Kanavan tai videon yleisön valitseminen Studio Content Managerissa

Olet sijainnistasi riippumatta juridisesti velvollinen noudattamaan Children’s Online Privacy Protection Act ‑säädöstä ja/tai muita lakeja. Olet myös velvoitettu ilmoittamaan meille, että videosi on tehty lapsille, jos tuotat lapsille suunnattua sisältöä.
Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka ylläpitävät tekijänoikeuksin suojattua sisältöään YouTuben Content Managerilla.

YouTube-sisällöntuottajana sinun on määritettävä, ovatko nykyiset ja tulevat videosi tehty lapsille vai ei. Myös sisällöntuottajien, jotka eivät luo lapsille suunnattua sisältöä, on määritettävä yleisönsä. Näin voimme varmistaa, että sisältösi yhteydessä tarjotaan asianmukaiset ominaisuudet.

Tätä varten tuomme YouTube Studioon avuksesi uuden yleisöasetuksen. Voit määrittää yleisösi

• kanavan tasolla, jolloin määritys koskee kaikkea nykyistä ja tulevaa sisältöäsi
  • yksittäisen videon tasolla, jolloin sinun täytyy määrittää jokaisen olemassa olevan tai tulevan videosi yleisö erikseen.

Tärkeää: Miksi jokaisen sisällöntuottajan täytyy valita yleisönsä?

Nämä Yhdysvaltain Federal Trade Commissionin (FTC) ja New Yorkin osavaltion oikeusministerin kanssa saavutetun sovintoratkaisun osana edellytetyt muutokset auttavat sinua toimimaan Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑säädöksen ja/tai muiden sovellettavien lakien mukaan. Sijainnistasi riippumatta sinun on ilmoitettava meille, onko videosi tehty lapsille. Jos et määritä sisältöäsi oikein, FTC tai muut viranomaiset voivat todeta, ettet noudata lakia, ja saatamme ryhtyä toimiin YouTube-tilisi suhteen. Katso lisätietoja FTC:n COPPA-säädösten valvonnasta.

Huom. Käytämme lisäksi koneoppimista apuna selkeästi nuorelle yleisölle suunnatun sisällön tunnistamisessa. Luotamme sisällöntuottajien kykyyn määritellä sisältönsä oikein, mutta saatamme silti ohittaa yleisöasetuksesi virhe- tai väärinkäyttötapauksissa. Älä kuitenkaan laske sisällön määrittämistä järjestelmiemme varaan. Järjestelmämme eivät välttämättä tunnista sisältöä, joka on FTC:n tai muiden viranomaisten kriteereiden mukaan lapsille suunnattua. Jos tarvitset apua sen määrittämiseen, onko sisältösi tehty lapsille, tutustu tähän ohjekeskuksen artikkeliin tai kysy neuvoa juristilta.

Yleisöasetuksen valinta kanavalle

Helpota sisällöntuotantoasi valitsemalla kanavan asetus. Tämä asetus koskee nykyisiä ja tulevia videoita. Jos et merkitse kanavan asetuksissa, onko kanavasi tehty lapsille vai ei, joudut merkitsemään jokaisen lapsille tehdyn videon erikseen. Yksittäisten videoiden asetukset ohittavat kanavan asetuksen.

Tämä rajoittaa myös tiettyjä kanavan ominaisuuksia. Jos et ole varma, ovatko videosi lapsille suunnattuja, katso lisätietoja tästä ohjekeskusartikkelista.

YouTube Studio Content Manager ‑tililtä

Huom. Studio Content Manageriin kirjautumiseen käyttämälläsi tilillä on oltava myös pääsyoikeus päivitettävälle kanavalle.

1. Kirjaudu sisään osoitteessa studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Kanavat .
  3. Klikkaa päivitettävää kanavaa. Kanavasivu avautuu.
  4. Klikkaa oikeasta yläkulmasta profiilikuvaa ja sitten valitse YouTube Studio.
  5. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset .
  6. Valitse Kanava.
  7. Valitse Lisäasetukset-välilehti.
  8. Valitse haluamasi vaihtoehto Yleisö-kohdasta:
    • Kyllä, merkitse tämä kanava lapsille tehdyksi. Lataan aina sisältöä, joka on tehty lapsille.
    • Ei, kanavaa ei pidä merkitä lapsille tehdyksi. En koskaan lataa sisältöä, joka on tehty lapsille.
    • Haluan valita asetuksen erikseen jokaiselle videolle.
  9. Klikkaa TALLENNA.

