Se om målgruppen för din video är inställd som avsedd för barn

Oavsett var du befinner dig är det ett juridiskt krav att du som kreatör följer Children’s Online Privacy Protection Act och/eller andra lagar. Du måste berätta för oss om dina videor är avsedda för barn.

För att underlätta för dig införde vi i november 2019 en ny målgruppsinställning i YouTube Studio. Med den här inställningen kan du ange om ditt innehåll är avsett för barn eller inte. Du kan ange målgrupp antingen

• på kanalnivå, vilket gör att allt nytt och befintligt innehåll anges som avsett för barn eller inte
  • eller på videonivå. Om du väljer det här alternativet måste du ställa in varje befintlig och ny video som avsedd för barn eller inte.

Se om målgruppen för din video är inställd som avsedd för barn

Du kan kontrollera om du eller YouTube har ställt in din video som avsedd för barn.Läs mer om vad som händer när ditt innehåll ställs in som avsett för barn.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på Filtrera och välj filter:
    • Avsett för barn (inställt av dig): alla videor du har ställt in som avsedda för barn.
    • Inställt på Avsett för barn (av YouTube): alla videor YouTube har ställt in som avsedda för barn.
    • Inte avsett för barn: alla videor du har ställt som inte avsedda för barn.
    • Inte angivet: Alla videor som inte har märkningen Avsett för barn.

Du kan även kontrollera begränsningar i YouTube Studio-appen på din mobila enhet.