Een gekochte film of serie bekijken op YouTube

Films en tv-series die je koopt of huurt op YouTube, kun je afspelen op een computer, mobiel apparaat, smart-tv, streamingapparaat of gameconsole. Je moet ingelogd zijn op je Google-account om toegang te krijgen tot je aankopen. Je gehuurde films en series zijn beschikbaar tijdens de huurperiode, die ingaat op het moment dat je de film of serie voor het eerst afspeelt. Aankopen zijn voor onbepaalde tijd beschikbaar. Meer informatie vind je in onze gebruiksregels.

Voor mensen in de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Australië of het Verenigd Koninkrijk: Als je een abonnement op een Primetime-kanaal hebt gekocht op YouTube, vind je programma's in je aanbevelingen op de homepage en in de zoekresultaten van YouTube. Je kunt ook rechtstreeks je gekochte abonnementen bekijken.

Opmerking: Sommige video's kun je tegen een andere prijs in hogere kwaliteit bekijken. Content in HD of UHD kun je alleen bekijken op bepaalde ondersteunde apparaten en bij bepaalde internetsnelheden. Bekijk de apparaatvereisten voor HD en UHD voor meer informatie.

Video's bekijken op een computer

Als je gekochte films en tv-programma's wilt afspelen op een computer, log je in bij YouTube en selecteer je Je films en series in het linkermenu. Selecteer dan Gekocht om je gekochte films en tv-programma's af te spelen.
Je kunt gehuurde en gekochte films en tv-programma's bekijken via webbrowsers die de HTML5-speler ondersteunen. Ontdek welke webbrowsers je kunt gebruiken om films en tv-programma's op YouTube te bekijken.

Video's bekijken op een mobiel apparaat

Op bepaalde smartphones en tablets kun je de mobiele YouTube-app gebruiken om gehuurde en gekochte content af te spelen.
Je vindt alle video's die je hebt gekocht door op je profielfoto te tikken en dan naar Je films en series te gaan.
Opmerking:
  • Op bepaalde locaties kun je content kopen op je iOS-apparaat. Je ziet hier of iOS-aankopen worden ondersteund op jouw locatie.
  • Als iOS-aankopen niet worden ondersteund op jouw locatie, kun je wel films en tv-programma's kopen op een ander apparaat. Nadat je de content hebt gekocht, kun je die bekijken op je iOS-apparaat.
  • Sommige films en series die je hebt gekocht in de YouTube-app voor Android, worden gefactureerd via Google Play. Dit heeft geen invloed op de prijzen of kosten. Je kunt ook een terugbetaling aanvragen.

Video's bekijken met een Chromecast

Als je een Chromecast hebt, kun je daarmee gehuurde en gekochte YouTube-content bekijken op je tv. Je opent om te beginnen de YouTube-app op je mobiele apparaat en logt in op je Google-account. Als je dat hebt gedaan, doe je dit:
  1. Selecteer een YouTube-video die je wilt bekijken.
  2. Klik op Casten  om de video naar je tv te casten.
Je kunt ook vanaf je Chrome-browser casten door de stappen in dit artikel te volgen.
Bezoek het Helpcentrum van Chromecast voor algemene vragen over het gebruik van Chromecast.

Weergeven op smart-tv's of andere streamingapparaten

Je kunt ook gekochte films en tv-programma's afspelen met de YouTube-app voor smart-tv's, Apple TV, Android TV, Fire TV en Roku.

Log in bij de YouTube-app om de films en tv-programma's te bekijken die je op YouTube hebt gekocht. Ga op het tabblad Bibliotheek naar Je films en series om al je content te vinden. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van de YouTube-app op je apparaat hebt geïnstalleerd.

Je kunt gehuurde en gekochte content ook naar Android TV casten. Hiervoor gebruik je de Cast-knop  op je telefoon, tablet of computer.

Video's bekijken op gameconsoles

Films en tv-programma's die je op YouTube hebt gekocht, kun je afspelen met je Xbox One, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U en Nintendo Switch.
Als je gekochte films of tv-programma's wilt afspelen, log je in bij de YouTube-app en ga je naar het tabblad Bibliotheek  en dan Je films en series. Selecteer dan Gekocht om je gekochte films en tv-programma's te zien.
Je kunt geen films of tv-programma's kopen op gameconsoles. Je kunt films en tv-programma's op een ander apparaat kopen en ze dan op je gameconsole afspelen met de instructies hierboven.