YouTube Studion kanavasivulta

1. Kirjaudu sisään osoitteessa studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset .
  3. Valitse Kanava.
  4. Valitse Lisäasetukset-välilehti.
  5. Valitse haluamasi vaihtoehto Yleisö-kohdasta:
    • Kyllä, merkitse tämä kanava lapsille tehdyksi. Lataan aina sisältöä, joka on tehty lapsille.
    • Ei, kanavaa ei pidä merkitä lapsille tehdyksi. En koskaan lataa sisältöä, joka on tehty lapsille.
    • Haluan valita asetuksen erikseen jokaiselle videolle.
  6. Klikkaa TALLENNA.
Videon yleisöasetus
Voit merkitä yksittäisiä videoita lapsille tehdyiksi. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos vain osa videoistasi on tehty lapsille. Jos et ole varma, onko sisältösi lapsille suunnattua, katso lisätietoja tästä ohjekeskuksen artikkelista

Yleisön asettaminen latauksen yhteydessä

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta LUO   ja sitten Lataa videoita .
  3. Valitse ladattava tiedosto.
  4. Mene Tiedot-sivun Yleisö-osioon ja valitse jompikumpi seuraavista:
    • Kyllä, se on tehty lapsille.
    • Ei, sitä ei ole tehty lapsille
  5. Jatka latausta klikkaamalla SEURAAVA

Kun video on ladattu, videon kohdalla on Sisältö-sivulla merkintä "Tehty lapsille (sinun asettamasi)".

Yleisöasetuksen muuttaminen aiemmin ladatuille videoille

YouTube on jo saattanut merkitä joitakin videoistasi lapsille tehdyiksi. Et ole ennen voinut merkitä videoita tai kanavaasi itse, mutta nyt se on mahdollista:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Merkitse muokattavat videot valituiksi.
    • Huom. Voit valita kaikki videot kerralla listan yläosan Video-kohdan viereisestä ruudusta.
  4. Valitse Muokkaa ja sitten Yleisö.
  5. Valitse jompikumpi
    • Kyllä, se on tehty lapsille.
    • Ei, sitä ei ole tehty lapsille.
  6. Valitse PÄIVITÄ VIDEOT.

Lapsille tehdyn videon lataaminen käyttämällä CSV-malleja

Jos haluat käyttää CSV-malleja videoiden lataamiseen kerralla, lue tämä ohjekeskusartikkeli.

Lapsille tehdyn videon lataaminen käyttämällä DDEX-syötettä

Jos edustat levy-yhtiötä, joka käyttää musiikki- tai nettivideoiden julkaisemisessa DDEX-syötettä, katso tästä ohjekeskusartikkelista ohjeet, miten syötteeseen merkitään, onko video tehty lapsille vai ei.

Lapsille tehdyn Art Track ‑videon lataaminen

YouTube määrittää Art Track ‑videon genren perusteella, onko se tehty lapsille vai ei. Tästä ohjekeskusartikkelista voit tarkistaa lapsille tehdyt genret. Lisäksi artikkelissa kerrotaan, miten merkitään, ettei Art Track ‑video ole tehty lapsille.

Mitä tapahtuu, kun sisältö luokitellaan lapsille tehdyksi?

Kun sisällön yleisöasetukseksi valitaan "tehty lapsille", siitä kerätään dataa vain rajoitetusti lakien noudattamiseksi. Tämä tarkoittaa, että käytöstä poistuu joitain ominaisuuksia, esimerkiksi kommentit ja ilmoitukset.

Tärkein muutos on se, että lasten tietosuojaa käsittelevän Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑säädöksen ja/tai muiden sovellettavien lakien mukaisesti personoituja mainoksia ei näy lapsille tehdyssä sisällössä. Personoitujen mainosten poistuminen lasten sisällöstä voi johtaa tulojen pienenemiseen joillakin sisällöntuottajilla, jotka merkitsevät sisältönsä lapsille tehdyksi. Ymmärrämme, että muutokset voivat tuottaa ongelmia joillekin sisällöntuottajille, mutta ne on tehtävä COPPA-lain ja muiden sovellettavien lakien noudattamiseksi.

Alla on luettelo ominaisuuksista, joihin tämä vaikuttaa:

Jos video tai livestriimi merkitään lapsille tehdyksi​

Kun sisällön yleisöasetukseksi valitaan "tehty lapsille", joitain ominaisuuksia rajoitetaan, jotta toiminta olisi Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑säädöksen ja muiden sovellettavien lakien mukaista. Tämän jälkeen seuraavat ominaisuudet eivät enää ole käytettävissä yksittäisissä videoissa tai livestriimeissä:
  • personoitu mainonta
  • kommentit
  • kanavan brändin vesileima
  • lahjoituspainike
  • kortit ja päätösruudut
  • live-chat tai live-chat-lahjoitukset
  • ilmoituskello
  • toistaminen minisoittimessa
  • Super Chat tai Super Stickerit
  • tallennus soittolistaan.

Huom. Kanavajäsenyyksien liittymispainike ja oheistuotehylly eivät ole käytettävissä lapsille tehdyssä sisällössä.

