Se begränsningar för dina videor

Om en video har en begränsning innebär det att något hindrar tittare från att se på den. Det kan till exempel bero på att videon inte är lämplig för barn eller att videon omfattas av ett väntande upphovsrättsproblem.

Du kan se begränsningar i kolumnen Begränsningar på sidan Innehåll i YouTube Studio. Om du är en kreatör som genererar intäkter ser du även om någonting påverkar intäktsgenereringen för en video i kolumnen Begränsningar.

Hitta begränsningar för din video

Så här ser du om det finns begränsningar som påverkar din video:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. På fliken Uppladdningar letar du reda på videon i listan och kontrollerar kolumnen Begränsningar. Du kan hålla muspekaren över begränsningar som visas i listan för att ta reda på mer.

Typer av begränsningar

Upphovsrätt

Du ser något i kolumnen Begränsningar om du har ett Content ID-anspråk eller en upphovsrättsvarning. Om du bestrider ett anspråk ser du även bestridandets status. Du ser till exempel Överklagas om du har lämnat in ett överklagande till upphovsrättsinnehavaren. Läs mer om upphovsrätt på YouTube.

Villkor och policyer

Om din video har tagits bort, begränsats eller gjorts privat av YouTube på grund av ett brott mot användarvillkoren ser du Användarvillkor i kolumnen Begränsningar. Du ser till exempel ett problem som gäller användarvillkoren om

Åldersrelaterade begränsningar

Om din video är anpassad för barn eller endast lämplig för vuxna ser du ett meddelande i kolumnen Begränsningar. Följande åldersrelaterade begränsningar kan visas:

• Anpassat för barn (inställt av dig)
  • Inställd på Anpassat för barn (av YouTube)
  • Åldersgräns (inställt av dig)
  • Åldersgräns (inställt av YouTube)

Läs mer om åldersbegränsat innehåll eller innehåll anpassat för barn.

Lämplighet för annonser (endast kvalificerade innehållsskapare)

Om du är en innehållsskapare som genererar intäkter ser du ett meddelande i kolumnen Begränsningar om din video visar ett begränsat antal eller inga annonser på grund av innehåll som har identifierats som ej lämpligt för de flesta annonsörer. Om du har begärt en granskning ser du även granskningens status i kolumnen Begränsningar. Läs mer om ändringar av intäktsgenerering.