Zo werken advertenties op YouTube voor accounts onder toezicht en bij content ingesteld als gemaakt voor kinderen

Het advertentiebeleid voor content gemaakt voor kinderen kan in de loop van de tijd veranderen. We raden je aan regelmatig te checken of er nieuwe updates zijn.

Om te voldoen aan de Children's Online Privacy Protection Act en andere wetgeving, verbieden we gepersonaliseerde advertenties, remarketing en andere gepersonaliseerde targetingfuncties op YouTube voor:

Contextuele advertenties kunnen op YouTube wel worden weergegeven aan accounts die onder toezicht staan en bij content die is ingesteld als gemaakt voor kinderen. Deze advertenties zijn onder andere gebaseerd op deze factoren:

• De content die wordt bekeken
  • De huidige zoekopdracht van de kijker
  • De algemene locatie (zoals stad of provincie) van de kijker

Advertenties moeten voldoen aan het advertentiebeleid voor content gemaakt voor kinderen om in aanmerking te komen voor weergave op YouTube aan accounts onder toezicht en bij content gemaakt voor kinderen.

Advertenties bekijken bij voor kinderen gemaakte content

Advertenties uit bepaalde categorieën kunnen nog steeds worden getoond bij content die is gemarkeerd als gemaakt voor kinderen. Wie deze content bekijkt, kan vóór en na een videoadvertentie een advertentiebumper te zien krijgen. Zo weten ze wanneer een advertentie begint en eindigt.

Ga naar ons advertentiebeleid voor content gemaakt voor kinderen voor meer informatie over advertenties bij voor kinderen gemaakte content.

Beleid voor adverteerders

Adverteerders mogen geen gepersonaliseerde advertenties op YouTube laten lopen voor accounts die onder toezicht staan en bij content die is ingesteld als gemaakt voor kinderen.

Advertenties die bedoeld zijn voor kinderen of bij content die is ingesteld als gemaakt voor kinderen, moeten voldoen aan alle toepasselijke wet- en regelgeving. Ze mogen niet:

• bedrieglijk, oneerlijk of ongepast zijn voor het bedoelde publiek,
  • gebruikmaken van trackers van derden of op een andere manier proberen persoonlijke informatie te verzamelen.

Hieronder staan enkele producten die adverteerders op YouTube niet mogen promoten aan accounts die onder toezicht staan of bij content die is ingesteld als gemaakt voor kinderen:

• Mediacontent die niet geschikt is voor kinderen: mediacontent (films, tv-programma's, etc.) die niet gepast is voor gebruikers jonger dan 13 jaar.
  • Videogames die niet geschikt zijn voor kinderen: elektronische videogames (en gerelateerde accessoires) die kunnen worden gespeeld op een gameconsole, computer of ander elektronisch apparaat, zoals een telefoon of tablet, zijn verboden als de beoordeling van de game aangeeft dat de game niet geschikt is voor personen jonger dan dertien jaar.
  • Dating en relaties: advertenties voor datingsites, gezinstherapie en trouw- of scheidingsdiensten zijn verboden.
  • Schoonheid en gewichtsverlies: producten gerelateerd aan uiterlijke verzorging, fitnessproducten gerelateerd aan gewichtsverlies, dieet en voeding zijn verboden.
  • Eten en drinken: producten gerelateerd aan eten en drinken zijn verboden, ongeacht de aard ervan.
  • Illegale of gereguleerde producten: producten die worden gereguleerd of waarvoor niet mag worden geadverteerd bij kinderen, waaronder verboden content en beperkte content, zijn verboden. Dit omvat ook producten die een gevaar kunnen vormen voor kinderen.
  • Politieke advertenties: politieke betaalde advertenties zijn in elke vorm verboden, waaronder informatie over politieke kandidaten en hun standpunten, politieke partijen, fondsenwerving of politieke actiecomités en hun programma's.
  • Religieuze advertenties: religieuze advertenties zijn in elke vorm verboden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aanbiedingen die te maken hebben met religie en geloof, zoals religieuze scholen en boeken.
  • Advertenties gerelateerd aan content voor volwassenen: seksuele content en niet-gezinsvriendelijke content die bedoeld is voor volwassenen en niet geschikt is voor gebruikers jonger dan dertien jaar.
  • Gevaarlijke content: content die gevaarlijk of ongepast is voor gebruikers jonger dan 13 jaar, of waarvoor ouderlijk toezicht vereist is.
  • Gewelddadige content: gewelddadige en expliciete content die bedoeld is voor volwassenen en niet geschikt is voor gebruikers jonger dan 13 jaar.