Se om målgruppen för din video är inställd som anpassad för barn

Oavsett var du befinner dig är det ett juridiskt krav att du som kreatör följer Children’s Online Privacy Protection Act och/eller andra lagar. Du måste berätta för oss om dina videor är anpassade för barn.

För att underlätta för dig införde vi i november 2019 en ny målgruppsinställning i YouTube Studio. Med den här inställningen kan du ange om ditt innehåll är anpassat för barn eller inte. Du kan ange målgrupp antingen

• på kanalnivå, vilket gör att allt nytt och befintligt innehåll anges som anpassat för barn eller inte
  • eller på videonivå. Om du väljer det här alternativet måste du ställa in varje befintlig och ny video som anpassad för barn eller inte.

Se om målgruppen för din video har angivits som anpassad för barn

Gör följande för att se om du eller YouTube har angivit videon som anpassad för barn:

1. Logga in på YouTube Studio på en dator.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på Filtrera.
  4. Välj de filter du vill lägga till:
    • Anpassat för barn – inställt av dig: alla videor du har angivit som anpassade för barn.
    • Inställt på Anpassat för barn – av YouTube: alla videor YouTube har angivit som anpassade för barn.
    • Anpassat för barn: alla videor du har angivit som inte anpassade för barn.
    • Inget har valts: alla videor som inte har märkningen Anpassat för barn.

Det står Anpassat för barn – inställt av dig om du har angett att målgruppen är barn. Det står Inställt på Anpassat för barn – av YouTube om YouTube har identifierat videon som anpassad för barn.

Läs mer om vad som händer när ditt innehåll ställs in som anpassat för barn.