Gekochte films en tv-programma's bekijken

Als je films en tv-programma's op YouTube koopt of huurt, kun je die op de volgende ondersteunde apparaten bekijken. Je moet inloggen op je Google-account voor toegang tot je aankopen.  Meer informatie over het kopen van films en tv-programma's op een computer of mobiel apparaat of op een smart-tv.

Video's bekijken op een computer

Als je gekochte films en tv-programma's wilt bekijken op een computer, log je in op je Google-account en ga je naar de pagina Aankopen of zoek je op YouTube naar films of tv-programma's die je wilt kopen of huren.
Je kunt gehuurde en gekochte films en shows bekijken via webbrowsers die de HTML5-speler ondersteunen. Ontdek welke webbrowsers je kunt gebruiken om films en tv-programma's op YouTube te bekijken.

Video's bekijken op een mobiel apparaat

Op bepaalde smartphones en tablets kun je de YouTube-app voor mobiel gebruiken om gehuurde en gekochte content te bekijken.
Als je een overzicht van al je gekochte video's wilt zien, tik je op het tabblad Bibliotheek en ga je naar het gedeelte Aankopen.
Op bepaalde locaties kun je content kopen op je iOS-apparaat. Je ziet hier of iOS-aankopen worden ondersteund op jouw locatie. Als iOS-aankopen niet worden ondersteund op jouw locatie, kun je nog steeds films en tv-programma's kopen op een ander apparaat en die bekijken op je iOS-apparaat. Volg hiervoor de bovenstaande instructies.

Video's kijken met een Chromecast

Als je een Chromecast hebt, kun je daarmee gehuurde en gekochte YouTube-content bekijken op je tv. Je opent om te beginnen de YouTube-app op je mobiele apparaat en logt in op je Google-account. Als je dat hebt gedaan, doe je het volgende:
  1. Selecteer een YouTube-video die je wilt kijken.
  2. Klik op Casten  om de video naar je tv te casten.
Je kunt ook vanaf je Chrome-browser casten aan de hand van de stappen in dit artikel.
Bezoek het Helpcentrum van Chromecast voor algemene vragen over het gebruik van Chromecast.

Video's kijken op smart-tv's

Je kunt ook gekochte films en tv-programma's bekijken met de YouTube-app voor smart-tv's, Apple TV, Android TV, Fire TV en Roku.

Films en tv-programma's die je op YouTube hebt gekocht, kun je bekijken door in te loggen op de YouTube-app en naar het gedeelte Aankopen te gaan op het tabblad Bibliotheek . Zorg ervoor dat de meest recente versie van de YouTube-app op je apparaat is geïnstalleerd.

Je kunt gehuurde en gekochte content ook naar Android TV casten. Hiervoor gebruik je het Cast-pictogram  op je telefoon, tablet of computer.

Video's kijken op gameconsoles

Films en tv-programma's die je op YouTube hebt gekocht, kun je bekijken met je Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U en Nintendo Switch.
Als je een gekochte film of een gekocht tv-programma wilt bekijken, log je in op de YouTube-app en ga je naar het gedeelte Aankopen op het tabblad Bibliotheek .
Je kunt op dit moment geen films en tv-programma's kopen op gameconsoles. Je kunt films en tv-programma's op een ander apparaat kopen en die vervolgens bekijken op je gameconsole aan de hand van de bovenstaande instructies.
Aandachtspunten:
  • Huurvideo's zijn beschikbaar gedurende de huurperiode, die ingaat op het moment dat je de eerste weergave start. Gekochte video's kun je zo vaak bekijken als je wilt. Lees onze gebruiksregels voor meer informatie.
  • Voor sommige content gelden er verschillende prijzen voor verschillende resoluties. Content in HD of UHD kun je alleen bekijken op bepaalde ondersteunde apparaten en bij een bepaalde internetsnelheid. Zie apparaatvereisten voor HD en UHD voor meer informatie.