. Hvis skaperen har lagt inn kapitler, vises disse nederst i videospilleren. Finn ut mer.

Mai 2020

• Angi en påminnelse om sengetid: Nå kan du velge bestemte tidspunkter for påminnelser om når du bør slutte å se på videoer og gå og legge deg. Denne funksjonen er nå tilgjengelig på Android- og iPhone-enheter. Finn ut mer.

April 2020

• Se faktasjekker i YouTube-søkeresultater: Når du søker etter noe på YouTube, kan det hende at du ser et panel i søkeresultatene som er merket som en «uavhengig faktasjekk». Faktasjekkpanelene gir seerne mer informasjon om påstander som er å finne i nyhetene. Denne funksjonen er nå tilgjengelig i Brasil, India og USA. Finn ut mer.

Opplever du problemer? Gå til siden for kjente problemer for å få hjelp.