Hoe advertensies op YouTube werk vir rekeninge onder toesig en inhoud wat as “vir kinders gemaak” gestel is

Vir Kinders Gemaak-advertensiebeleide kan mettertyd ontwikkel. Ons moedig jou aan om gereeld in te loer sodat jy die jongste opdaterings kan lees.

Om aan die Wet op die Beskerming van Kinders se Aanlyn Privaatheid en ander wetgewing te voldoen, word gepersonaliseerde advertensies, herbemarking en ander gepersonaliseerde teikenstellingkenmerke op YouTube verbied vir:

Kontekstuele advertensies kan in YouTube gelewer word aan rekeninge onder toesig en vir inhoud wat as vir kinders gemaak gestel is. Hierdie advertensies is gegrond op faktore soos:

• Die inhoud wat gekyk word
  • Die kyker se huidige soektog
  • Die kyker se algemene ligging (soos stad of deelstaat)

Advertensies moet die Vir Kinders Gemaak-advertensiebeleid volg om te kwalifiseer om op YouTube te verskyn vir rekeninge onder toesig en in inhoud wat as vir kinders gemaak gestel is.

Kyk advertensies in inhoud wat “vir kinders gemaak” is

Advertensies in sekere kategorieë kan steeds in inhoud verskyn wat as “vir kinders gemaak” gemerk is. Kykers van “vir kinders gemaak”-inhoud kan dalk ’n advertensiebuffer sien voor en nadat ’n videoadvertensie gewys word. Hierdie buffer help om hulle te waarsku wanneer ’n advertensie begin en eindig.

Gaan na ons “vir kinders gemaak”-advertensiebeleid om die advertensiebeleide oor advertensies in “vir kinders gemaak”-inhoud te verstaan.

Beleide vir adverteerders

Adverteerders mag nie gepersonaliseerde advertensies in YouTube wys vir rekeninge onder toesig of in inhoud wat as vir kinders gemaak gestel is nie.

Advertensies wat bedoel is vir kinders of in inhoud wat as vir kinders gemaak gestel is, moet aan alle toepaslike wette en regulasies voldoen. Dit mag nie:

• Misleidend, onregverdig of onvanpas vir die bedoelde gehoor daarvan wees nie
  • Enige derdepartynaspoorders gebruik of andersins probeer om persoonlike inligting in te samel nie

Hieronder is ’n paar produkte wat adverteerders nie in YouTube mag adverteer vir rekeninge onder toesig of inhoud wat as vir kinders gemaak gestel is nie.

• Media wat nie vir kinders geskik is nie: Media (flieks, TV-programme, ens.) wat sensitief is om vir gebruikers jonger as 13 te wys.
  • Videospeletjies wat nie vir kinders geskik is nie: Elektroniese videospeletjies (en verwante bykomstighede) wat op ’n videospeletjiekonsole, die rekenaar of ’n ander elektroniese toestel soos ’n selfoon of tablet gespeel kan word, word verbied indien die bedryfsgradering van die speletjie nie geskik sal wees vir gehore jonger as 13 nie.
  • Ontmoetings en verhoudings: Advertensies vir afspraakwebwerwe, gesinsberading, en huweliks- of egskeidingsdienste.
  • Skoonheid en gewigsverlies: Produkte wat verband hou met eksterne persoonlike sorg en fiksheidprodukte wat verband hou met gewigsverlies, dieet en voeding.
  • Kos en drinkgoed: Produkte wat verband hou met verbruikbare kos en drankies word verbied, ongeag die voedingsinhoud.
  • Onwettige of gereguleerde produkte: Produkte wat gereguleer word of onwettig is om aan kinders te adverteer, insluitend Verbode Inhoud en Beperkte Inhoud, word verbied. Dit sluit ook produkte in wat veiligheidsrisiko’s vir kinders kan inhou.
  • Politieke advertensies: Betaalde politieke advertensies van enige aard, insluitend inligting oor politieke kandidate of hul beleidstandpunte, politieke partye, en fondsinsameling- of politieke aksiekomitees of hul agendas.
  • Godsdienstige advertensies: Godsdienstige advertensies van enige aard word verbied, bv. aanbiedings wat met godsdiens verband hou, godsdienstige oortuigings, insluitend godsdienstige skole, boeke, ens.
  • Advertensies wat verband hou met volwassene-inhoud: Seksuele en volwassene-inhoud wat bedoel is vir volwasse gehore en nie geskik is vir gebruikers jonger as 13 nie.
  • Gevaarlike inhoud: Inhoud wat gevaarlik en onvanpas is vir gebruikers jonger as 13 of wat gewoonlik toesig deur volwassenes vereis.
  • Gewelddadige inhoud: Gewelddadige en grafiese inhoud wat bedoel is vir volwasse gehore en nie geskik is vir gebruikers jonger as 13 nie.