Videon tehty lapsille -merkinnän tarkistaminen

Kaikkien sisällöntuottajien on lain mukaan sijainnistaan riippumatta noudatettava lasten tietosuojasta annettua Children's Online and Privacy Protection Act ‑säädöstä ja/tai muita lakeja. Sinun on ilmoitettava meille, jos videosi on tehty lapsille.

Tätä varten lisäsimme marraskuussa 2019 YouTube Studioon uuden yleisöasetuksen, jolla voit merkitä, onko sisältösi tehty lapsille. Voit merkitä yleisösi

• kanavan tasolla, jolloin määritys koskee kaikkea nykyistä ja tulevaa sisältöäsi
  • yksittäisen videon tasolla, jolloin sinun täytyy määrittää jokaisen aiemmin ladatun ja uuden videosi yleisö erikseen.

Yleisöasetuksen tarkistaminen

Voit nähdä, oletko itse tai onko YouTube merkinnyt videosi lapsille tehdyksi seuraavasti:

1. Kirjaudu YouTube Studioon tietokoneella.
  2. Valitse vasemmanpuoleisesta valikosta Sisältö.
  3. Valitse Suodatin.
  4. Valitse haluamasi suodattimet:
    • Tehty lapsille (sinun asettamasi): Kaikki videot, jotka olet merkinnyt lapsille tehdyiksi.
    • Merkitty lapsille tehdyksi (YouTuben asettama): Kaikki videot, jotka YouTube on merkinnyt lapsille tehdyiksi.
    • Ei tehty lapsille: Kaikki videot, joita ei ole merkitty lapsille suunnatuiksi.
    • Ei valintaa: Kaikki videot, joille ei ole vielä valittu "tehty lapsille" -asetuksen merkintää.

Jos olet itse merkinnyt sisällön lapsille tehdyksi, sarakkeessa lukee "Tehty lapsille (sinun asettamasi)". Jos YouTube on tunnistanut sisällön lapsille tehdyksi, sarakkeessa lukee "Merkitty lapsille tehdyksi (YouTuben asettama)".

Katso, mitä tapahtuu, kun sisältö merkitään lapsille tehdyksi.