Geclaimde content uit video's verwijderen

Als je video een Content ID-claim heeft, kunnen er beperkingen gelden voor de zichtbaarheid van de video en de mogelijkheid om er inkomsten mee te genereren. Als je de claim en de bijbehorende beperkingen wilt verwijderen, kun je de geclaimde content bewerken zodat je geen nieuwe video hoeft te uploaden.

Als je een van deze stappen onderneemt, wordt de Content ID-claim automatisch gewist:

• Segment wegknippen. Je kunt het geclaimde segment uit je video halen.
  • Nummer vervangen: Als iemand een claim op de audio in je video heeft ingediend, kun je die audio vervangen door andere audio uit de Audiobibliotheek van YouTube.
  • Nummer dempen: Als de audio in je video is geclaimd, kun je het geluid van de geclaimde audio uitzetten. Je kunt ervoor kiezen om alleen het nummer of al het geluid van de video uit te zetten.

Geclaimde content wegknippen, vervangen of het geluid uitzetten in YouTube Studio

Geclaimde content uit een video verwijderen:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content  in het linkermenu.
  3. Klik op de filterbalk en dan Auteursrecht.
  4. Zoek de video waarin je geïnteresseerd bent.
  5. Plaats de cursor op Auteursrecht in de kolom Beperkingen.
  6. Klik op DETAILS BEKIJKEN.
  7. Zoek de claim in het gedeelte Content die in deze video is gevonden en klik op ACTIES SELECTEREN en dan Segment verwijderen door inkorten, Nummer vervangen of Nummer dempen.

Segment verwijderen door inkorten

Met deze optie bewerk je het segment van je video dat de Content ID-claim heeft gekregen.
  1. (Optioneel) Bewerk de begin- en eindtijd van het gedeelte dat je wilt verwijderen.
    • Als een deel van de geclaimde content in je video achterblijft, wordt de claim niet verwijderd.
  2. Klik op DOORGAAN en dan WEGKNIPPEN.
Nadat alle geclaimde content is verwijderd, wordt de Content ID-claim verwijderd uit je video.

Nummer vervangen (alleen audioclaims)

Met deze optie kun je geclaimde audio vervangen door andere audio uit de Audiobibliotheek van YouTube.
  1.  Gebruik de zoekfilters  om een nieuwe audiotrack te vinden. Klik op Afspelen  om naar een voorbeeld te luisteren.
  2. Klik op TOEVOEGEN als je een geschikt nummer hebt gevonden. Het nummer verschijnt in een blauw vak in de editor.
    • Klik op het vak en sleep het om de begintijd van het nummer te veranderen. Als bepaalde geclaimde audio in je video blijft staan, wordt de claim niet verwijderd.
    • Sleep de randen van het vak om de lengte van het nummer te veranderen.
    • Gebruik de zoomopties Zoomen voor preciezere bewerkingen.
  3. (Optioneel) Voeg meer tracks toe.
  4. Klik op OPSLAAN en dan VERVANGEN.

Zodra alle geclaimde audio volledig is vervangen, wordt de Content ID-claim verwijderd uit je video.

Nummer dempen (alleen audioclaims)

Met deze optie zet je het geluid van de geclaimde audio in je video uit. Je kunt ervoor kiezen om alleen het nummer of al het geluid van de video uit te zetten.
  1. Kies welk geluid je wilt uitzetten:
    • Al het geluid uitzetten wanneer het nummer wordt afgespeeld
      • Zet alle audio uit tijdens het gedeelte van de video met geclaimde audio.
      • Deze optie is meestal sneller en verhoogt de kans dat de claim automatisch wordt verwijderd.
    • Alleen nummer dempen (bèta)
      • Zet alleen het geluid van het geclaimde nummer uit. Andere audio, zoals dialogen of geluidseffecten, wordt niet uitgezet.
      • Deze bewerking duurt meestal iets langer en werkt misschien niet als het nummer lastig te verwijderen is.
  2. (Optioneel) Bewerk de begin- en eindtijd van de uitgezette audio.
    • Als een deel van de geclaimde audio in je video blijft staan, wordt de claim niet verwijderd.
  3. Ontdek een voorbeeld van de bewerking in de videospeler.
  4. Klik op DOORGAAN en dan GELUID UITZETTEN. De bewerking wordt gestart.

Als het geluid van alle geclaimde audio kan worden uitgezet, wordt de Content ID-claim verwijderd uit je video.

Houd rekening met het volgende:
  • Nadat je wijzigingen hebt aangebracht, kan de verwerkingstijd variëren.
  • Terwijl de video wordt verwerkt, kun je geen andere bewerkingen uitvoeren. Je kunt het venster wel sluiten. De video houdt de huidige status (van vóór de bewerking) totdat de verwerking is afgerond.
  • Als je video langer dan 6 uur duurt, kun je wijzigingen misschien niet opslaan.
  • Als je kanaal niet deelneemt aan het YouTube-partnerprogramma (YPP), kun je wijzigingen misschien niet opslaan als je video meer dan 100.000 weergaven heeft.
Tip: Als de verwerking klaar is, laad je de pagina opnieuw om te controleren of de bewerkingen zijn doorgevoerd en de claim is verdwenen.

Het geluid van geclaimde content uitzetten in de YouTube Studio-app

Zo zet je het geluid van geclaimde content in een video uit:

1. Log in bij de YouTube Studio-app.
  2. Tik op Content .
  3. Selecteer een video met een auteursrechtbeperking en tik op de beperking.
  4. Tik in het deelvenster onderaan op PROBLEMEN CONTROLEREN.
  5. Tik op de relevante claim.
  6. Tik op Geluid van segment uitzetten.

Bewerkingen ongedaan maken

De bewerkingen van je video ongedaan maken en de video terugzetten naar de oorspronkelijke video:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content  in het linkermenu.
  3. Klik op de thumbnail van de video die je wilt bewerken.
  4. Klik in het linkermenu op Editor .
  5. SelecteerOpties Moreen dan Origineel herstellen  om de bewerkingen van je video te verwijderen.