Voor kinderen gemaakte content bekijken

Als content is ingesteld als gemaakt voor kinderen, worden sommige functies misschien beperkt of uitgezet. Dit doen we om te voldoen aan de Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) en andere wetten.

Features impacted by COPPA: Made for Kids content

Abonneer je op het YouTube Viewers-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.

Functies die niet beschikbaar zijn op weergave- of afspeelpagina's van content gemaakt voor kinderen:

• Autoplay op de homepage
  • Kaarten en eindschermen
  • Videowatermerken
  • Kanaallidmaatschappen
  • Reacties
  • Doneerknop
  • Live chat of Live chat-donaties
  • Merchandise en tickets
  • Meldingen
  • Gepersonaliseerd adverteren
  • Afspelen in de minispeler
  • Super Chat of Super Stickers
  • Opslaan in playlist en Opslaan in Later bekijken

Functies die niet beschikbaar zijn op kanalen met content gemaakt voor kinderen:

• Kanaallidmaatschappen
  • Meldingen
  • Posts
  • Stories

Wat is content gemaakt voor kinderen?

Volgens de COPPA-richtlijnen (Children’s Online Privacy Protection Act) van de FTC zijn video's met de volgende kenmerken gemaakt voor kinderen:

• Kinderen zijn de primaire doelgroep.
  • Kinderen zijn niet de primaire doelgroep, maar de video is vanwege verschillende factoren wel gericht op kinderen, zoals het onderwerp van de video en de rol die in de video is weggelegd voor op kinderen gerichte personages, thema's, speelgoed of games.

Ontdek hoe je bepaalt of je content voor kinderen is gemaakt en bekijk onze veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Opmerking: We beschouwen voor kinderen gemaakte content niet automatisch als geschikt voor kinderen. We hebben andere systemen waarmee we de geschiktheid van content op YouTube bepalen. Meer informatie over geschiktheid voor YouTube vind je in de veelgestelde vragen.

Advertenties bekijken bij voor kinderen gemaakte content

Advertenties uit bepaalde categorieën kunnen nog steeds worden getoond bij content die is gemarkeerd als gemaakt voor kinderen. Wie deze content bekijkt, kan vóór en na een videoadvertentie een advertentiebumper te zien krijgen. Zo weten ze wanneer een advertentie begint en eindigt.

Bekijk ons advertentiebeleid voor content die is gemaakt voor kinderen voor meer informatie over advertenties bij voor kinderen gemaakte content.