Ta bort innehåll med anspråk från videon

Om Content ID har gjort ett anspråk på videon gällande en upphovsrättsinnehavares innehåll kan det finnas begränsningar på var videon är tillgänglig och om du kan generera intäkter från videon.

Assisted Trim är en funktion på sidan med information om upphovsrätt för videor i YouTube Studio. Med den här funktionen kan du klippa bort den del av videon där innehållet med anspråk visas. Slutpunkterna för redigering är förinställda till där anspråket visas. Videons webbadress, visningsantal och kommentarer ändras inte efter att du har redigerat den.

Obs! Den här funktionen är tillgänglig för videor som är kortare än sex timmar.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på fliken Videor.
  3. Hitta den video och de anspråk som du vill klippa bort innehåll med anspråk från. Om videon har flera anspråk behöver du redigera vart och ett för sig.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn VÄLJ ÅTGÄRD.
  5. Klicka på klipp bort segment.
  6. Du kan förhandsgranska den redigerade klippningen genom att aktivera Förhandsgranska klippt video under spelaren.
    1. Obs! Om avsnittet innehåller informationskort, annonspauser och slutskärmar tas även dessa bort.
  7. Klicka på Fortsätt och sedan på Klipp för att redigera.