Fjern innhold det er gjort krav på, fra videoer

Hvis videoen din har fått et Content ID-krav, kan det finnes begrensninger for hvor videoen kan vises, samt for mulighetene til å bruke videoen til inntektsgenerering. For å fjerne kravet og de tilknyttede begrensningene kan du redigere bort innholdet det er gjort krav på, uten å måtte laste opp en ny video.

Hvis du gjør det riktig, fører alle alternativene nedenfor til at Content ID-kravet automatisk fjernes:

• Trim vekk segmentet: Du kan redigere bort det segmentet av videoen det er gjort krav på. Du kan ikke trimme videoer som er gjort uskarpe i redigeringsverktøyet i Studio.
  • Erstatt sangen: Hvis det er gjort krav på lyden i videoen, kan du kanskje erstatte den med annen lyd fra YouTube-lydbiblioteket.
  • Kutt lyden for sangen: Hvis det er gjort krav på lyden i videoen, kan det hende du kan kutte lyden. Du kan velge å kutte lyden bare for sangen eller all lyd i videoen.

Trim vekk, bytt ut eller kutt lyden for innholdet det er gjort krav på, i YouTube Studio

Slik fjerner du innhold det er gjort krav på, fra en video:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold  på menyen til venstre.
  3. Klikk på filterlinjen etterfulgt av Opphavsrett.
  4. Finn den aktuelle videoen.
  5. I Begrensninger-kolonnen holder du markøren over Opphavsrett.
  6. Klikk på SE DETALJER.
  7. I delen om innholdet som ble identifisert i denne videoen, finner du det relevante kravet og klikker på VELG HANDLINGER etterfulgt av Trim vekk segmentet, Erstatt sangen eller Kutt lyden for sangen.

Trim vekk segmentet

Med dette alternativet kan du redigere bort segmentet i videoen som har fått Content ID-kravet.
  1. (Valgfritt) Endre start- og sluttiden for den delen av videoen du fjerner.
    • Merk at hvis du beholder noe av innholdet det er gjort krav på, fjernes ikke kravet.
    • Du kan ikke trimme videoer som er gjort uskarpe i redigeringsverktøyet i Studio.
  2. Kikk på FORTSETT etterfulgt av TRIM.
Når alt innhold det er gjort krav på, er trimmet vekk, fjernes Content ID-kravet fra videoen.

Erstatt sangen (bare ved lydkrav)

Med dette alternativet kan du bytte ut lyd det er gjort krav på, med annen lyd fra YouTube-lydbiblioteket.
  1.  Bruk søkefiltrene til å finne et nytt lydspor. Klikk på Spill av for å forhåndslytte til spor.
  2. Når du finner en sang du liker, klikker du på LEGG TIL. Sangen dukker opp i en blå boks i redigereren.
    • Klikk på og dra boksen for å endre når sangen begynner. Merk at hvis du beholder noe av lyden det er gjort krav på, frafalles ikke kravet.
    • Dra i kantene på boksen for å endre hvor mye av sangen som spilles av.
    • Zoom inn eller ut Zoom for å justere mer presist.
  3. (Valgfritt) Legg til flere spor.
  4. Klikk på LAGRE etterfulgt av BYTT UT.

Når all lyd det er gjort krav på, er byttet ut, fjernes Content ID-kravet mot videoen.

Kutt lyden for sangen (bare ved lydkrav)

Med dette alternativet kan du kutte lyden for sangen det er fremsatt krav mot. Du kan velge å kutte lyden bare for sangen eller all lyd i videoen.
  1. Velg hvordan du vil kutte lyden:
    • Kutt all lyd når sangen spilles av
      • Med dette alternativet kutter du all lyd i den delen av videoen det er fremsatt krav mot.
      • Dette alternativet går vanligvis raskere, og det er mer sannsynlig at det fører til at kravet fjernes automatisk.
    • Kutt bare lyden for sangen (beta)
      • Med dette alternativet kuttes bare sangen det er gjort krav på. Annen lyd, som dialog eller lydeffekter, kuttes ikke.
      • Dette alternativet tar vanligvis lengre tid, og det er ikke sikkert det fungerer hvis det er vanskelig å fjerne sangen.
  2. (Valgfritt) Endre start- og sluttiden for delen av lydsporet du fjerner.
    • Merk at hvis du beholder noe av lyden det er gjort krav på, frafaller ikke kravet.
  3. Ta en forhåndskikk på den redigerte versjonen i videospilleren.
  4. Klikk på FORTSETT etterfulgt av KUTT LYDEN. Endringene blir behandlet.

Hvis det er mulig å kutte all lyd det er gjort krav på, frafaller Content ID-kravet mot videoen.

Merk:
  • Behandlingstiden for endringer du gjør, kan variere.
  • Du kan ikke gjøre flere endringer mens videoen behandles, men du kan lukke vinduet. Videoen forblir slik den var før endringene, inntil behandlingen er fullført.
  • Hvis videoen er over 6 timer lang, er det ikke sikkert du kan lagre endringer.
  • Hvis kanalen din ikke er med i YouTubes partnerprogram (YPP), kan du kanskje ikke lagre endringer hvis videoen er sett over 100 000 ganger.
Tips: Når behandlingen er fullført, kan du laste inn siden på nytt for å se om endringene var vellykket og kravet er borte.

Kutt lyden for innhold det er gjort krav på, i YouTube Studio-appen

Slik kutter du lyden for innhold i en video:

1. Logg på YouTube Studio-appen.
  2. Trykk på Innhold .
  3. Velg en video med opphavsrettsbegrensning, og trykk på begrensningen.
  4. I panelet nederst trykker du på GÅ GJENNOM PROBLEMENE.
  5. Trykk på det aktuelle kravet.
  6. Trykk på Kutt lyden for segmentet.

Angre endringene

Slik kan du angre endringene og gå tilbake til den opprinnelige videoen:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Velg Innhold  på menyen til venstre.
  3. Klikk på miniatyrbildet for videoen du vil endre.
  4. Klikk på Redigerer  på menyen til venstre.
  5. Velg Alternativer More etterfulgt av Tilbake til originalen  for å fjerne eventuelle endringer du har gjort i videoen.