Geclaimde content uit je video verwijderen

Als je video via Content ID is geclaimd omdat er content van een auteursrechteigenaar in voorkomt, kunnen er beperkingen gelden voor de beschikbaarheid van de video zoals de mogelijkheid om er inkomsten mee te genereren.

Op de pagina over auteursrecht op video's in YouTube Studio vind je de functie Inkorthulp. Hiermee kun je in je video het deel wegknippen waarin de geclaimde content voorkomt. Het begin- en eindpunt van de bewerking zijn vooraf ingesteld op het begin en eind van het geclaimde deel. De video-URL, het aantal weergaven en de reacties blijven na de bewerking ongewijzigd.

Belangrijk: Deze functie is alleen beschikbaar voor video's die korter dan zes uur duren.

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik op het tabblad Video's.
  3. Zoek de video met claim(s) waaruit je de geclaimde content wilt wegknippen. Als er meerdere claims gelden voor je video, moet je de bewerking voor elke afzonderlijke claim uitvoeren.
  4. Klik op het dropdownmenu ACTIE SELECTEREN.
  5. Klik op Segment verwijderen door inkorten.
  6. Je kunt een voorbeeld van je inkortbewerking bekijken door Voorbeeld van ingekorte video bekijken in te schakelen onder de speler.
    1. Opmerking: Eventuele infokaarten, advertentieonderbrekingen en eindschermen in dit gedeelte worden ook verwijderd.
  7. Klik op Doorgaan en vervolgens op Inkorten om de bewerking uit te voeren.