Raporttien lataaminen Studio Content Managerissa

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria.
Voit ladata lopullisen tulo- ja tulosdatan CSV-tiedostoina Studio Content Managerista. Raportit luodaan automaattisesti, ja ne ovat saatavilla 60 päivän ajan. Raportit poistetaan 60 päivän kuluttua datan säilytyskäytäntöjen mukaisesti.

Raporttien lataaminen

Näin löydät ja lataat raportit Studio Content Managerissa:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Raportit .
  3. Valitse sivun yläosasta ladattavan raportin tyyppi. Lue lisää raporttityypeistä.
  4. Valitse Näytä-kohdan vierestä Viikoittain tai Kuukausittain.
    • Viikoittaisissa raporteissa näkyy oletuksena kaksi edellistä kuukautta. Yli kaksi kuukautta vanhat raportit poistetaan tietokannasta.
    • Tulot sisältävissä kuukausittaisissa raporteissa näkyy oletuksena kaksi edellistä kuukautta. Voit nähdä edellisten kuukausien kokonaissummat laajentamalla näkymää.
  5. Valitse raportin versio, jonka haluat ladata (esim. versio 1.0 tai 1.1).
  6. Lataa raportti klikkaamalla sen nimeä.
Microsoft Excel for Macintosh ei tue UTF-8-koodausta. Jos metadatassa on muita kuin latinalaisia aakkosia, käytä jotain muuta laskentataulukkosovellusta, kuten Google Sheetsiä.

Saatavilla olevat raportit

Talousyhteenveto

Talousyhteenveto-välilehdeltä näet maksujen yhteenvetoraportin, joka on tulojen ja oikaisujen yleiskatsaus. Se julkaistaan yleensä kunkin kuun 17. päivän jälkeen.

Maksujen yhteenvetoraportti
Raportin nimi Kuvaus
Maksuyhteenveto Maksuyhteenvetoraportti sisältää kokonaistulosi tulotyypeittäin (esim. mainosten, tilausten ja tapahtumien mukaan). Lisäksi se sisältää oikaisut. Kokonaistulot ilmoitetaan Yhdysvaltain dollareissa ja käyttämässäsi maksuvaluutassa.

Talousraportit

Talousraportit sisältävät lopulliset tulotiedot, jotka julkaistaan kuukauden 10.–14. päivä.

Talousraportit
Raportin nimi Kuvaus
Mainostulot

Mainostuloraportti sisältää mainostuettuihin videoihin liittyvän tulo- ja katselukertadatan.

Tilaustulot Tilaustuloraportissa on tulot YouTube Musicista, Google Play Musiikista ja YouTube Premiumista.
Tapahtumatulot

Tapahtumatuloraportissa on tulot vuokraelokuvista (EST) ja vuokravideoista (VOD).

Tapahtumatuloraportti on saatavilla vain elokuva- ja TV-kumppaneille.

Audiotasotulot Audiotasotuloraportissa on YouTube Musicin tulot käyttäjiltä, jotka
  • eivät käytä on-demand-sisältöä, vaan kuuntelevat radion tapaan
  • käyttävät näytöttömällä laitteella Google Assistantia (esim. Google Home).
Mainostulojen oikaisut

Mainostulojen oikaisuraportissa on yhteenveto mainostulojen oikaisuista. Se voi sisältää tulot käsittelyssä olevista kaupallistamisen kiistautuksista ja selvitetyistä sisältökohteiden ristiriidoista.

Raportti julkaistaan vain, jos kyseisen kuukauden aikana on tehty oikaisuja.

Kanavatason oikaisut

Kanavatason oikaisuraportti sisältää YouTube-kanavien kaupallistamiskäytäntöjä rikkoneisiin kanaviin kohdistuneet vähennykset ja palautukset. Raportti on eritelty kanavan ja valuuttakoodin mukaan, ja se sisältää vähennysten syyn.

Raportti on saatavilla vain CMS- ja MCN-kumppaneille (muu kuin musiikki).

Tilaustulojen oikaisut

Tilaustulojen oikaisuraportissa on yhteenveto tilaustulojen oikaisuista.

Raportti julkaistaan vain, jos kyseisen kuukauden aikana on tehty oikaisuja.

Maksulliset ominaisuudet Maksullisten ominaisuuksien raportissa on tulot seuraavista lähteistä:
  • Super Chat ‑ostot (SCT)
  • Jäsenyydet (SPT)
  • Super Stickers (SST)
  • BrandConnect (YTBC)
Muut raportit Yksilöidyt raportit (ei kaikille käyttäjille).

Tehokkuusraportit

Tehokkuusraportit julkaistaan yleensä viikoittain. Joitain raportteja voidaan julkaista myös useammin. Saatavilla on seuraavat tehokkuusraportit:

• Videoraportti
  • Sisältökohderaportti
  • Viiteraportti
  • Vaatimusraportti
  • Kampanjan tehokkuusraportti
Tehokkuusraportit
Raportin nimi Kuvaus
Videot Videoraportti sisältää seuraavat tiedot:
  • Videon tila
  • Mainosten käyttöönotto
  • Katselukerrat
  • Sisältökohteen tunnus
  • Käytännöt

Videoraportti julkaistaan kolme kertaa viikossa. Se ei sisällä tulotietoja.

Jos useista videon sisältökohteista on tehty vaatimuksia, Sisältökohteen tunnus ‑sarakkeessa näkyy useita sisältökohteiden tunnuksia mutta vain yhden sisältökohteen metadata.

Sisältökohteet Sisältökohderaportti sisältää tärkeitä tietoja sisältökohteistasi. Saatavilla on kolme sisältökohderaporttia:
  • Sisältökohderaportti
  • Sisältökohteiden ristiriitaraportti
  • Sisältökohteet (osuudet) ‑raportti
Seuraavat tiedot ovat saatavilla vain ja ainoastaan tässä raportissa:
  • Omistajuusalueet
  • Sisältökohteen tyyppi
  • Osasisällön tunnus
  • Aktiiviset ja ei-aktiiviset viitteet
  • Osumakäytäntö
Tämä raportti on hyödyllinen kumppaneille, jotka haluavat
  • tarkistaa sisältökohteiden omistajuustiedot
  • kartoittaa osasisältöjen tunnukset niiden yhdistämistä varten
  • nähdä kaikki tiettyä osumakäytäntöä käyttävät sisältökohteet.
Nämä raportit julkaistaan päivittäin (jos saatavilla).
Viitteet

Viiteraportti sisältää yleiskatsauksen aktiivisista viitetiedostoista ja niihin liittyvistä vastaavuuksista.

Vaatimukset

Vaatimusraportissa on listattu kaikki tiliin liittyvät aktiiviset vaatimukset. Raportti sisältää myös kunkin vaatimuksen tiedot ja asetukset.

Kampanjat

Kampanjaraportissa kerrotaan, kuinka usein ehdot täyttävissä videoissa näkyviä kampanjakortteja on klikattu.