Jos kanava merkitään lapsille tehdyksi

Jos kanavalla on merkintä tehty lapsille, yllä mainitut ominaisuudet eivät ole käytettävissä videoissa tai livestriimeissä. Myös nämä ominaisuudet on estetty:
  • tarinat
  • Kanava-sivun yhteisövälilehti
  • ilmoituskello
  • kanavajäsenyydet.
Lisäksi katsojat eivät voi tallentaa videoita myöhemmin katsottavaksi tai soittolistoihin.
h2>Usein kysyttyä

Mitä tapahtuu, jos teen virheen ja merkitsen videoni yleisön väärin?

Nämä Yhdysvaltain Federal Trade Commissionin (FTC) ja New Yorkin osavaltion oikeusministerin kanssa saavutetun sovintoratkaisun osana edellytetyt muutokset auttavat sinua toimimaan Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) ‑säädöksen ja/tai muiden sovellettavien lakien mukaan. Sijainnistasi riippumatta sinun on ilmoitettava meille, onko videosi tehty lapsille. Jos et määritä sisältöäsi oikein, FTC tai muut viranomaiset voivat todeta, ettet noudata lakia, ja saatamme ryhtyä toimiin YouTube-tilisi suhteen.Katso lisätietoja FTC:n COPPA-säädösten valvonnasta.
Huom. Käytämme lisäksi koneoppimista apuna selkeästi nuorelle yleisölle suunnatun sisällön tunnistamisessa. Luotamme sisällöntuottajien kykyyn määritellä sisältönsä oikein, mutta saatamme silti ohittaa yleisöasetuksesi virhe- tai väärinkäyttötapauksissa. Älä kuitenkaan laske sisällön määrittämistä järjestelmiemme varaan. Järjestelmämme eivät välttämättä tunnista sisältöä, joka on FTC:n tai muiden viranomaisten kriteereiden mukaan lapsille suunnattua. Jos tarvitset apua sen määrittämiseen, onko sisältösi tehty lapsille, tutustu tähän ohjekeskuksen artikkeliin tai kysy neuvoa juristilta.

Mistä tiedän, olenko asettanut videoni yleisön oikein?

Valitettavasti emme pysty antamaan neuvoja sen suhteen, oletko määrittänyt sisältösi oikein perustein lapsille tehdyksi, mutta FTC on julkaissut ohjeita siitä, mitä sisältöä pidetään lapsille suunnattuna (tehty lapsille). FTC suunnittelee COPPA-säädökseen tällä hetkellä päivitystä, joka saattaa sisältää lisäohjeistusta tästä asiasta.
Lisäksi käytämme koneoppimista apuna selkeästi lapsille tehdyn sisällön löytämisessä. Älä kuitenkaan laske sisällön määrittämistä järjestelmiemme varaan, sillä mikään automaattinen järjestelmä ei ole täydellinen. Meidän on mahdollisesti ohitettava yleisöasetuksesi, jos havaitsemme virhe- tai väärinkäyttötapauksen. Useimmissa tapauksissa luotamme määrittämääsi yleisöasetukseen sen suhteen, onko videosi tehty lapsille.
Jos et määritä sisältöäsi lapsille tehdyksi ja FTC tai muut viranomaiset katsovat sen olevan lapsille tehtyä, siitä voi aiheutua oikeudellisia seurauksia. Lue siis tämä ohjekeskuksen artikkeli tai pyydä neuvoa juristilta, jos olet edelleen epävarma siitä, pitäisikö sisältösi merkitä lapsille tehdyksi.
Mitä teen, jos YouTube sanoo, että videoni on tehty lapsille, mutta olen itse eri mieltä?
Jos et ole itse vielä määrittänyt videosi yleisöä, YouTube on saattanut tehdä tämän luokituksen puolestasi. Tämän tarkoitus on auttaa sinua noudattamaan COPPA-säädöstä ja/tai muita sovellettavia lakeja. Jos kuitenkin olet eri mieltä siitä, miten YouTube on määrittänyt sisältösi, voit useimmissa tapauksissa muuttaa videon yleisöasetusta. Tee näin:
  1. Mene osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Siirry muokattavaan videoon ja klikkaa pikkukuvaa.
  4. Valitse Yleisö-kohdasta Ei, sitä ei ole tehty lapsille.

Jos olet jo valinnut videolle yleisöasetuksen ja YouTube huomaa virheen tai väärinkäytöksen, videossasi on merkintä Tehty lapsille – YouTuben asettama. Et voi muuttaa yleisöasetustasi. Jos olet eri mieltä, käytä Lähetä palautetta ‑painiketta.

1. Mene tietokoneella osoitteeseen studio.youtube.com.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Klikkaa videota, josta haluat lähettää palautetta.
  4. Valitse Lähetä palautetta.